Kojení a vzhled prsou. Co dělat, aby byla prsa co nejméně vytahaná?

optimistic
9. dub 2023

Dobrý den, zajímalo by mě, co dělat pro to, aby prsa byla co nejméně vytahaná? Je dobré nosit podprsenku na noc? Někdo přes den nosí sportovní podprsenku, nevím, zda to má efekt. Kde kupujete kojící podprsenky? Děkuji 🙂

barmil
9. dub 2023

@optimistic mam dvě děti a kojící podprsenky jsem nikdy neměla.
Používala jsem ty, které jsem nosila vzdycky, prostě jsem to pod trickem ohrnula, dala na stranu a pak zpět.

bunicka
9. dub 2023

@optimistic Těžko říct, co dělat. Já měla vždy malá prsa a kojila jsem 8 měsíců první a 2 roky druhé. Prsa se nevytahala, ale podprsenku jsem nosila buď kojící nebo sportovní bavlněnou. Nic vyztuženého, co by tlačilo. Musela jsem mít i vložky do podprsenky, jinak mléko teklo, kdykoliv zaplakalo dítě (i cizí 😀 ) Kojící podprsenku jsem si koupila v Lidlu a myslím v DM. Jinak určitě mají tam, kde se prodávají věci pro miminka a těhotné.

gbp
10. dub 2023

@optimistic podle me moc neovlivnis 🤷🏼‍♀️ asi ti nikdo nerekne, jak by to vypadalo bez podprsenky, kdy ji nosil a naopak. podle me hodne zalezi na genetice, moja mama kojila 3 deti a na svuj vek ma prsa podle me dost super. neni teda nijak hubena, takze to urcite taky dela svoje. pokud te to trapi, mizna bych se pak spis spolehala na nejakou modelaci nez na podprsenky.
na doma mam nejradsi kojici tilka - mam tchibo, hm. pak mam nejake kojici podprsenky obycejnejsi taky tchibo a par lepsich z astratexu.

barmil
10. dub 2023

@bunicka tohle breceni 🫣 pamatuji si první služebku, prsa jsem musela odstrikavat, i když už jsem kojila jen na noc. No a večer jsme sedeli na pracovní veceri, zabrecelo dite a já citila, jak to začíná kapat..a ono leto a já jen saty.. takže rychle na WC, odstrikat, chladit a do podprsenky toaletak...

exbordelar
10. dub 2023

Jj, mne vzdycky stacilo si na kojeni jen vzpomenout a uz to teklo 😂
No a ted k tvemu dotazu: nosit porad porad porad podprsenku. A ano, i v noci.
My mame v rodine velka a tezka prsa. A vytahany. Takhle v zivote nechci dopadnout. A tak nosim podprsenku neustale. I v noci. Mam nakojeno prvni ligu a troufam si rict, ze je mam furt pevne a ok.
A plus se hybat. Bo obezita s prsama taky zamava…

swizz
10. dub 2023

@exbordelar naprostý souhlas . Já odkojila dvě děti, každé minimálně rok, o prsa jsem se starala a vypadají moc dobre. Vytahané nejsou vůbec, jen trochu bradavky ale tomu už se opravdu zabránit nedalo. A k te péči, kojici podprsenky jsem měla z Marks & Spencer, jsou super a držáky, nosím je i teď. Samozrejme spát s podprdou, večer prsa promasirovat, saloos ma i prsní olej. A dělala jsem i cviky ( dlane proti sobě v úrovni prsou , vždy stlačit a pak povolit ) jsem si jistá ze to na vzhled prsou mělo určitě vliv

lennus
12. dub 2023

@optimistic Kojila jsem děti 22 měsíců a 2,5 roku, naopak jsem přestala nosit podprsenky, jen lambády a po druhém dítěti přestala úplně, teď nosím jen upnuté bezešvé nátělníky a prsa jsou snad hezčí než dřív, ale nutno dodat, že mám ani ne dvojky, prostě menší.
Zaujalo mě tohle vysvětlení.

swan42
12. dub 2023

@exbordelar nejsem tlusta, podprsenku nosim imrvere a stejne jsou po 2 detech vytahany 🤷

skarma007
12. dub 2023

@optimistic nosila jsem pořád podprsenku i na spaní. A nosím do teď po porodu, 1,5 roku. Měla jsem v těhotenství obrovská prsa i po porodu. Zpátky se mi zmenšila na 2. Prsa si zažila svy. Ale jen lehce spadly, nejsou povisle. Často jsem je masirovala a chvílemi dělala i cviky. Ale jedno prší mám pořád trochu větší a dvorec taky...

skarma007
12. dub 2023

*jedno prso

ondul
12. dub 2023

Jedno dítě mám odkojené (do 21 měsíců), druhé aktuálně kojím. Po prvním odstavu jsem měla prsa hodně malá, ale tvarem hodně podobná jako před kojením. Podprsenku nosím jen na ven, doma a na spaní fakt ne. I když mi zbydou trochu visáčky, fakt mi to za to nepohodlí nestojí, na to se mám moc ráda :D

skarma007
12. dub 2023

@ondul no jo, jenže před porodem ta prsa byla krásně pevná a nebylo potřeba podprsenku často nosit 😆. Po porodu se povolily a nesnesu být bez podprdy 😂, Teda teď už jsem ji na noc začala sundavat 😆

veronicka89
12. dub 2023

Mám velké prsa a u 1.jsem kojící neměla a rak nějak vždy tshala ven a bylo to blbý...u druhého jsem kojící měla a super a ano ..když už vidím že kůže začíná být vymáhání😀 v době kdy už méně kojím mszu pusa 3x denně a chodím v pevné pihodlne podprsence a ony se dají za 2 týdny trošku do kupy 😀

veronicka89
12. dub 2023

@lennus s obrázkem souhlasim

blondynka400
12. dub 2023

Za mne ideální kojící podprsenka přes den, dokud kojis a v nocí na volno. Po dokojeni cim víc na volno, tím hezčí prsa. Když tedy nemáš x kilo nadváhu, tam už to pak neplatí. Mám dvě děti, prsa trojky ano, není to jako v 18, ale pořád z nich je většina chlapů úplně mimo a na pláži chodím zásadně nahoře bez a u pasu je nemám.

kafr
13. dub 2023

Prso je žláza (orgán) a drží ji kůže. Prsní sval je až pod ní. Takže maximálně mě napadá starat se o pokožku, aby byla pevná a pružná a nezatížená podkožním tukem ... 🤔
S tím nic nenaděláš.

Vtip:
Víte, jaký je rozdíl mezi mladou holkou a starou holkou?
Vezmi tužku, umísti ji pod prs a vzpaž ruce. Pokud tužka spadne, jsi mladá holka. Pokud tužka zůstane... 🤣

zlorenka
13. dub 2023

Neotehotnet 🤷😁

jaresska
13. dub 2023

Asi záleží hodně na genetice a jaký tip máš kůže....já nosila kojící podprdy, z jedniček jsem měla obří trojky možná 4, jsem si řikala jak to asi pak bude vypadat, ale kojila jsem 2 roky a čtvrt a prsa jako před dětma u syna se mi ze stresu ani mlíko skoro neudělalo jak jsme byly v Motole hned 3 den měl operaci srdíčka. Obecně co takhle slyším z okolí, kdo dlouho kojil prsa se mu moc nezměnily.