Ahoj, mám 6 denního prcka, zajímalo by mě jestli to někdo měl někdy také tak . Byli jsme u pediatra kde nám lékař řekl že za 2 dny přibral jen 10g, což je hodně málo, tak nám řekl že máme malého budit co 2 hodiny jak ve dne tak v noci. Tak ho budím co 2 hodiny, pokud nepribere do pondělí tak ho budu muset dokrmovat, když ho tedy vzbudím tak pije až tak za 15 minut, a pije jen tak 5-7minut pak usne, tak ho zase vzbudím a zkouším kojit což je někdy neúspěšne a málej pláče, takže ho kojim třeba do té hodiny i 4x po pár minutách. Tak bych se chtěla zeptat jestli nemá někdo radu jak ho "donutit" pít. Jinak mléko mi teče dobře, i se mi stává že mi teče tak naplním lahvičku cca 15-20ml
@sanyy22 Pokud vím, je normální, ze dítě v prvních dnech nepřibírá. Řeknu to takhle, abych nemusela být sprostá, buď s miminkem pořád, nejlépe přímo na holém těle mrňous jen v plence, nabízej kojení často, ať se podpoří laktace, hodně tekutin a dobře jez, dopřej si kojící čaj. Pokud možno sleduj víc, jestli je synek spokojený, než se stresuj váhou. Jakýkoliv zbytečný stres je spíš na škodu. A nezapomeň na jednu věc - ty jsi matka, jsi s dítětem pořád a je to tvoje zodpovědnost, takže dej na svůj instinkt víc, než na MUSÍTE od pediatra. Však vy to s malým zvládnete společně ❤️
Hlavně se nenech vystresovat, může to dost uškodit, věř mi... Bude to dobrý 🙂
Dulezite je ze vaha neklesa...ze pribira pomalu nevadi...timhle se akorat stresujete a jeste se vam prestane delat mliko...klidne si to UM kupte pro sichr domu vykaslete se na intervali svlecte sebe i miminko (nechte plenku) a mazlete se telo na telo kojte na pozadani a ono to prijde dokud dite nekrici hlady prospiva a neubiva na vaze neni treba to hrotit....me kluci v noci spali pet hodin a byla jsem za to vdecna..celkove prvni dny defakto jen spali...
A jaká váha byla při propouštění?
Vyndala jsem teď op:
Narození 3475
Propousteni 3160
5 dni: 3180
2 týdny: 3660
Císař 39+1
Ted je to 8m veliký hlap🤗
Ja bych to hlavneporovnovala s váhou při Propousteni) my jsme ztratili hodně, ale jinak se myslím, že jste úplně v pořádku, 🤗❤️
A hlavně bych se netrapila, a nedokrmovala bych🤗
Taky jsem otevrela ockovaky
Starsi syn
Narozen 38+4
Vaha 3690g, pri propousteni 3450g
Dva dny po propusteni 3460g (to mu bylo 6 dni)
Ve 14 dnech 3650g
V pirodnici vazeni pred a po kojeni nervy, kazda strana jen 10-15 min spatna techhnika rada zadna....
Druhy syn kdy jsem se v porodjici na vsechno vyprdla a delala sibpodle sveho
Narozen 40+0
Vaha 3860g pri propousteni o tyden pozdeji 3870g
Ve 14 dnech 4240g
Stres udela hrozne moc kdyz budete v klidu vy bude v klidu i dite kdyz budete v klidu bude se delat mliko, dite bude pit .....
S mladsim synem jsem byla hospitalizovana dele
S mladsim synem jsme byli
Děvčátka děkuji moc!
@sanyy22 Hele je to strašné klišé, ale důvěřuj sobě, důvěřuj malému a zvládnete spolu všechno.
Holky ti toho tady napsaly kupu a já s jima souhlasím. Nenech se vystresovat, intervaly mezi kojením moc neřeš. Max kdyby to šlo ke 4 hod, tak to bych asi budila, ale do té doby ok. Pokud máš mléka dost a prtě hezky saje, je spokojené, tak to bude dobre. Nestíhám se podívat ještě na nejstaršího, ale dvojka a trojka měly váhu stejně jak v vás - plus minus stejná jak u propuštění. Za 14 dní už šla nahoru pěkně a první a třetí měli v 6 týdnech o víc než 2 kg navíc a doktorka se jen smála, co to je za otesánky. Prostřední tak moc nenabirala, je drobnější, ale problémy s vahou tak nemela.
