Dobrý den. Zajímalo by mě, jestli pokud plně kojím a moje strava je velice výživově bohatá nějak ovlivňuje kvalitu mléka čas mého prvního jídla ( snídaně ). Moje první jídlo dne je kolem 13h s tím, že běžně vstávám mezi 10-11h. Prosím o odopověď a pokud možno i doporučení na dobrou laktační poradkyni co by mi mohla na tento dotaz odpovědět npř formou e-mailu. Děkuji za odpověď
Nevím, jak to teda zvládají ostatní, ale já když vstanu poté, co malý brečí, tak než přebalím a nakojím, je to určitě půl hodiny, ale spíše víc. Pak opečovat sebe, převlíct se, do toho něco dalšího - a rázem jím taky tak ty 2 hodiny po probuzení. Běžně se uvádí, že je fajn mít snídani do hodiny po probuzení, ale taky mám problém to dávat a ty 2 hodiny jsou takové nějaké "normální" bych řekla. Snažím se si aspoň večer připravit kafe (meltu) a pokud to nevypiju už v noci, tak vypít co nejdřív ráno. Protože to hlavní, co jsem tak vypozorovala, jsou tekutiny.
@monika76301 Jsem tak zvyklá už delší dobu. Dokonce jsem před těhotenstvím x let nesnídala vůbec.. Takže mi to problém nedělá.
@merope Ano stíhám to cca po těch 2h. Navíc nejsem zvyklá snídat. Nikdy jsem nesnídala. Jedla jsem celý život 4-5h po probuzení s těsně po probuzení mi dělo a dělá jíst zle.
Každopádně dnes jsem se probudila dříve, ale vím že si půjdem obě s dcerou ještě lehnout, takže určo se nepoběžím teď najíst a pak zase spát. Jím až se oprovdu vyhrabu z postele. Já osobně si myslím, že čas není důležitý spíš obsah a výživová hodnota straviny.
@valerieponcza Já bych to nehrotila, pokud prospívá mimino a tobě je fajn, tak není co řešit 😉
@valerieponcza můžu se zeptat, jak to děláte, že vstáváte mezi 10 - 11?? To mě udivilo nejvíc!!!! Vaše děťátko tak dlouho spí? Každý den??😀 (jinak řekla bych, že kdyby to mělo vliv na mléko, cítila byste hlad- pokud nepijete ráno kafe, které signály hlady potlačuje, je to v pohodě...)
@holka_zelenooka Moje děťátko tak dlouho spí od narození. Neda si takhle probudí se cca kolem 8h na 30min přebalíme,hrajem si a pak spíme do 10-11h. Já vím. Mám štěstí, ale bylo i období kdy byl problém usnout to bylo nepříjemné. Kafe nepiju ráno.
@holka_zelenooka Můj drobek spí typicky tak do pěti až sedmi, dá si mlíčko a pokud nechci já sama vstávat, tak si tak max 15 minut hraje v postýlce a zase usne. Vzbudí se kolem deváté, to je akční po mlíku i 30 minut a zase chrní. Akčnější je až odpoledne (záleží taky na počasí). Ono je to hodně o tom, jak se na sebe matka s dítětem naladí - prostě pokud je matka zvyklá spát dlouho, dítě se přizpůsobí.
@valerieponcza Mléko se tvoří dle požadavku prcka. Dítě potřebuje kdykoliv tedy má tu potřebu určité množství kalorií a živin. Pokud je nebudeš mít snadno po ruce, prostě se mléko vytvoří z tvých tělesných zásob. Nebo proč si myslíš, že se u kojení tak skvěle hubne :D
@bayt Díky,díky. Já si to myslela. Jen jsem to potřebovala potvrdit. 🙂
@merope Tak to jsme se naladily s dcerou dobŕe.🙂
@valerieponcza Jj, je to super. Jen u nás to vypadá, že naladění je právě v háji - budí se mi v noci každou chvíli a teď večer už ryl čumákem po postýlce = vždycky takto hledal dudlík, jenže ten měl v puse, hlad neměl (flašku vyloženě odmítl), nic ... namrazila jsem kousátko a vypadal nadšeně a žužlal a žužlal. Tak tipuji, že mu fakt začínají růst zoubky. Říkám si že to mám za to, že jinak je to zlaté dítě - má korigovaně něco maličko přes 3 měsíce a už zoubky ☹.
@merope Nejsem odborník, ale nemůže to být i horkem? Dcera mi teď přes ty horka vůbec nespí přes den.
@kacomora Já mám díky kojení o 2kg míň než před těhotenství. Tedy myslím si, že to bude tím, jelikož vyloženě žeru.😃
ne, na mleko tohle fakt vliv nema.
@valerieponcza To se nekdo ma! 😁 Opravdu to zavidim, protoze ja se v tomhle vypasenem tele necitim vubec dobre. Chybi mi moje stare obleceni..
No nic, nechci spamovat diskuzi, kdyz to neni k tematu. 🙂
@valerieponcza závidím že můžeš spát tak dlouho!
@valerieponcza On naopak chrní přes den víc (možná to s tím souvisí), ale prostě najednou se začal budit tak nějak všelijak v noci a hlavně být fakt nevrlý a pořád pobrekává ☹
@lastovenka Mě přijde, že je to hodně i o tom, co dítěti "vysvětlíš", že je noc - můj drobek když ho v sedm nakrmím a jdu ještě spát a nevěnuji se mu, tak si chvíli hraje a pak usne. Když vstanu a věnuji se mu, tak je vzhůru déle.
@merope a jak máš staré maminko? Tak já to zkusím příště praktikovat a uvidím jestli to zabere😀
@lastovenka Korigovaně 3 měsíce, jinak 5 měsíců.
Super info i ty co nejsou k dotazu. 👍🏻🤗
@valerieponcza nejsem laktační poradkyně ale sama kojím a pokud se nenajim maximálně hodinu po probuzení klepu se a je mi špatně... A to hned po probouzení piju drink nutrimama na kojení... Kvalitní strava samozřejmě ovlivňuje kvalitu mléka... I to co s sním pak poznám na chování malé... Takový česnek je zlo ale zase je zdravý tak si mala poprdi... 😀