Hezky den, prosím, poradi mi někdo?
Mám sestitydenni miminko, kojim, malicka krasne přibírá. Dudlik jsme začali dávat hodně výjimečně pouze v krizových situacích někdy kolem 3-4 tydne.
Když pláče a je neklidna, zkouším nakojit, dudlik beru opravdu jako poslední možnost.
Teď se nám parkrat stalo, ze se malicka u prsu silene rozcilovala, nechtěla se prisat. Pokud se prisala, tak na par vteřin a hned se pustila. Při tom samozřejmě šílený pláč. V ten moment jsem ji dala dudlik - ona se ihned uklidnila a většinou i usnula.
V noci spi s námi v posteli, přes den ji mám hodně u sebe.
Dá se toto nějak eliminovat? Mám strach z případného bojkotu kojení do budoucna.
Ještě dodám, ze to není úplně pravidelně. V noci většinou s kojením problém není vůbec, přes den parkrat. 🙂 Obecně si nemyslim, ze bychom měli s kojením problém, jen nevím, zda by to nemohlo vadit nějak do budoucna.
Dudlik jsem dávat nechtěla, ale bohužel jsem ve slabé chvíli podlehla 😕
Předem díky za rady 🙏
My měli bojkot ve dvou a třech měsících, u nás teda jsem dudlik dávat nechtěla a když jsem chtěla , tak zase ona nechtěla, lahvicku s čajem sme zkouseli dávat kolem půl roku, dřív bych to neriskovala raději, stejně do půl roku jim stačí jen mléko 🙂
Ano, ano , vypadá to na bojkot. Miminka i když mají rády mlíčko, tak občas mají takové nápady, jak potrápit mámu 🙂. Většinou to trvá jen pár dní a pak se opět bude kojit normálně. Hlavně to nevzdávat a nedávat umělé mléko. Dudlík nevadí, když má skutečný hlad, tak jí dudlík nezasytí, z toho nemusíš mít výčitky. Možná je nervózní z toho, že jí mléko hned neteče. Před kojením nahřej prsa ve sprše. Dál vytrvej a prsa pořád nabízej, ona se opět chytne. Sněz před kojením něco dobrého, aby jí mlíčko chutnalo. Dobré je teplé mléko s medem, tučný tvaroh, Melta, Caro.
Ahoj, mám 8 týdenní miminko a kolem 6teho týdne dělal malý to samé, vztekání u prsa, propínaní... Šlo nejspíše o růstový spurt, po pár dnech bylo vše ok. Může se rozčilovat, že mu to pomalu teče. V noci byl také u prsa klidný. Dudlík máme od porodnice.
A jsem za to ráda, s prvním jsem byla za dudlík já a už to pak bylo hrozné, takže díky bohu za něj 😊.
Kdo ale nepoznal, nepochopí 😅
Mně bylo laktační poradkyní řečeno, že se to nedá říct. Nějaké mimčo muze mít dudlík, pit občas z lahvičky a stejně nemá problém se přisát k prsu a jinému stačí dát jednou z láhve a zjistí, že je to jednodušší a už prso nechce. Ohledně dudlíku nic proti neříkala, když je příležitostně a vhodný věku, takže bych se bojkotu kvůli dudlíku moc nebála.