Duveruj sobe a malemu se lehce rekne, ale ja si pamatuju, jak jsem si nebyla jista nicim. Kdyby te to znervoznovalo moc, pozvi si domu laktacni poradkyni. I kdyz by ti jenom rekla, ze je vsechno ok (coz dost mozna rekne), tak me ten klid za ty prachy rozhodne stal, navic spousta pojistoven to proplaci.
@sanyy22 muze prvni tyden, nez se tozjede laktace, shodit az 10%. Pak by mel pribirat. Dcera mela 3500g pri porodu, po porodu mela zapal plic a propousteli nas ve 12dnech s vahou 3380 g a bylo to v pohode. Vazila se kazdy dem od 7.dne a to kazdy den mela pribrat 15-20g - podle lekaru. Hlavni je ted se rozkojit, pak az zacne pribirat krasne. Klidne koj co 2h, nejdulezitejsi je v prvnich dnech to nocni kojeni. Drzim palecky, at se dari a pribirate.
@sanyy22 Pokud není nedonošenec, nebudila bych, lékaři mají ty svoje tabulky, oni jsou i první dny spavější, vše se přizpůsobuje, doporučila bych spíš poradit se s kvalitní laktační poradkyní. Tím buděním se jen rozhodí spaní, zažila jsem u prvního, ale ten byl nedonošený, mladší jsem nebudila a spala vždy krásně. Kojení je někdy věda a super, že mléka máš dost, ono to půjde, dobrovolně hlady neumře, zkus se naladit na miminko, nestresovat a půjde to, uvidíš. 😉
@sanyy22 me se osvedcilo stridat tak po minute az dvou prsa a mala vetsinou vydrzela ve strehu. Vim je to otravne vazit mimco. Ale namatkove to doporucuji. Ja zjistila ze mala me vyuziva misto dudlika. Co misto prsa vyfasovala dudel, ktery v porodnicich zavrhuji. Tak zacala najednou mala pribirat. Pres den jsem kojila, co 3 hodiny a v noci jak chtela.
Dcera: poporodní 2,9kg propouštěcí 2,6 kg.
6 dni 2,84kg, 14 dní 2,9 kg!! Jo přibírala málo, ale máme zlatou Mudr. Když jsem se jí v roce ptala, jestli už jsme ty tabulky dohnaly, tak se smála, že u Š tabulky schovala a vyndavat je nebude. Je to spokojená zdravá holka, jen je drobná 🤷
Kojení první měsíc bylo peklo, ty máš štěstí, že ti mlíko teče! Já bojovala o každou kapku. Malá blbě sála. Jestli polyká poznáš pod bradičkou. Dcera vždy 2-3 loky a pauza, zase se napila a zase pauza ... v jednu dobu jsem kojila 20 min jedo prso / 20 min druhé prso / 20 min šlofíka. Ona u toho dřímala. To jsem do ní ještě šťouchala, štípala do patičky, telefonovala, někdy pomohlo, někdy ne.
I tu novorozeneckou váhu jsme měli půjčenou 🤦. Manžel vážil a zapisoval jak divý každé kojení. Pak se malá vyčůrala a vykakala a váha byla zpět na ranní hodnotě 😂. Takže jsme pak už vážili jen ráno a byli jsme rádi, že nehubla 🥳
Teď má 3 roky, 12 kg. Pořád je malá a drobná, po mě, po mojí mamce, po manželově mamce .. je přece naše 😎
Tak náše poslední mládě (8 měsíců). Porodní váha 3190g, při propuštění čtvrtý den 2980g. Týden po porodu 2950g. V měsíci 4120g, ve třech 5130g, v půl roce 6200g a teď měl v neděli 8 měsíců a váha ukazuje přesně 11 kg. Do šesti měsíců byl kojeny. A to nám při první a druhé návštěvě dr vyhrožoval UM 😆😆😆😁nevím o žádném případu že by si miminko neřeklo když bude mít hlad. Přes den jsem poctivě co dvě hodiny kojila a v noci jsem to nechala na něm, většinou dal tak dvakrát třikrát. Teď už je ho kus chlapa 😉
@sanyy22 jaká byla porodní a propustěcí váha miminka? Mělo nějaké komplikace? Novorozeneckou žloutenku?