Zajimalo by mě jestli ste pili nebo pijete kávu při kojení, může se, jaké mohou být dopady, jestli může miminko být nespave? Dekuji
Ráno piju k snídani kávu. Pak uz behem dne ne. Dcera spí úplně normálně. Podle mě tady platí jako u všeho, s rozumem. Nazory se taky různí, jedni říkají ano, druzí v žádném případě. Všeho s mírou 😉
Mě malá právě se v noci dost budí i tak, tak bych to nerada ještě podpořila, ale přes den už moc nekojim, max na uspání, bude jí rok. Tak jsem si říkala , jak bych si s chuti dala 🙂
Pila jsem jak v těhotenství (2 malé šálky s mlékem denně), tak i během kojení. První dcera spala od porodnice celou noc, a přes den taky skoro pořád 🙂 Pokud zrovna nejedla 😀 Druhý syn se budil 8x za noc a přes den toho taky moc nenaspal. Takže myslím, že zrovna káva na to moc vliv neměla. Teď čekám třetí, tak uvidíme. Ale myslím, že pokud to není smrťák 6x denně, tak se nemůže nic stát 🙂
@jjasmina piju jednu kávu denně po obědě i v těhotenství a při kojení, jak už měla dcera k roku, tak jsem pila občas i dvě (už se kojila míň), mylsím, že káva na nic neměla vliv, spánek se pořád měnil, celou noc spí až teď ve 14m, když jsem ji přestala v noci kojit
Zkusila jsem a ani jedno dítě po kávě nemohlo zabrat, nemohla jsem ani matovy caj. A to jsem pila kavu v tehotenstvi az do porodu. Citlivost ke kofeinu je velmi individuální.
Pila jsem dvě kávy denně v těhotenství i v době kojení. Syn spal krásně.
@surikata131 děkuji, zajímavý článek
Děkuji moc všem
Ano, u obou deti. 2-3 denne a nepozorovala jsem nic
Ano dva šálky denně. Jedno ráno a jedno po obědě. Hned po kojení. Když jsem si dala večer byl jak nastrelenej 😁
@kelerub pivo můžeš úplně na klid😉
Kávu jsem pila v těhotenství i při kojení a nějaké problémy se spánkem jsem ani u jednoho diltěte nezaznamenala. Caro je taky fajn.
Jsou dny kdy zvladnu i 5-6x presso 😀 a na malou to nema absolutne zadnej vliv 🤷🏻♀️
jjasmina Některé kavárny dělají dobrou bezkofeinovou kávu, ale ne všechny jedou coffee to go.
V těhotenství jsem pila jednu malou kávu s mlékem denně, při kojení vůbec, pro jistotu 🙂 Vystačím si s Carem, které má být i dobré na podporu laktace (ale ne ze bych se na to pravé netěšila 😀)
Ze začátku jsem kafe nepila vůbec, pak cca od 3m jsem začala jedno po ránu, protože už jsem byla dost vyčerpaná. Teď po Vánocích jsem začala pít ještě jedno ve 11h. A upřímně, prcek (ne) spí pořád stejně 😁 takže za mě je to otázka jen nějaké přiměřenosti (já si dávám jedno silnější, jedno pak slabé), určitě bych si kafe neodpirala, jestli na něj máš chuť nebo potřebuješ 😉
@jjasmina piju dve, jednu dopoledne, druhou po obede. Bez kavy bych to nedala..
Tak zhruba do 9 měsíců kafe na spaní malé vliv mělo - neuměla zabrat, takže jsem nepila, jen jsem sem tam vyzkoušela, jestli to nebyla náhoda. Pak to přešlo a ráno si kafčo dávám a malá usíná v pohodě.
Dvě kávy denně před otěhotněním, během něj, po porodu, celé kojení. První na co jsem měla po císaři chuť, bylo dobrý kafe 😁😁
Mě to jednou nedocvaklo a odsala jsem po vypiti redbullu. Byli mu teda jen dva týdny ale nic to neudělalo. Daleko horší následek měl pomeranč (vyrážka)