Kojení 4měsíčního miminka 🙏🏻. Jak s časovým rozmezím v tomto věku?

gaaaby
29. zář 2021

Zdravim vsechny!
Mame doma skoro 4 mesicni plne kojenou princeznu a pres vsechny mozne strasti s kojenim jsme do ted docela dobre zvladaly.. mala si tak nejak udelala rezima kojila jsem do nedavna tak po 2-2,5 hodinach krom noci,, tam se spinkalo a spinka ( kojim tak 2x/ 3x za noc )
Minuly tyden mala chytla nejakou virozu a zacala ryma, teploty, zahnisane ocicko.. to se resilo atb kapkama ale to neni podstatne.. a od te doby bojujeme s kojenim.. za 1. Kojime zasadne v leze.. ted diky tomu nachlazeni jsme prevazne doma a neni to zadny problem.. i pro me to je pohodlnejsi nez kojit z rukou proroze co je nase dcerka vetsi tak mi prijde ze jinto neni moc pohodlne, ale uplne se bojim co bude az nekam vyrazime a nastane to krouceni a “bojkot” prsu na ruce a za 2.Kojim tak co 3-4 hodiny. Bylo mi dr receno ze to neni dobre ze by mela papat casteji.. mala krasne prospiva a neni zadny problem, ale kdyz jsem vznesla dotaz na skupine cernovky 2021 tak v prumeru holky kojej tak co 2 hodiny a me to trosku znervoznuje..
konzultovala jsem to se svou laktacni ktera mi nejednou zachranila kojeni a ta me ubezpecila ze mala vi co dela a vi kdy a kolik toho ma a muze vypit.. at ji duveruji…
Snazim se ale i tak jsme z toho takova nesva..
mate nekdo podobnou zkusenost s casovym rozmezi v kojeni v tomto veku?
Nebo ohledne toho jak zkusit vratit do starych koleji kojeni v naruci..?

Budu rada za kazdy nazor, nebo idealne zkusenost!
Dekuji ;)

jjasmina
30. zář 2021

@gaaaby kojila jsem přes den po 2-3h, v noci skoro pořád, řídila jsem se miminkem

gaaaby
autor
30. zář 2021

@jjasmina ja bych prave take rada! Nevim jestli to neni spatne kojim po 4 a vice hodinach..

ajja87
30. zář 2021

@gaaaby ja bych ještě treba týden počkala, uvidíš jestli bude prospivat a pak bych případně řešila, ale teď bych to nechala na male... Jinak ja teda první taky kojila co 3 hodiny a ted druhou 1,5 az 2 a věř mi, že bych byla stastna, za ty tři hodiny... Za kojení bych dala život, ale vzhledem k tomu, že bydlíme na vesnici a ja potrebuji třeba jen k lékaři, je pro mě 2 hodinový rozestup strašně málo...

wrtulka
30. zář 2021

@gaaaby koj tak jak miminko potřebuje a jak si řekne. Ideál je tzv. na požádání. Není nutné mít nějaké minimální pauzy. Apokud chce zrovna méně často odrází to její aktuální potřeby..

glk
30. zář 2021

@gaaaby máme za týden 4 měsíce a kojím na vyžádání. V noci mi vydrží 5-7 hodin spát. Přes den kojím někdy třeba i co 1,5 hodiny. Když někam jdeme tak prostě kojím venku..

gaaaby
autor
30. zář 2021

@ajja87 my stejnak jdeme pristi tyden na 2. Davku hexy tak se tam kdyztak poradim, ale moc nevim jak pripadne malou “donutit”
Proste prso nechce!

moni_12
1. říj 2021

@gaaaby zrovna neco podobného resim. Nekdy v srpnu u nas probehl bojkot, kdy nase mala nechtela pit, respektive nechtěla se ani prisat na prso.. Rikala jsem dr a ta mi rekla, at se ridim miminkem, že každé dite je jiné a nase proste asi vypije dost a pije tak mene casto. Ze ji nabízím casteji a ona nechce. Ted nejsou venku horka, at ae nebojim, ze by byla dehydrovana, ze si sama řekne. V noci se budí jen jednou, treba dneska spala 7 hod tahem a pak se napila krasne... Ted během dne si dala po 4 hod a vypila obe prsa.. Takze ji to vazne stačí.

vendulin
1. říj 2021

@gaaaby já si taky myslím, že to bude v pohodě. Někdy mají děti ty růstove spury-to chtějí častěji a pak zase naopak méně.vydržela bych a prso nabízela i častěji, ale když nebude chtít, tak se nic neděje. Miminka opravdu ví, co dělají ;)

cinam
2. říj 2021

Náš má 4,5 měsíce a taky se nají jedině v leže, jinak by snad nejedl celej den. V noci se nebudí vůbec. Už dva týdny mi nic nepřibral, ale je spokojený a předtím pribiral hodně dobře. Dávala jsem dotaz tady do laktační poradny a LP mi taky odpovídala, že to je v pořádku. Já teď zkouším mu prostě pořád to prso nabízet přes den a když nechce jedno, vezme občas druhé. Teď musím zaklepat, že posledni dva dny si konečně dal říct a pije lépe. Nabízím mu teď každou hodinu. Ale to hlavně kvůli tomu, že nepřibírá. Pokud ti malá přibírá, tak podle mě vůbec není co řešit