Potrebovala bych manzelovi pripravit pro 4m kojence mleko na jedno dopoledne. Kdy mam odsat a priblizne kolik? Nejak mi nejde do hlavy, ze kdyz odsaju a nedam ji to, zda se to mleko stihne zase rychle vytvorit pro jeji potrebu. Aby ji proste ta davka co ji vezmu stacila. A kdybych odsavala po trosce, tak to pak namichat? Cetla jsem skladovani max 2 dny v lednici. Jestli to stihnu za 2 dny.
Kdyz jsem
@ela90 ja odsavala z druheho vzdy kdyz jsem krmila, to sr tvori nejvice mleka🙂 mleko radsi v lednici max.24h. A spojit treba takhlr ty dve tri davky nez das do mrazaku, jen neprilivat to teple mleko rovnou do toho studrneho🙂 ja odsala vzdy radsi vic🙂 zalezi jakej je jedlik, ja mela nachystano treba 2x160🙂
Záleží na tom, kolikrát za den papá a poté množství odvodit od 150 ml x hmotnost ÷ počet krmení a nechat rezervu nějakých 15-20 ml. Mléko se v lednici skladuje max 24 hodin, poté do mrazáku. Mléka můžeš míchat.
Vyjimecne bohuzel musim.
Vim, ze je to celkem i individulani, ale muzu to tak odsat i 3x, 4x denne? Abych to nesbirala tyden?
Odsávala bych průběžně celý den vždy po kojení. Mléko sbírat do lahvičky celý den a večer zamrazit. Já jsem takhle odsála cca 120 ml, což by mělo na 1 kojení stačit, i kdyby měl hlad. Nechtěla jsem odsávat místo kojení, dělala jsem to hlavně kvůli navýšení laktace.
Flašku bych zvážila. Může kazit kojení (a čím častěji se používá, tím je to pravděpodobnější) V tomto věku už je schopno dítě pít z kalíšku. My jsme to náhodně zkusili s lahví bez dudlíku a šlo to krásně. Měl asi 4,5 měsíce (viz foto 🙂 ). Tehdy to jinak nešlo bojkotoval kojení, tak jsme odsávali a v krajní nouzi dostával MM takhle. Lahve jsem se bála, aby se to kojení nepokazilo ještě víc než už pokažené tehdy bylo.
Jo tak to vylozene ziram ☺ to by me absolutne nenapadlo nechat vypit jako z hrnku. Jen jestli si to ten tatinek troufne a nevyzbrnda to.
Vsem dekuji za rady, doufam ze nastradam vcas dostatek a mozna radeji vetsi rezervu a necham to tatinka zkusit z hrnku ;)
Kdyz jsem cvicne zkusila, tak jsem odsala cca 80 ml v dobe kdy se mela kojit, tak ji to manzel z flasky dal, ale nestacilo ji, jeste jsem ju musela prilozit.
Tak bych nerada, aby mu to dopoledne proplakala hlady. Dekuji moc za rady a navody ;)