Kojení jen přes den v 20 m. Bude to fungovat?

27. pro 2022

Ahoj holky, kojení mě už dost zmáhá, tak uvažuji nad odstavem v noci, ale přes den stále kojit 3-4x, bude to fungovat, máte zkušenost? Někdo říká, že to jde, že děti nemají pojem o budoucnosti/minulosti, někdo, že v tom mají děti zmatek. Syn je pěkný závislák 😁. Díky za názory 😊

konidana
27. pro 2022

Kazde dite a kazda maminka jsou jine. Co funguje jinde nemusi vam a naopak. Musite si sami najit svou cestu metodou pokus omyl...
Ji dobre jidlo? Jak casto kojite? Na tom vsem zalezi....

rotkapchen
27. pro 2022

Ja musela odstavit úplně. Byl zmateny, kdy teda muze a kdy ne.

konidana
27. pro 2022

@rotkapchen ja nakonec zavislaky odstavila take uplne a naraz. Ono odstavit v noci, a pak vstavat rano ve 4 to fakt nechces😅. Zlata 6.h ranni🤣 ale byli mensi teda. Prvni 15.m a druhy pak 13m.

vhanka
27. pro 2022

Můžu se prosím zeptat,jak se odstavuje takový závislák? Malej se kojí snad víc než v 6ti neděli, nejí a to má skoro 1,5 roku. Ja už to nedávám. Uvažuji nad odstavu ale nevím,jak.

konidana
27. pro 2022

@vhanka u nas to bylo proste ze dne na den. Nekolik dni jsem vysvetlovala ze uz je velka a ze mlicko uz nebude. No a byt rozhodnuta nedat. Druhy ci treti den uz to bylo ok. I zacala jist. S pitim to ovsem bylo horsi....

rotkapchen
27. pro 2022

@vhanka bylo to hodně těžké. Ale jeden večer jsem si namazala prsa citronem a uz jsem mu nedala. Manžel jako podpora a tři dny mazlení, velké jeho nespokojenosti. Ale cítila jsem, že uz jsem na hraně svych sil.
Od te doby spí v podstatě celou noc, začal mnohem lépe jist a ja jsem zase psychicky v pohodě. Bylo mu 18 měsíců, kdyz jsme odstavili.
Jestli stojíš o podrobnosti, napiš 😉

jjasmina
27. pro 2022

@vhanka malé se muselo omezit kojení, aby začala jist. Dokud nejí, těžko se může odstavit

konidana
27. pro 2022

@jjasmina no, ja kdybych neodstavila tak nevim, kdy zacne jist... to by bylo na mesice a roky jeste. Po odstavu zacala jist v pohode hned ten prvni ci druhy den. Prvnich 14 dni az mesic doslova zrala, a pak se to srovnalo.

rotkapchen
27. pro 2022

@jjasmina naopak, dokud se vždy muze dokojit, nepozná hlad a nema duvod jist. Po odstavu se většině děti moralka k jídlu zlepší.

luhana
28. pro 2022

Syn má taky 20m a od narození je to pořádný prsomil. Flašku ani dudel nikdy nevzal. Zato se ještě před měsícem kojil 10x denně a 10x v noci. No hrůza! Jednou v noci jsem řekla, že mlíčko bude až ráno. Byl křik a řev, ale čtvrtou noc už spal celou! Přes den kojím 4x. Teď byl ale nemocný, tak jsme opět zklouzli k častému kojení, tak začínám opět od znova. Ale jde to, jen se odhodlat. Hodně štěstí.

jjasmina
28. pro 2022

@rotkapchen ano já napsala, že jaem musela kojení onezit, aby malá začala jist, jest měla kojení třeba jen na uspani 😉

jjasmina
28. pro 2022

@konidana jj já to právě vyloženě omezila jest měla pouze kojení na uspani, po obědě v posteli a večer. Jinak jsem doslova prokojilla celou noc i den