Dobrý den, mám doma skoro 5týdenní holčičku. Nedávno se začala přes den dožadovat jídla skoro každou hodinu, což mi nevadí, jen nevím, jestli to není špatné pro ni. V noci máme pauzy mezi kojeními cca 3 hodiny, teď i míň. K tomu jí chudinku už nějakou dobu trápí bolesti bříška a prdíky. Začala jsem používat Babycalm, tak uvidíme jak to zabere. Neměli byste pro mě nějakou radu? Zda to kojení každou hodinu nevadí a jestli ty bolesti bříška nejsou s tím nějak spojené? Ikdyž bolesti bříška nám začali už když jsme měli mezi kojeními delší intervali. A jak jí třeba pomoci na to bříško? Je mi jí hrozně líto, když vidím, jak se trápí. Moc děkuji.
@klarkaperoutkova Časté kojení si myslím bříšku neškodí. U nás se bolesti vázaly na mou stravu. Jakmile jsem vyřadila jídlo, které dceři vadilo, ustalo i bolení. Do té doby jsem jí dávala Infacol, masírovala a nahřívala bříško, nosila v klubíčku a hodně pomáhalo cvičení s nožičkama. Nožičky jsem jí natahovala a pokrčovala až k bříšku, aby se na něj trošku zatlačilo.
Hlavně oni mají mm i na žízeň... Takže v tehle vedrech normální...
Nejis třeba zelí?
Naopak, caste kojeni na brisko muze pomahat. Koj jak mala chce. 🙂 to je to nejlepsi.
Taky jsem kojila co hodinu, syn naštěstí bolestmi břicha netrpěl, ale myslím, že to spolu opravdu nesouvisí, UM by ji teprve zabetonovalo.
Moc děkuji za odpovědi. Vaše rady určitě vyukouším. 🙂 Zelí nejím, snažím se opravdu jíst nic nenadýmavýho, ale ještě to zkusím víc vypozorovat. 🙂 Taky si myslím, že časté kojení by nemělo vadit, ale radši jsem se zeptala. Jinak na UM rozhodně přejít nehodlám MM je myslím nejlepší. 🙂🙂
@klarkaperoutkova Koj na požádání. Já kojím 2,5měsíční dvojčata podle jejich potřeby. Teď byly vedra, takže jsem kojila v podstatě nepřetržitě. Bolení bříška z častého kojení rozhodně není, může spíše pomoci (miminko se uvolní, bříško se uvolní, kontakt tělo na tělo to bříško zahřeje atd.).
@klarkaperoutkova Ono to nemusí být jen nadýmavé jídlo. Já třeba můžu úplně v pohodě čerstvé pečivo, fazole apod., ale první dceři vadilo vánoční cukroví (měla po něm neskutečné bolení bříška), mladší zas nesnese perlivé nápoje, jak vypiju něco s bublinkama, je zle.
nám na bolení bříška pomohlo toto cvičení:
https://www.modrykonik.cz/blog/ji_tuli/article/cviceni-na-prdiky-opravdu-fungujici-73hqzb/
Kojení každou hodinu by vadit nemělo, ale já jsem vždy, když jsem začala kojit častěji, kontrolovala syna, jestli opravdu pije. Jestli jen třeba nepososává a pak se zase musí za chvilku dopít. Ona taky může být přejezená a z toho jí bolí břicho - sama to tak určitě máš, když se přejíš, je ti těžko.
@klarkaperoutkova ahoj, mam holcicku necele 4 mesice a jsme s briskem snad z nejhorsiho venku. Taky nam to zacalo az tak ve 3-4 tydnech, ne hned, takze to podle me nema s castym kojenim souvislost. Ja taky kojila nekdy casto a nesouviselo to spolu. Ja mam dobry zkusenosti s Protectis od Biogaia- kapicky s lactobacily, mozna diky nim jsme nikdy nemeli nejake hrozne problemy, nahrivaci pytlicek na brisko ( treba DM) a masirovani briska uvolnujicim olejem (treba Saloos) masaze jsem si nasla na vanickovani.cz. A v nouzi rektalni rourka, ale tu opravdu jen zridka, musi se to naucit sami. Ja pouzivala spis, kdyz jsem videla, ze tlaci a neslo to ven. A hlavne cas a klid, noseni v klubicku a nebo jeste kip v satku na tele. Do patnacti to mit nebude😁😉 hodne uspechu pri bojich🙂