Ahoj všichni!!! Mám takové dilema 😕 Dostala jsem doporučení od známé, že na kojení je dobré pití piva, sice neví zda alkohol. či nealko. Někdo zase má názor, že je lepší černé pivo a někdo má názor vůbec žádný pivo, hm.
Hned při příchodu z porodnice (jednou i v porodnici) 😉 jsem začala vždy večer si dávat tak skleničku pivečka alkoh., manžílek mi vždy i "povinně" přichystá skleničku k večeři 😅 Ale nevím, zda dělám pro mimi dobře?!
Sice vidím krásné účinky, že když vynechám tak 2dny, tak je večer neklidná a nemůžem ji utišit, ale pivečko se mi zdá ji uspává. Možná je to jen náhoda, ale je prostě klidnější. Nemáte někdo s tím zkušenost a pijete též při kojení pivečko? 😔
No, spíš se říká, že by kojící mamky neměly pít nic s bublinkama, že to děti nadýmá... Proto to neriskuju a nepiju ani pivo ani žádný sycený minerálky a sodovky.
jandalinka ja jsem slysela neco podobneho....pouzival se to spis driv ze matka si dala na vecer pred kojenim malilinkatyho frtana a miminko pak lepe spalo....ale je to pradavna metoda tak si rikam pivecko...proc ne....asi teda nevim jestli bych ho dala cele ale male pivko jiste neuskodi,telo prospiva...i v tehu se to rika sem tam pivko nebo vinecko...tak muj nazor je .proc ne....
Nedávno jsem slyšela v sama doma, byla tam odbornice přes kojení, že je dobré si dát skleničku piva 😉 JO a jinak pivečko si taky někdy dávám na večer, hlavně se mi po něm líp spí 😅
já si semtam dám dvojku červenýho vína do půllitru s kofolou 😀 když se to může,tak proč ne,a mimi bude mít víc krvinek 😀 😀 😀
jojo many.....to je v pohode...si vemte ze nektery maminy chlastaji jak dogy,kouri a miminka maji zdravoucke..obcasne alkoholove uvolneni jiste neuskodi..
Myslím, že vliv pití piva na tvorbu MM je pověra. Ale domnívám se, že sklenička desítky (t.j. 2 deci) denně miminku obsahem alkoholu neuškodí. Víc bych ale neriskovala. A co se bublinek týče - je pravda, že to miminkům vadí, ale po pár měsících kojení se mi zdá, že se Edíkova citlivost na můj jídelníček poněkud snížila 😀 .
nevim jak na uklidneni miminka, ale na uklidneni maminky to vliv ma 😀 , pokud se dodrzi ritual...alkohol se do mlika dostava po pul hodine po vypiti...s odstupem casu, telo alkohol zpracuje, takze pokud nakojis a das mimco spat, a kojis az treba za dalsi 2 hodky, pivo 10st si dat muzes...pomaha to i na zazivani...pokud nepijes vylozene sycene SYCENE! sodovky, pivo s bublinkama male/mu neublizi...myslim tim nenadyma...
...takze chmelu zdar a k veceru zvlaste! 🙂
Mne muj deda dokonce chtel vzit pivo do porodnice 😀 Vecer, kdyz mala usne, tak si sklenicku klidne dam, nenadyma ji to, spi klidne (s pivem i bez piva), tak proc ne 😉
Tak to jsem ráda,že nedělám nic špatného a mimi to nemůže tedy ublížit.Opravdu si dám tak 2dcl na večer a jak tu psala januskaababoo,tak na uklidnění maminky to má hlavně vliv. 😅
Tak já měla na pivo děsnou chuť, ale bihužel sem si ho mohla dát jen jednou, malá po něm měla děsný prdíky 😒 Ale vínko si občas dám, to jí chutná 😵
Ja si občas pivečeko večer doprajem, keď už malá spí (to viem, že 8 hodín dojčiť nebudem 😀) a tiež som začala piť aj sýtené nápoje a na malú to žiadny špeciálny vplyv nemá (teda myslím na nadúvanie).
ahoj, nám bylo přímo v porodnici doporučeno, ať nám drahé polovičky donesou pivo přímo do porodnice, takže to tam pak vypadalo jak v hospodě, každá jsme měli na stolku skleničku s pivem 😀 😀 😀 myslím, že na mlíčko to určitě pomáhá a jestliže je malá klidnější tak jenom dobře ne? 😉 Neviděla bych v tom velkej problém a pokud tě to opravdu tak trápí, tak bych se obrátila na Mudru 😉
bez piva ani ranu....v klidku si dej obcas maly
Holky, mně taky pivo doporučila přímo Mudra - prý nejlíp černé, že budu mít víc mlíčka a bude lepší, takže úplně v pohodě 🙂
Fakt, jo? Tak to muzu pit legalne... 😉
Ja si vzdycky dala pivo nebo vinko a mela jsem kvuli maly trochu vycitky.
Taky ucucávám manželovi 🙂 denně si dávám po večeři víno, ale tak 2 cm na dno skleničky...
Já si taky občas to malé pivečko dám a v pohodě,nikde jsem neslyšela pivo jako doporučení,ale četla jsem že to neškodí 😀 tak proč ne? a na stránkách kojeni.cz dokonce Jiřinka (laktační poradkyně) píše že pokud si chcete užít silvestra trošku víc a v noci nekojíte, tak můžete, ale tak aby to organismus do rána stihnul odbourat, ráno odsajete a je to :o)))
No já taky měla strach pít pivo protože jsem si říkala jsou tam bublinky tak nic, ale to nejsou bublinky jako v minerálkách je to kvasinkové to je dobré na kojení. Hlavně na mléko. Dám si ob den jednu 10ku večer . Malému je dobře a mě taky. Tak si myslím, že když to mamina nepřehání tak proč si nedat. Něco jiného je když mamina pije tvrdé a nebo vypije 2-3 alko piva 😉
Taky si dám občas večer sklenku, ale, že by byla malá klidnější to ne...