Ahoj, zajímají mě zkušenosti těch co kojily už starší dítě a do toho otěhotněliy,. Taky vás bradavky bolely tak, že jste měly chuť okamžitě s kojením přestat? Nevím jestli je to normální a přejde to nebo takhle budu trpět celý těhotenství.
Bylo to priiiserne. Prastaka jsem nekdy koncem 3.mesice. To se nedalo
U prvního kojení v těhotenství to bylo nějaký týden fakt nepříjemné, tak jsme snížili frekvenci přes den a pak se to časem srovnalo, u druhého to ani nezačalo.
mě to nic nedělalo fyzicky, kojit jsem chtěla klidně dál, ale obecně a psychicky mě to kojení 15.měsíc už hodně unavovalo, a tak jsem odstavila cca ve 3.měsíci , ale primárně ne jen kvůli tomu těhotenství (i když vliv na celkovou únavu určitě mělo)
Nepamatuju si, takže asi ne 😉 Kojila jsem celé těhotenství a pak ještě 8 měsíců tandem.
Kojila jsem někdy do 10tt, pak už jsem to nedávala. Šílená bolest bradavek i celých prsou až jsem brečela, malý (14m) kojení taky prořval, ze dne na den jsem přešla na UM a spokojenost na obou stranách, na prso si ani nevzpomněl, možná jsem měla už i málo mléka, kdoví.
boli to strasne. upinala jsem se ke 4. mesici, to pry hodne deti skonci samo. u nas nic. ted se koji teda hodne malo, ale max. do konce kvetna a koncim. tandem nezvladnu.
Mne vubec, ale kamarádka kvuli tomu s kojenim sekla.
Bolet to bolí, hlavně přisátí. V druhém trimestru se to zlepšilo, ale to přisátí je pořád dost citlivé. Zatím válčíme (pouze na usínání a obvykle 1x v noci). Za měsíc musím na dva týdny odjet a tak trochu doufám, že to přispěje k odstavu, protože tandem fakt nechci.
Snažím se hlídat přisátí, ale i tak to někdy bolí fakt pekelně. 😬 Ve 4.měsíci jsem přišla o mlíko, dceři je to úplně jedno, dumlá si na sucho. Kojím na uspání a hlavně v noci, teď jí lezou pětky a někdy už z toho lezu po stropě. 🤦♀️ Chtěla bych odstavit, ale ona to nezvládne...
Pro mě se kojení stalo úplným peklem co jsem otěhotněla. Vydržela jsem kojit první trimestr a pak jsem staršího musela odstavit, prostě se to nedalo, měla jsem k tomu jak fyzický, tak psychický odpor. Vzal to dobře, měl přes dva roky.