Kojení jako antikoncepce. Funguje to?

padijuk
26. zář 2020

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s kojením a nechráněným sexováním? 🙂 Prý je to přirozená antikoncepce spolehlivá třeba jako pilulky protože je to také hormonální? funguje to?

verysucha
26. zář 2020

Ne, je to blbost ;)

padijuk
autor
26. zář 2020

ale zase kamarádka to tak dělala rok a prý ok! nemáte někdo zkušenost?

pajiskazemlyna
26. zář 2020

@padijuk kojení není antikoncepce!!!!!!! Ještě nemusíte mít ms a můžete otěhotnět hned z první ovulace ještě před prvni menstruaci! Pokud miminko nechcete, chraňte se jinak než jen kojením ...

padijuk
autor
26. zář 2020

@pajiskazemlyna já jsem po šestinedělí právě toto začala praktikovat protože jsem zatím nedostala měsíčky. takže můžu být už těhotná a vůbec o tom nevědět?

lenatko91
26. zář 2020

Na toto téma je tu spousta diskuzí a stejně tak spousta maminek, které při kojení znova otěhotněly. Takže ano, může se stát, že otěhotníte a nevíte o tom.

elwe
26. zář 2020

Kojení je antikoncepce, ale její spolehlivost je docela nízká, určitě ne srovnatelná s braním hormonů. Šance, že otehotnis, dokud nemáš menstruaci je docela nízká, na druhou stranu určitě to není jistota a pokud dítě nechcete, je na místě se chránit i jinak.

ivule95
26. zář 2020

Já bych na to nespolehala. Kamarádka neměla MS a otěhotněla (takže ovulace proběhla). Oni to ale plánovali, že se budou snažit. Přišla na to ve 12tt🙂A já osobně u plně kojene dcery 1.ms hned po šestinedělí, u druhé to trvalo 8mesicu. Stále kojim,antikoncepci nechci, ale řešíme to jinak. Určitě jsem se ale nikdy nespolehala na kojení 😉

nita1984
26. zář 2020

Manžel a jeho dvojce vznikli, když byli staršímu bráchovi necelých 5 měsíců.
Kamarádka teď porodila 11 měsíců od prvního porodu.
Kamarádka i tchýně otehotnely při plném kojení před první MS

amazonkajanik
26. zář 2020

@padijuk jo,švagrová si taky myslela a teď bude té nejmladší 10let 😂
To je dávno vyvrácený mýtus,že je kojení jako antikoncepce ...

pajiskazemlyna
26. zář 2020

@padijuk ano, můžete ... a je to docela časté, jak píšou další holky. Na kojení bych se určitě nespoléhala..

padijuk
autor
26. zář 2020

holky a když takle při kojeni ukazuje těho test tak ukazuje fakt správně?

zavodnice
26. zář 2020

Když jsem chtěla otěhotnět, tak to při kojení nešlo. Ale obráceně bych na to fakt nespoléhala, to je blbost.

padijuk
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
pajiskazemlyna
26. zář 2020

@padijuk test by těhotenství normálně ukázal ... kupte test s citlivosti 10 a udělejte si ho z ranní moci a uvidíte ...

padijuk
autor
26. zář 2020

@pajiskazemlyna a když začnu striktně po přítřeli požadovat kondom tak za jak dlouho bych si měla ještě udělat další test? kdybych otěhotněla třeba včera, vyšel by mi negativní a já bych byla úplně spokojená a těhotná ...

nita1984
26. zář 2020

@padijuk za dva týdny

padijuk
autor
26. zář 2020

tak teď mám z toho vážné blbý pocity... 😔 docela se bojím

agneska7
26. zář 2020

😆 tomu vážně někdo věří ??

nita1984
26. zář 2020

@padijuk njn, příště radši předem použít google. V dnešní době 🤷‍♀️

padijuk
autor
26. zář 2020

@agneska7 dobře, jsem asi naivní nebo přímo pitomá ale já dala na dvě kamarádky...
rvát do sebe jakýkoliv prášky při kojení ne-e-e!! a přítel zase vyžaduje svoje :/

tulikiss
26. zář 2020

@padijuk kamaradka tomu taky verila, ze nemuze otehotnet a ejhle zapadla do toho znovu uz v 6nedeli..

agneska7
26. zář 2020

@padijuk tak pak se nediv že budeš těhotná .... Protože tomudle věřit je asi jako by si věřila v jednorožce

cherie24
26. zář 2020

@padijuk pokud nemáte měsíčky při kojení, tak logicky otěhotnět nemůžete, ale bohužel nikdy nevíte, kdy proběhne první ovulace. Menstruace se může vrátit až po ukončení kojení nebo po roce, ale klidně i hned po šestinedělí. Každá to má jinak a nikdy nevíte, kdy to bude u vás. Je to trošku taková ruská ruleta, takže pak není až tak překvapivé, když se stane, že vaše první menstruace od porodu už ani nepřijde a vám pak přijde podezřelé, že vám nějak roste břicho 😃

mourovatakocka
26. zář 2020

@padijuk Počkej, zeptám se švagrové. Ne, ale je ráda, že má kluky tak blízko sebe 😂

lachtanice86
26. zář 2020

@padijuk nevěřím ze nejaka inteligentní ženská věří ze je kojení antikoncepce. Tohle mi říkali už v porodnici a potom to zopakoval i můj gynekolog.

lachtanice86
26. zář 2020

@padijuk Tak gumu, si fakt tak jednoduchá?

palja
26. zář 2020

Já kojím 2 a půl roku roku, žádnou ochranu neřeším a zatím jsem neotehotnela. Každý měsíc si dělám pro jistotu test. I gynekolozka mě pořád upozorňuje, že kojení není antikoncepce.

padijuk
autor
26. zář 2020
hanka_12345
Autor odpověď smazal
Zobraz
me_druhe_ja
26. zář 2020

Kojila jsem plně, měla jsem ms hned po šestinedělí, praktikovali jsme přerušovanou soulož s tím, že ke konci se bral kondom, sex byl fakt málo a ejhle, v půl roce malýho jsem otěhotněla. Fakt to není antikoncepce. Takže prášky, náplast, tělísko, kondom nebo chlap vasektomie (tak to bude u nás).