Zdravím všechny maminky.
Budu adoptivní maminka. Četla jsem, že se dá kojit i bez těhotenství. U mne je to pravděpodobné, mám hormon prolaktin a na snížení beru Dostinex.
Zkoušela to některá maminka? Moc Vám všem děkuji za odpovědi.
Chci se jen teď poptat kdo má zkušenosti, samozřejmě to budu časem řešit s endokrinologem
@mpakv zkusenost nemam, ale cetla jsem o tom a zaujalo me to. Pokud si dobre vzpominam, pani brala bylinky (piskavici), a odsavala, myslim ani hormony nebrala. Pripadalo mi to jako narocny proces, ktery ta pani pojala jako nahradu tehotenstvi. Ale nevim, zda to pujde, pokud dostanete vetsi dite bez saciho reflexu.
Kontaktovala bych poradkyni z mamila.sk ☺️ a drzim pesti.. asi to bude narocne, ale.verim, ze to bude stat za to..
Najdi si na facebooku Šárka Pechy Valešková. Rozkojí i maminku, co si adoptuje. 😉🍀❤️
Omlouvam se, že neporadím, jen jsem vas chtěla podpořit. Je to úžasná možnost a fascinuje mě, čeho všeho je ženské tělo schopné. Moc vám držím pěsti. A i kdyby to neklaplo, tak jen pamatujte, že jste stoprocentní maminka i bez kojení.
@mpakv Na instagramu je maminka s účtem cesta_adopci. Také se pokoušela o rozkojení, to se nepodařilo, hormony myslím nechtěla. Ale “kojí” a dává mléčko přes cévku. Přijde mi to úžasné. Malá má prso, kontakt a je to pro obě krásné. A myslím, že je jedno, jestli teče mléčko z bradavky nebo cévky. Možná by dokázala poradit.
@marketanovakova14 moc děkuji za typ. Pokusím jí najít. 😉
I tady na MK jsem našla článek...a kdysi jsem četla docela o podrobné přípravě před porodem, trvalo to několik měsíců, ale adoptivní maminka mohla po porodu opravdu kojit..https://www.modrykonik.cz/blog/redakce/article/kojeni-bez-porodu-zapomenuta-superschop-k2pwsq/
Držím pěsti, ať se ti kojení podaří. Známá dostala miminko tříměsíční zvyklé na lahvičku a tak ji ani nenapadlo, něco na tom měnit.