Ahojte, máte prosím někdo kontakt na laktační poradkyni co vám pomohla? Nevím jak to funguje ale je možné ji zavolat a poradit si pp telefonu? Maly 8tt se začal odpoledne a na večer při kojení kroutit, vztekat, pouští se prsa a zároveň hned hleda . Dočetla jsem se tu spoustu věcí , zkoušela jsem jiné polohy nahrati a masírovat prso, nic nepomohlo. V noci a ráno ale problém není. Řekla jsem si že zkusím na večer odsat výjimečně ale vůbec to neslo vždycky jen 2 minuty a pak už nic neteklo. Přece ale mléko z ničeho nic tak nevymizi nebo ? Když zkouším rukou vymazat vždycky pár kapek vytece, tak mléko musím přece mit🙏😔🤦♀️jsem z toho nešťastná, myslela jsem že mléko se tvoří porad, nebo to funguje jako ze mam určitě množství co maly vypije a pak zase trvá než se utvoří další? 🙈pokaždé se docitam něco jiného 😔 děkuji za pomoc
@martinatd kouknete na stránky mamilla.sk,jsou tam seznamy laktacnich poradkyn i pro ČR.určitě nějak poradi.a k tomu odsavani-kojim už druhé dite (první dite do 3 let,nyni má druhé dite 18mes),obe deti nadstandardne pribiraly,takze mleka měly až moc.kdyz jsem ale chtěla odsat odsacackou(měla jsem profi od medely),odsala jsem max.15ml.ze neodsajete neznamená,ze nemate mléko.
@martinatd Nejsem žádný odborník, ale zkušenost jsem měla hoodně podobnou a do teď krásně plně kojím. 😊
Laktační poradce, alespoň v našem v případě vždy říká, že je lepší osobní kontakt, aby viděla jak kojíš a podívala se na prsa. Pak řekne co si myslí, atd. Malá se mi pak taky odpojovala a ječela, ale mléko tam bylo furt, jen prostě už nechtěla nebo to prý mohlo hodně téct a nebo naopak málo a tak se musela snažit a to nechtěla. Do teď mi to párkrát udělá, což patří k růstovému spurtu. Malá nádherně přibývá na váze a taky jsem plašila.. odsávačkou nebo rukou? Pf, mě vykáply tak 2 kapky😁 vůbec to nešlo, pak najednou přestala tolik přibývat a furt plakala, tak jsme zkusili dokrm a to nechtěla, proto u mě byla LP a ta mi řekla, ze to je k tomu spurtu. Ať si nahřívám prsa a masíruji. Já každý den byla tak 3x Kojící čaj od weledy (krásně tvoří mléko) a večer si dala teplou sprchu a hele malá má půl rok, kojím a mléka mám až až, nemusíš mít ani mokré prsní vložky, to já třeba měla jen chvíli po porodu. Krásně přibývá, pije a chutná jí. Takže bych byla úplně v klidu, ale pro tvůj klid klidně zavolat a domluvit si poradu. Já bych se zatím vůbec nestresovala, jedla jak mám, nahřívala, pila čajíky a na pohodu. Hlavně čím víc bude na prsu, tím víc se tvoří mléko. Tak to bylo hlavně v našem případě. 😊
Mne se mala krouti u prsa, kdyz ji boli brisko, resp kdyz ma prdy a zrovna ji prepadne nutkani tlacit... Kontakt na poradkyni nemam, ale drzim palce ;)
@makkyv děkuji. Jen se ještě zeptám, jak je to s prisatim. V porodnici mi všechny ukazovaly vzit a zmáčknout prstama kolem dvorce a dát do pusinky jenže teď jsem se na internetu dočetla že kolem dvorce by se prso chytat nemělo, ale že se má vzit celé prso miminku nabídnout a čekat až se prisaje. Nevim co je na tom pravdy, každopádně tím že držím dvorec maly se tak naučil a už mi neotevre tolik pusinku aby se sám prisal tak aby měl co nejvíc prsa v puse. Navíc často dudla a když má prdiky chce prso protože ho to uklidňuje ale samozřejmě u toho prso často tahá takže i když se snazim nakonec si stejne to prso vcucne sám bez pomoci. Bradavky ted boli ale myslím si , že je to spíše proto , že tahá. Někde jsem četla, že nesprávná technika kojeni může způsobit bojkot, takže mám teď obavy. Děkuji
Za me jsou TOP poradkyne z Prirozeneho kojeni, taky jsem prosla kurzem, ale nevenuju se tomu 🙂 Tohle krouceni a odtrhavani velmi casto znaci potrebu vylucovat - zkus ho rozbalit z plenky a dat do klubicka nad umyvadlo. Pouzivate dudlik nebo lahev? To muze byt problem. Doporucuju zkusit savci polohu (je dobra na spravne prisati i bolava prsa), byt spolu kuze na kuzi co nejvic, idealne porad 🙂 Ze z prsa nic mimo kojeni netece je v poradku, ustaluje se laktace. Ta se spousti diky hormonum, ktere reaguji na prisati miminka. Mleko se nejvic tvori online prave reakci na prisate miminko. Ze dne na den o mlicko urcite neprijdes, neboj 🙂 Cim vic se miminko koji, tim vice ma mlicka.
@martinatd My jsme bojkot tedy nezažili, to by vypadalo úplně u tebe jinak, takže bych se tím nestresovala. Já též vzala ten dvorec jak píšeš hned na začátku, nečti internet je to peklo😁 já četla a vždy se docetla hovadiny a byla vystresovaná.. já měla prsa do krve, takže vím o čem mluvíš, pomohl mi na to purelan. To bude ještě horší, až budou zoubky, malá má zuby a kouše, takže jsem jako na začátku.😁 Vůbec se neboj, vše je určitě naprosto v pořádku 🙂
@modra_zizala nepoužíváme nic ani dudlíky ani kloboučky, musím zaklepat ale dnes se docela daří, tak snad 🙏🙏 ty prdiky ho občas trápí ale u nich se chová jinak. Savci polohu zkousime ale chce to ještě trochu praxe 🙈😊moc děkuji
@martinatd jasně, já třeba teď nepiju vůbec kojici caje ani nic neberu, když vidim, ze se mi mléko extra netvoří, piju je.
Hlavně zdrave jist, nenervovat se. Já mluvím z vlastní zkušenosti, malem jsem o mateřské mléko přišla, stihla jsem to podchytit.. teda alespoň tak mi to řekla poradkyně, takže fakt klid 😊 bude dobře. Zuby budou horší a pak přijde padání z postele 😁😁
Kontakt nemám, hlavně zachovej klid, protože stres ti nepřidá, i když je to miliónová rada. Ano laktační poradí i po telefonu. Nepila jsi třeba mátový čaj? (Ten zastavuje laktaci.)
Najez se ať máš energii z čeho brát.
Zalez si zatím s mimčem do postele kůže na kůži.
Co vím, tak mléko se tvoří v závislosti na poptávce, čím víc kojíš, tím víc máš. Může nastat výkyv. Držím palce.