Ahoj holky, kojení mě už dost zmáhá, tak uvažuji nad odstavem v noci, ale přes den stále kojit 3-4x, bude to fungovat, máte zkušenost? Někdo říká, že to jde, že děti nemají pojem o budoucnosti/minulosti, někdo, že v tom mají děti zmatek. Syn je pěkný závislák 😁. Díky za názory 😊
Ja musela odstavit úplně. Byl zmateny, kdy teda muze a kdy ne.
@rotkapchen ja nakonec zavislaky odstavila take uplne a naraz. Ono odstavit v noci, a pak vstavat rano ve 4 to fakt nechces😅. Zlata 6.h ranni🤣 ale byli mensi teda. Prvni 15.m a druhy pak 13m.
Můžu se prosím zeptat,jak se odstavuje takový závislák? Malej se kojí snad víc než v 6ti neděli, nejí a to má skoro 1,5 roku. Ja už to nedávám. Uvažuji nad odstavu ale nevím,jak.
@vhanka bylo to hodně těžké. Ale jeden večer jsem si namazala prsa citronem a uz jsem mu nedala. Manžel jako podpora a tři dny mazlení, velké jeho nespokojenosti. Ale cítila jsem, že uz jsem na hraně svych sil.
Od te doby spí v podstatě celou noc, začal mnohem lépe jist a ja jsem zase psychicky v pohodě. Bylo mu 18 měsíců, kdyz jsme odstavili.
Jestli stojíš o podrobnosti, napiš 😉
@jjasmina naopak, dokud se vždy muze dokojit, nepozná hlad a nema duvod jist. Po odstavu se většině děti moralka k jídlu zlepší.
Syn má taky 20m a od narození je to pořádný prsomil. Flašku ani dudel nikdy nevzal. Zato se ještě před měsícem kojil 10x denně a 10x v noci. No hrůza! Jednou v noci jsem řekla, že mlíčko bude až ráno. Byl křik a řev, ale čtvrtou noc už spal celou! Přes den kojím 4x. Teď byl ale nemocný, tak jsme opět zklouzli k častému kojení, tak začínám opět od znova. Ale jde to, jen se odhodlat. Hodně štěstí.
@rotkapchen ano já napsala, že jaem musela kojení onezit, aby malá začala jist, jest měla kojení třeba jen na uspani 😉
Kazde dite a kazda maminka jsou jine. Co funguje jinde nemusi vam a naopak. Musite si sami najit svou cestu metodou pokus omyl...
Ji dobre jidlo? Jak casto kojite? Na tom vsem zalezi....