Zdravím,
V těhotenství jsem si dopřávala kapučíno, sem tam rozpustnou kávu, kávu z kapslí dolce gusto či kapučíno z automatu... nicméně teď mám měsíční miminko, kojím a tak by mě zajímalo, jestli si občas můžu dopřát kapučíno? Pily jste ho při kojení, případně jak často? 🙂
Občas si můžeš dát, hned po kojení..... Ségra také plně kojí a občas si dá kapučínko s pěnou v cukrárně, dá se udělat i slabší. Jinak je výborné CARO 😉 je to i zdravé, je to z obiloviny, takže žádné umělé věci, které obsahuje bezkofeinové kafe.
já piju kafe normálně, i když kojím. Teda ne jako dřív, to jsem jich vypila klidně 5🙂, ale jedno až dvě slabší denně si dám. I jsem se na kafe ptala a ok, když se to nepřehání, jako se vším.
Normalne muzes, 1-2 kavy denne jsou v pohode jak v tehotenstvi tak pri kojeni. Ja piju cely tehotenstvi slabsi espresso s mlikem pri snidani a jedno po obede a pri kojeni to planuju udelat stejne. Akorat si pak musis dat pozor na dalsi zdroje kofeinu (nedavat si v ten samej den i napr.cerny nebo zeleny caj, coca-colu, velkou cokoladu atd..) .. Proste pokud kafe, tak ok, ale nedavat si k tomu dalsi kofein 🙂 Jinak uz to pro miminko neni dobry.
Akorat bych jeste dodala ze stejne jako u vseho si myslim ze je dobry pozorovat trosku reakci miminka a pokud bys mela pocit ze ho to nejak nabuzuje a ze pak nechce spat, tak to omezit nebo si dat kafe bez kofeinu..
Caro mi take moc chutna. Kojim a piju jak Caro, tak i normalni kavu a to jednu denne. Pila jsem ji i cele tehotenstvi...mam nizky tlak a bez kavy jsem to nedavala. Rekla bych, ze na malou ta jedna kava denne nema vliv. 😉
Kojim 13m, v tehu jsem pila jedno kafe denne, nemyslim si, ze ejdna kava, v mem pripade spis mliko s kavou bude mit extra vliv na miminko...
Určitě ho můžeš, miminku to rozhodně neublíží. Mateřské mléko se tvoří z krve, tudíž z toho malého množství, které se ti dostane do krve (u kávy kofein, u alkoholu promile) se vyrobí zhruba dvě deci mléka...v tom mléku je tudíž zanedbatelné množství např. kofeinu a není třeba to vůbec řešit🙂. Já kávu miluji a piji ji u obou dětí úplně normálně a žádné změny v chování jsem nikdy nepozorovala🙂. A nehledě na to, že kapučíno (jak hezky píšeš🙂 ) je slabé a velmi light verze kávy🙂.
Určitě můžeš, dítěti neublížiš. Ale problém je , že ti pak dítě může míň a hůř spát.
@monyszek existuje i bezkofeinove kafe. Piju ho ted v tehotenstvi