Každodenní pláč. Přestal kvůli tomu někdo kojit?

marunkaa
9. říj 2024

Maminky, už jsem zoufalá. Mám 5ti týdenní miminko a každý den pláče několikrát denně, hlavně v noci. Je pořád taková nešťastná a utrápená. Bolí ji bříško i když si dávám pozor co jím, piju... dávám Espumisan i Coliprev, masiruji a zdá se mi že nic nepomáhá. Uvažuji, že přestanu kojit. Ale bude to lepší? Má někdo zkušenosti?

barulina
9. říj 2024

@marunkaa jo já. Dceru jsem přestala kojit v 4mesicich a bylo.to to nej co jsem udělala.

marunkaa
autor
9. říj 2024

@barulina přestala brečet? Spala potom v noci?

lvl16
9. říj 2024

Já moc nechápu, jak by mělo ukončení kojení pomoci.

junomcgaff
9. říj 2024

Jo moje dcera byla stejná, vydržela jsem a ve 3 měsících se to zlomilo a začala být fakt spokojené mimi. Nejdřív bych řešila jestli nemůže mít nějaké blokády nebo třeba abkm. Ta moje měla abkm, myslím že se pak zklidnila i kvůli tomu že jsem začala držet dietu.

veronikalam
9. říj 2024

Co zkusit dat probiotika, nam pomohla Biogaia.

squezy
9. říj 2024

@marunkaa neprestavej kojit. Bolení bříška většinou prestanou po 3 mesicich miminka,at masirujes a kapickujes jak muzes. Obcas pomaha vysadit vigantol a dávat dítě na sluníčko,ale bohužel to na podzim není jen tak..

ajja87
9. říj 2024

Nám třeba vadil espumisan,zkus jiné značky, dobrý je babycalm nebo balonixmed,ale pokud máš dostatek mleka,tak to zkus ještě vydržet, většinou se to potom šestinedělí zlomí

hennrietta
9. říj 2024

Dcera byla na 3 různých UM a do 2 měsíců řvala ve dne v noci... takže nespoléhej na to, že ukončení kojení pomůže. Stejně tak nemusí pomoct probiotika.

marunkaa
autor
9. říj 2024

@hennrietta Děkuji, to jsem přesně potřebovala vědět. Že to tak je i při UM.

nazka
9. říj 2024

@marunkaa já měla jednu dceru na um a taky večerní bríška bolení u nás trvalo nějaké tři měsíce.. Druhá dcera kojena to stejně. Vydrž 🙏

marunkaa
autor
9. říj 2024

@nazka Děkuji 🙏

barulina
10. říj 2024

@marunkaa Ona krásné spáchala od narození, pak se to nějak zvrtlo ve dvou měsících, tak jsem zkusila vydržet, po dvou měsících jsem dala Sunar a zase spala krásné. Takže zaemto vliv melo

veronicka89
10. říj 2024

A.nepijes kojici caje ? Synovi myslim ze to byl hipp to delal...

marunkaa
autor
10. říj 2024

@veronicka89 piju hodně. Zkusím pár dní vynechat. Děkuji.

tulipdona
10. říj 2024

Pozor velké množství kojiciho čaje to boleni zhorsuje. A taky espumisan.
Kojici čaj opravdu maximálně dva šálky denně. Ale slabě louhované. A espumisan zkus vysadit, vymenila bych ho za biogaiu.

lis6
10. říj 2024

Nám dělal blbě viganol, jsou i jiny d

miryp
10. říj 2024

Pokud máš v kojícím čaji fenykl, zkus ho vynechat. Řada dětí trpí jeho nesnášenlivostí. Přemíra přípravků na prdy meteorismus ještě zhoršuje a ty jí dáváš hned dva přípravky. Pak to samozřejmě může být i nesnášenlivost třeba vigantolu či alergie na mléčné bílkoviny, která u dětí toto umí. Naše děti mají obě ABKM, takže já bych prostě vynechala kojící čaj, přestala dávat přemíru přípravků na prdíky a vysadila komplet mléčné z jídelníčku. Uvidíš, co to bude dělat.

orangutan123
10. říj 2024

@marunkaa jen chci říct, že to nemusí být lepší ani při UM, držím palce 😊

me_druhe_ja
10. říj 2024

Mě dcera takhle nespala a hodně brečela. Ukončila jsem kojení v 10,5m a po měsíci začala spát celou noc a všechno se změnilo. Ale ji byl skoro rok už, těžko říct, jestli by to tak fungovalo i když byla menší. A taky ne pokaždé to zabere.
To je prostě na hovno, že to nikdy nevis dopředu. 😀

andreacantu
11. říj 2024

@marunkaa u nas byla katastrofa po vigantolu, dala jsem biogaia s Deckem a zlepsila se. Espumisan v tomhle veku bych nedavala spis babycalm. Nejhorsi to bylo kdyz jsem pila kojici caje Leros prestala jsem a detatko se podstatne zklidnilo. Taky pomohlo namisto jogurtu si davat zakysanou smetanu. Ale tohle je hodne individualni.

elesse
12. říj 2024

U nas neprosel kojici caj v zadnem mnozstvi… taky vas ceka dalsi rustovy spurt. Celonocni spani je otazka spis dalsich let nez kojeni…navic pozor, celonocni spani neni vecer v 19 uspis, spi do 7 do rana. Ale je to 6 hodin v kuse🙂

lennus
12. říj 2024

@marunkaa Zkus vydržet, existuje termín 4. trimestr. Moje dcera první tři měsíce prořvala, fakt to nebyl pláč. Příchod na svět může být pro mimina náročný - světlo, chlad, teplo, musí se snažit sát, trávit, v břiše měly vše jednodušší.
Po tom 3. měsíci jako když utne a stalo se s ní úžasné spokojené dítě. Kojení je pohodlné a pokud k tomu není závažný důvod, benefity převládají, vydrž.

sdzu
13. říj 2024

Během prvních 3 měsíců je to velmi časté. Můžeš zkusit něco upravovat, třeba to trochu pomůže. Hlavně ale pomůže čas. Já teda synovi kapala biogaiu, vigantol jsem nevynechávala. Jestli to mělo vliv nevím, v třetím měsíci mu koliky přestaly. Prostě si tím obdobím řada miminek musí projít.