Kojení - méně mléka. Může být důvodem vysazení kojícího čaje?

simca128
8. únor 2022

Ahoj holky mam dvoumesicni holcicku plne kojim ale nak mi nastal problem z kojenim asi mi odchazi mliko nebo nevim kojim porad stejne casto na pozadani klido i co hodku chce mala a ted dva tydny po vazeni u dr mala nabrala minimum 200g za 14dni
Ja chci stale kojit jenze se bojim ze to mliko mi fakt postupne mizi.
Pred dvema tydny sem pila kojici caj a pak sem ale prestala kvuli tomu ze sem zacla pit odvar z kminu kvuli prdiku male a od ty doby mi zaclo problemy z kojenim myslite ze to muze mit i vliv ue sem orestala pit ten kojici caj ze mam min mlika?
Co mam delat abych zas mela hodne mlika co predtim nechci se kojeni proste vzdat.
Kojim fakt hodne casto i co hodinu i klido driv proste jal mala si rekne v noci kojim taky jak si rekne je to dvakrat az trikrat za noc. Nevim co se stalo. Napada me ze i moznej stres co mam ted ze strany partnera chce se mi az stoho brecet ze bych nemela mliko
Mala mi ani poradne neumi pit z lahvicky kdyz jdu k dr hlida mi mamka a krmi ji mim odstrikanym a maly nejde pit z lahvicky a ja nevim co delat. Prosim nepiste mi nic o laktacni tu zvat nechci a nechci nikoho ciziho domu. Nevite jak mam zas si navratit vic mlika nejsou naky prasky nebo neco? Dekuju

ellyem
8. únor 2022

Mně, když se přestávalo dělat mléko, tak mi pití čaje pro kojící pomáhalo.

simca128
autor
8. únor 2022

@ellyem ja blba prave prestala ty caje pit ldyz sem uacla pit ten kmin od ty doby ted co premyslim mam ten problem
Za jak dlouhi myslite ze by se to zas mohli spravit?

katebk
8. únor 2022

Zkusila bych homeopatika, vždycky mi pomohly laktaci zase rozjet a hlavně se pokusit nestresovat a častěji přikládat

ellyem
8. únor 2022

@simca128 Mně čaj začal fungovat většinou hned na druhý den, popř. za dva dny. Ale pila jsem i několik hrnků čaje denně.

ellyem
8. únor 2022

@simca128 Jinak místo rozvaru z kmínu pij raději fenyklový čaj 😎.

simca128
autor
8. únor 2022

@katebk prave prikladam porad casto to uz bych musela co pet minut😂prosim mohla byc poprosit odkaz na jaky ty homeopatika si mela?

simca128
autor
8. únor 2022

@ellyem ja mam ten kmin osvedceny fakt ji pomohl na bolest briska tu mela silenou

katebk
8. únor 2022

@simca128
https://www.drmax.cz/ricinus-communis-5ch
Dávala jsem 5x denně 5 kuliček pod jazyk při kojení.. ráno jsem to nasadila, pak jsem zkusila večer chvíli "klokankovat" a v noci už jsem měla prsa nalité a od té doby úplně bez problému 😁

jittuli
8. únor 2022

@simca128 největší zázrak je kontakt kůže na kůži, fakt se to zdá jako hloupost, ale funguje to. Stačí nechat miminko spát přes den sobě na hrudníku a večer už to bude na prsách poznat.

simca128
autor
8. únor 2022

@katebk co je prosim klokankovat ?

simca128
autor
8. únor 2022

@katebk a dekuju

jittuli
8. únor 2022

@simca128 to je ten kontakt na hrudníku (miminko jen v plence na svůj nahý hrudník)

simca128
autor
8. únor 2022

@jittuli dekuju vyzkousim

aspie83
8. únor 2022

@simca128 kojící čaje mi pomáhaly hodně a rychle, ale pak jsem je musela vysadit, protože mi úplně rozházely štítnou žlázu (mám ale autoimunitní poruchu štítné žlázy a nedošlo mi, že bylinky v čaji šž významně ovlivňují...). A zjistila jsem, že u mě má stejný efekt Caro 😉 jinak jsem brala i Lactil, který také pomáhal (ale u mě také ovlivňuje štítnou žlázu...)
Tak hodně štěstí, ať se vše upraví 🍀 u nás ty začátky byly také chvíli tak, chvíli tak... A teď je mladšímu 15 měsíců a kojim pořád 😉

simca128
autor
9. únor 2022

@aspie83 ja asi jak prestala pit ty caje tak se mi to tak rozhodilo
Dekuju doufam ze se mi to zas rozjede🙏🏻

simca128
autor
9. únor 2022

Holky chci se zeptat kdyby maly MM nestacilo a ja ji nabidla lhev tak by si to vzala kdyby mela hlad ze ju?
Ja totiz kdyz du k dr tak odsavam a hlida mamka a mala jako kdyby neumela pit z lahve tak si rikam kdyby hlad mel tak se rychle nauci aby to snedla? Porad myslim na to ze mi to mliko pro malou nestaci a napadlo me prave zmusit ze sem ted nakojila a vzdy vytahla prso a zmackla a strikalo tak to prece znamena ze tam to mlicko je ne? Tak sem ji nakojila a vrtila se tak si rikam co kdz ma hlad tak sem udelala umeli a nabidla ho a nechtela vystrkovala mi lahev jazykem ven tak si rikam jestli to nedelala tim ze ji moc z lajve pit nejde nebo nemela hlad
Ja sem uz tak hotova jak mi de rek ze nabrala malo ze se oroste bojim ze bude hladoba

