Kojení a alkohol. Odsát a vylít nebo počkat než se odbourá?

dominionika
20. únor 2020

Zdravím už jste tady jedné mamince která šla na rozlučku se svobodou radili ohledně kojení a odbourávání alkoholu. Mám podobný problém ale trochu jiný dotaz. Jen by mě zajímalo, zda bych neměla mleko po požití alkoholu odsát a vyhodit. A nebo pokud se počká 24hod než se odbourá, tak nenastane problém se ztvrdnutím prsů? Nějak si nedokážu představit že bych 24hod mléko neodsala. Co myslíte? Díky moc.

marketka_m
20. únor 2020

@dominionika ja se ptala laktacni...a ta mi rekla ze alkohol se dostava v promilech do kojeni...a spise bych se mela obavat toho ze nebudu schopna se o dite postarat v alkoholu..nez to ze se nejaka caaaaast 0.001 dostane do mleka..ted mluvim o 2dcl -4 dcl vina a ne chlastani do mrtva

veronika_tvrda
20. únor 2020

Ahoj maminko, já se moc neomezovala, ono z krve se do mléka dostane fakt jen zanedbatelné množství alkoholu a z mléka samotného do krve miminka ještě míň. Pokud není tvému miminku týden, dva, tak bych to neřešila. Užij si oslavu 🌷

veronika_tvrda
20. únor 2020

24 hodin ani neodsát - to si představit nedovedu, to by prsa praskla 😀 V klidu nakoj, pro klid duše jedno kojení třeba vynech a odsaj, pokud ti svědomí tak velí. Jedna dávka alkoholu je fakt nulová zátěž pro mimčo, neboj se

dominionika
autor
22. únor 2020

Nemám v plánu se nějak opíjet. Jen mě zajímalo zda si můžu bez výčitek dat třeba dva drinky. Děkuju moc❤️

kasenkaaa
24. únor 2020

@dominionika jo to muzes,uplne v klidu 🙂

mariegroth
25. únor 2020

Rika se jeden drink, cekat dve hodiny nez nakojis. 24 hodin se cekat rozhodne nemusi.