Kojení bez těhotenství. Máte zkušenost?

mpakv
30. pro 2022

Zdravím všechny maminky.
Budu adoptivní maminka. Četla jsem, že se dá kojit i bez těhotenství. U mne je to pravděpodobné, mám hormon prolaktin a na snížení beru Dostinex.
Zkoušela to některá maminka? Moc Vám všem děkuji za odpovědi.
Chci se jen teď poptat kdo má zkušenosti, samozřejmě to budu časem řešit s endokrinologem

1pomnenka
30. pro 2022

Držím pěsti, ať se ti kojení podaří. Známá dostala miminko tříměsíční zvyklé na lahvičku a tak ji ani nenapadlo, něco na tom měnit.

lysecek
30. pro 2022

@mpakv zkusenost nemam, ale cetla jsem o tom a zaujalo me to. Pokud si dobre vzpominam, pani brala bylinky (piskavici), a odsavala, myslim ani hormony nebrala. Pripadalo mi to jako narocny proces, ktery ta pani pojala jako nahradu tehotenstvi. Ale nevim, zda to pujde, pokud dostanete vetsi dite bez saciho reflexu.

l_
30. pro 2022

Kontaktovala bych poradkyni z mamila.sk ☺️ a drzim pesti.. asi to bude narocne, ale.verim, ze to bude stat za to..

mpakv
autor
30. pro 2022

@l_ moc děkuji ☺️☺️
moc se na ni těšíme

mpakv
autor
30. pro 2022

@lysecek rovnou z porodnice. Tak snad by se mohlo miminko přisát, když by se to podařilo ☺️

mpakv
autor
30. pro 2022

@l_ a děkuji za poradkyni 😉

shak29
30. pro 2022

Najdi si na facebooku Šárka Pechy Valešková. Rozkojí i maminku, co si adoptuje. 😉🍀❤️

mpakv
autor
30. pro 2022

@shak29
Děkuji ☺️😉. Jdu na to

biciklissie
30. pro 2022

Omlouvam se, že neporadím, jen jsem vas chtěla podpořit. Je to úžasná možnost a fascinuje mě, čeho všeho je ženské tělo schopné. Moc vám držím pěsti. A i kdyby to neklaplo, tak jen pamatujte, že jste stoprocentní maminka i bez kojení.

marketanovakova14
30. pro 2022

@mpakv Na instagramu je maminka s účtem cesta_adopci. Také se pokoušela o rozkojení, to se nepodařilo, hormony myslím nechtěla. Ale “kojí” a dává mléčko přes cévku. Přijde mi to úžasné. Malá má prso, kontakt a je to pro obě krásné. A myslím, že je jedno, jestli teče mléčko z bradavky nebo cévky. Možná by dokázala poradit.

mpakv
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
mpakv
autor
30. pro 2022

@marketanovakova14 moc děkuji za typ. Pokusím jí najít. 😉

kosi_cek
31. pro 2022

I tady na MK jsem našla článek...a kdysi jsem četla docela o podrobné přípravě před porodem, trvalo to několik měsíců, ale adoptivní maminka mohla po porodu opravdu kojit..https://www.modrykonik.cz/blog/redakce/article/kojeni-bez-porodu-zapomenuta-superschop-k2pwsq/