Např. jíst zelí, plesnivé sýry, čerstvé pečivo.. prostě to, čemu byste se měly vyhnout při kojení? Až když jste přestaly kojit nebo až se dítě batolilo a melo více pohybu?
Zelí, plesnivé sýry, čerstvé pečivo, luštěniny, kapustu, chilli... všechno vzásadě od začátku. Jediný, čemu jsem se vyhýbala a co synovi vadilo, byl česnek.
Jedla a pila jsem všechno a celkem vlastně ihned.
Záleží, jak se miminku daří. Naše obě děti byly uplakané a než jsem přišla na to, co jim je, zkoušela jsem vyřadit ze stravy i věci, co by jim teoreticky mohly vadit.
Když jsme přišli na to, že problém je jinde (akorát synovi vadil bramborový škrob a některé potraviny bohaté na histamin), tak jsem jedla víceméně normálně.
Asi v 5-6 mesiacoch, predtym des, dala som si misku tresni a cely den revala a nespala 😁 dala som si cersvu kaiserku a to iste.. ak som jedla dietne tak ro bolo celkom fajn
Zařadila jsem vše hned (samozřejmě vyjma alkoholu) a vynechávala až věci, na které dítě opakovaně špatně reagovalo - kafe (zhoršené usínání), vejce (napěněná stolice), mléčné výrobky (zvýšené ublinkávání až zvracení a ekzém), přemíra cukrů (zelená stolice, bolení bříška, nespavost), jablka (bolení bříška). Paradoxně omílané zelí, luštěniny i čerstvé pečivo bylo úplně v pohodě.
Já jsem se dost hlídala asi první 2 -3 měsíce, částečně asi 9 měsíců. Pak už v podstatě skoro ne. Kojila jsem 13,15 a 36 měsíců.
Kvuli kojeni jsem stravu nemenila.
Po porodu.
Mala mela to brisko priserne. Ale nakonec jsem to ustalila na vynechani mlika a fakt takovych ceci jako zeli, pizza apod. Spravilo se to se zavedenim prikrmu, pak uz jsem jedla vsechno.
Ted je maly prozmenu vcelku pohodar, i kdyz mliko bylo fuet velky spatny, takze to slo pryc. Ale ma 3,5 mesice a pro zmenu to u nej vypada nadejne, takze uz pomaloicku, polehoucku, sem tam pulhrnek a myslim, ze do 4 m by to melo byt uz v poho. Snad.
Svoje navyky jsem bemenila ani jako tehotna, ani jako kojici. Tedy s vyjimkou mnozstvi alkoholu a syroveho masa
Vsechno hned od zacatku. Kdybych mela cekat do odstavu a dbat rad, co jsem tenkrat dostala, tak uz jsem pres tri roky na suche ryzi 😅 kazdopadne, jist muzes vsechno a pokud neco konkretne vadi, tak to uz vypozorujes. Dulezite je jist hlavne kvalitne a nezanedbavat se.
Plísňové sýry až po odstavení, pečivo celou dobu, nadýmavou zeleninu jsem zkoušela postupně (ale synovi nic nevadilo)y
Jedla jsem všechno, dokonce i pila perlivou vodu. Jediné co jsem dodržovala tak žádný alkohol ani cigarety
Jim stridme lusteniny, malemu je 8 m. Nic jsem nevynechala uplne
Od začátku
taky záleží jestli jste to zkoušela, u někoho to může dělat zle.. U nás to žádný vliv nemělo, kamoška se musela omezovat po celou dobu kojení, musíte vyzkoušet
Jedla jsem hned všechno, když sem vypozorovala, že něco dítěti nesedí, tak sem to pak vysadila ( víceméně synovi vadila třeba jen čerstvá cibule, to zelí, fazole, u dcery tohle teda nejím už preventivně, jinak jim vše). Jinak co vadilo sem nejedla po celou dobu kojení, ale já kojila max 10 měsíců, už dítěte, které už běhá a stravuje se normálně bych to neřešila.
@nina2022 Ahojky, je pravda, že zelí, fazole a takové ty nadýmavé věci jsem nejedla snad do roku od Filípka, ale pečivo a sýry jsem jedla normálně, sýry ne moc a pečivo spíš kvaskové, žitné. Jako ani jsem nezpozorovala, že by mu něco vadilo, ale pro jistotu jsem si zelí nedávala. Občas jsem si třeba ty fazole dala, ale spíš výjimečně.
Synovi bylo jedno, i když jsem měla pálivé, kořeněné, nadýmavé a "alergenní" 🙂 Dcera předtím neměla ráda, když jsem měla mléčné výrobky, tam jsem se víc krotila, zhruba do 5 měsíců, pak už dobrý.
Pri kojeni jsem jedla a pila vse krome alkoholu jako normalne, i plesnive syry nebo lusteniny. Bezne se stravuji zdrave, takze jsem se nemusela omezovst. Detem nic neni.
Neřešila jsem a neřeším. Vyhýbám se pouze nezdravým potravinám jako alkohol, glutamáty a podobně