Kojení celou noc po očkování

drackyce3
19. led 2019

Dobrý den, jsem tady zase s dotazem. Poslední 4 dny se mi malý v noci začal budit každou hodinu, hodinu a půl. Opravdu má asi hlad, vždy se prisaje a pije, někdy až hlta.nastesti hned potom usne, ale zajímalo by mě čím to může být? Byli jsme ve středu na očkování, může to být tím? Nebo není mléko dost výživné? (myslím že tím to není) 9.1 jsme měl, 3m.Driv už mi spal i 6 hodin. Děkuji za odpoved

evytra
19. led 2019

Muzes mit "krizove" obdobi ze mas mene mlika, mela jsem podobny pripad nekdy jsem uplne slysela jak mala saje a nic neteslce jenom to tak sycelo 😀 ale prekojili jsme to a zase mam mlika hodne a tucne

drackyce3
autor
19. led 2019

@evytra děkuji, ale to si nemyslím. Mléka mám si myslím dost, cítím jak jsou nalita a vždy i teče s druhého když malý pije ☹

patmouse
19. led 2019

@drackyce3 Proste ma vetsi hlad. Mivaji takova obdobi. Muze to byt rustovy spurt a tak proste chce vice jist. Mne driv syn vydrzel vecer od 7 treba az do 1 do rana a ted se kolem desate vzbudi a chce pit. To je normalni rekla bych.

drackyce3
autor
19. led 2019

@patmouse asi to tak bude 🙂 diky

makronka222
19. led 2019

Pomohl mi caj pro kojici, vic pit a jist, pak se to obnovilo. Je fakt, ze 5. den nez jsem na to prisla a nez se mliko rozjelo jsem dala UM protoze jsem se fakt potrebovala vyspat

drackyce3
autor
19. led 2019

@makronka222 aleja mám mléko. Teče mi všude když kojím. Tím to neni.jinak čaj acaro a tak piju normalne

zuzan88
19. led 2019

Roste

olga_
19. led 2019

@drackyce3 Může to být růstový spurt ve 3 měsících. Je to normální. Zároveň se postupně mění způsob utváření mléka - tvoří se až při kojení. A jinak teda obecně se mi všechny tři děti začaly budit kolem 3., 4. měsíce častěji, jak jsou větší, mají víc vjemů. Mléko máš, dítě dostane, co potřebuje. Je to sice rozdíl oproti prospaným 6 hodinám v kuse, ale to je luxus, který podle mě málo kterému dítěti vydrží 😀.

martaskaaa
19. led 2019

Jsem na tom podobně. Malýmu je 3,5měs a tay,se budí co 2h 😒

drackyce3
autor
19. led 2019

@olga_ tak samozřejmě to vydrzim. I tak je to pohádka oproti prvnímu dítěti které nespal snad ani tu hodinu v kuse, celý první rok

drackyce3
autor
19. led 2019

@martaskaaa aspoň nejsem sama. Jen je to narocne

martaskaaa
19. led 2019

@drackyce3 taky si myslím, ze mlíka mam dost. Ve stredu jsme taky meli prvni očkování. Ale nespal uz predtim moc dlouho. A po očkování spal, ze jsem vstavala jen jednou

no_title
19. led 2019

může to být očkováním. Vem si, že dostal látky proti šesti nemocem naráz. To je záhul i pro dospělého natož pro dítě. A dítěti, když není dobře, řeší to svou jedinou jistotou - prsem. Takže kdykoliv chce kojit často, jak jsem u nás vypozorovala, měl nějaký problém - blížící se chřipka, zuby, očkování, atd.
Málo výživné mléko neexistuje, je to pověra, která se říkala maminkám, když chtělo dítě často kojit. Proto taky kdysi moc lidí nekojilo.
Existuje jen nedostatečná tvorba mléka, což je ale většinou způsobeno chybnými radami a postupy (např. používání dudlíku, lahve, kloboučků, špatné přisátí, omezování doby kojení). Naštěstí ale nabídka reaguje na poptávku, takže čím častěji se chce kojit, tím více mlíčka bude. 🙂

drackyce3
autor
19. led 2019

@no_title mlika mám nastesti dostatek. Ono ještě k tomu má být úplněk, tak to přisuzuje i tomu. Prostě se to tak nějak sešlo a je s toho to že jsme pořád vzhuru
Snad to brzy prejde
Deluji

no_title
19. led 2019

@drackyce3 oni mají různá období. Nejlepší je netrvat na svých představách, jak to má být, vždyť to bylo takhle ještě minulý týden a bylo to fajn, ale přizpůsobit se. Malý mi nějak do 3 měsíců spal i 5 hodin v kuse. Pak se budil co 2 hodiny, byl to mazec, ale hlavně proto, že mi vadilo, že nespí jako dřív. Pak jsem se s tím nějak smířila. A teď máme krásné období, kdy občas spí i celou nebo téměř celou noc (má 17 měsíců)

hanula311
24. led 2019

Syn má 19 měsíců a v noci je na prsech pořád. Řekla bych, že čin starší,tím větší zavislak.