Kojení. Je to takto v pořádku?

barborka1996
8. kvě 2020

Ahoj holky, 30.4. Se nám narodil chlapeček. A jdu si k vám pro radu, vzhledem ke karanténě paní doktorka přijela za námi, dala nám váhu, nějaké věci a na kontrolu máme přijít až půjdem s kyčlema,pokud nebudou problémy. A já mám dotaz ohledně kojení. Malý se narodil s porodní váhou 3260g, během prvních dnů spadnul na 2990g a třetí den porodní váha stála, tak nás pustili domů. Kojím s kloboučkama. V nemocnici se mi ten třetí den prsa nalila, a přetrvávalo to do včerejšího dne, včera mi z ničeho nic jakoby prsa splaskla a mám pocit jakoby bych byla bez mléka. K datumu 5.5. malý ráno vážil 3.230g, po nakojeni 3,320g... No a dnes před nakojenim 3,140 a po nakojeni 3,190. Je to moje první miminko a mám strach, aby mu mlíčko stačilo. Myslíte, že je to takto v pořádku? Spíš mě zaskočila ta prsa, mám pocit "prázdna" v nich.

jjasmina
8. kvě 2020

@barborka1996 já mám třeba prsa fakt nalitíá jen když delší dobu spí a nekojim. Kdyby mělo hlad myslím, že by se ozvalo 🙂 Hlavní, že přibírá podle mě 🙂

me_druhe_ja
8. kvě 2020

Já bych teda rozhodně nevazila takhle furt. Pokud je spokojený, nebrečí, čůrá, tak se na tohle vážení vykašli.

barborka1996
autor
8. kvě 2020

@me_druhe_ja já právě myslela i kvůli doktorce aby pak měla přehled jak malý přibíral. Je pravda, že mě to asi pak takhle zbytečně znervozňuje no.

jjasmina
8. kvě 2020

@barborka1996 Já třeba kojeneckou váhu ani nemám, pokud ti papá není k tomu ani duvod, když nejsou problémy. Malá, když se narodila měla 3950 a spadla kolem 3,7 kg . A sem tam na naší váze se zvážím já a pak se zvážím s malou a vidím kolik cca přibrala 🙂 Moc se tím nestresujte 🙂

barborka1996
autor
8. kvě 2020

@jjasmina máte pravdu no, nebrečí, čůrá mi v pohodě, tak to řešit nebudu.😊 Děkuji moc

me_druhe_ja
8. kvě 2020

@barborka1996 Pokud je fakt v pohodě, cura často a kojis takhle ze začátku minimálně 8x za 24h, tak stačí, když ho zvážis jednou týdně. 🙂 Jinak já taky kojeneckou váhu nemám. Teď se s ním vážím jednou za týden jako jjasmina. 🙂 Ale ono stačí i když je zrovna před jídlem, po jídle, před 💩, po 💩 a rozdíl hned 300g. 😀

jjasmina
8. kvě 2020

jj přesně, jak píše
@me_druhe_ja 🙂

matkacekatelka
8. kvě 2020

Náš doktor říká, jestli má každou plinku zčůranou, je to v pořádku, má dostatek mléka. Prsa se mi nalévají jen přes noc nebo když nekojím třeba víc jak 4 hodiny. Jinak jsou prázdná, ale mléko v nich je🙂Ze začátku je dobré kojit co 2-3 hodiny, do půlnoci, pak dát pauzu třeba do 6ti, ať se vyspíte i vy. Takhle alespoň celé šestinedělí, pak si najdete s dítkem svůj harmonogram

jana_zofie
8. kvě 2020

V porodnici jsem z pravidelneho vazeni tak akorat chytla stresy a vyrazil se mi opar. A to se pak nase detska divila, ze jsem tak nervni kdyz mala pribira ukazkove. Kdyby te to trapilo, zvaz jednou za par dnu pred koupanim. Pujde to nahoru, uvidis, ale budes klidnejsi... Ja mam pocit ze mala ma malo kazdou chvilku (taky prvni dite) a zatim dle vazeni na kontrolach, roste jako z vody...

aurelie34
8. kvě 2020

@barborka1996 nikdy jsem děti nevážila. Jen vždy u doktorky na prohlídkách. Pokud měli děti počůrané pleny a neplakali, tak jsem věděla že je vše OK. Jo a prsa se mi nalévali jen asi prvních 14 dní, pak už ne. Dcera mi běžně přibírá 1,4 kg za měsíc. Má ve necelých 3 měsících 7,5 kg

lenatko91
8. kvě 2020

Váhu zahodit, nestresovat 🙂 jak už tu bylo, důležité je, jestli je miminko spokojené, jak čůrá atd.

radkan91
8. kvě 2020

@barborka1996 Ahoj, je úplně normální, že prsa jakoby splasknou, většinou je to jen na přechodnou dobu, taky se mi to stalo a taky mě vyděsilo, ze je mleko pryč. Ale mléko se nemůže jen tak vytratit nebo se nějak zásadně začít tvořit min. Takže bych neřešila, koj normálně dal, ono se to upravi. A váhu už bych vůbec neresila, pokud je miminko spokojene a dost čůrá, je vše ok🙂