aspie83
9. únor 2022

@simca128 tak to mlíko asi máš 😉 a pláče nějak víc nebo je nějak nespokojená? Že by to jako vypadalo, že má hlad... Já se taky kolikrát bála 😉 mladší občas taky skoro nepribiral a pak najednou vyrostl a přibral zase hodně ☺️ ale pořád vypadal spokojeně 😉 a kojila jsem taky, jak chtěl on. Někdy mi přišlo, že je pricuclej skoro pořád, jindy mi zase přišlo podezřelý, že dlouho nechce 😆 z lahvičky nepil vůbec, nechtěl. Takže když jsem náhodou byla u doktora, tak to vydržel..

simca128
autor
9. únor 2022

@aspie83 no neprijde mi ze by byla jina je porad prave stejna prso si veme kdykoliv kdy nabidnu davam casto pres den nekdy mi strika nekdy dou kapky
Ale mala je porad stejna jako byla kdyz sem mela hromadu mlika prave tak to nepoznam prave ze by mel hlad nebo nak stradala pribrala prave za dva tydny 200 a dr rek ze je to malo coz ja vim
Mam doma vahu ale schovali sme ji jinak bych se stoho asi zblaznila

aspie83
9. únor 2022

@simca128 tak to bude asi v pohodě 😉 já mám dojem, že mladší přibral jednou mezi kontrolami i jen 150 g a pak zase skoro kilo 🙈 a doktorka právě říkala, že prostě kojené děti rostou někdy skokově 😁 což u mladšího platilo, starší ten přibíral rovnoměrně 😁 mladší i vždycky než zase víc vyroste, tak najednou pár dní víc spí 😁

simca128
autor
9. únor 2022

@aspie83 doufam ze to budu mit jalo ty
Me dr rek at nedokrmuju at zachovame kojeni ale ja mam porad strsch aby nemela hlad vis

jittuli
9. únor 2022

@simca128 to bude dobrý 🙏 pokud je klidná a nebrečí hlady tak si vezme co potřebuje. Samozřejmě hlídat aby bylo dost počůraných plen. S tou lahvičkou to spíš neumí, nedá se říct, že kdyby měla hlad tak si ji vezme. Naše třeba lahvičku (i dudlík) taky tak odmítá (vystrkuje jazykem, mléko pouští ven) a cévkou u prsa si třeba 30ml ještě vypije. Ale my jsme extrém, přibírá velmi málo už od těhotenství 😏

simca128
autor
9. únor 2022

@jittuli no u mami nakonec pak to mliko z lajve vyzahla tak se ujistuju tim ze by hlady jedla
Plenky prebaluju kazdy dve hodky nacurano je neni jakoze extreme nacurana jako pres noc ale nacurano tam je tak typuju petkrat trikrat

simca128
autor
9. únor 2022

@jittuli ona prospivala krasne tydne vic jak 200 a ted orave mela zech 200 za dva tydny ape nevzdam sw ted do sebe laduju zas ty caje mackam prsa jestli neco strika😄

jittuli
9. únor 2022

@simca128 to mléko tam bude vždycky, přesněji vytvoří se vždycky - není tam vyrobeno do zásoby, ale jakmile se dítě přisaje a začne tahat tak se mléko začne tvořit - tahle to funguje jakmile se ustálí laktace, takže pak už nejsou nalitá prsa a přesto je mléka dost. Takže záleží jestli si ho malá dokáže vypít - spíš než prsa je potřeba sledovat dítě - jestli polyká nebo jen dudlá naprázdno a samozřejmě jestli je celkově spokojená, což evidentně je 🙂 moc bych to s lahvičkou nepřeháněla ať z toho není pravě odmítání prsa. A máte super doktora pokud podporuje kojení 🙏

simca128
autor
9. únor 2022

@jittuli ted sem kojila pila a pak se zacla vztekat myslela sem ze nema co sat ale jakmile sem prso zmackla mliko teklo tak sem opet zlusila lahviclu a taky nechtela
A zuzla si ruku takze se asi najedla a mozna se vztekala ze ji to tam teklo🤔 ted usina tak me napada ze chtela i dudat a u toho spat a treba ji vadilo ze to tece netusim ale mackam porad prsa a mliko tece

simca128
autor
9. únor 2022

@jittuli nekdy tece kapky nekdy vyslovene fakt strika si rikam kdyby tam fakt nic nebylo nic netece ne?

jittuli
9. únor 2022

@simca128 jo, to se mi taky stávalo že u toho chtěla usnout a pak byla naštvaná že to teče, oni se až později naučí to regulovat. O mléko opravdu neměj strach, to nezmizí ze dne na den, pokud se přisává tak se tvoří stále dost.

simca128
autor
9. únor 2022

@jittuli ji prisava ted sem ji dala zas a pila
Ja pak vzdy vytahnu a zmacknu jestli tece a kolikrat strika
Pak si cuca i rucicku a to prej mimca delaj a ja hned zas plasim ze ma hlad
Fakt sem z toho vykulena hlavne proto ze se bojim ze by mela hlad