Je šance, že se ještě rozkojím?

nagojka
9. srp 2021

Ahoj zeny...1.8. se mi narodil krasny syn bohuzel cisarem...malickej byl hodne nalokanej plodovy vody a skoro dva dny porad jen ublinkaval navalovalo se mu a vubec se nechtel prisat...mliko sem nemela na zacatku zadne...teprve az pri odchodu z porodnice se zacalo tvorit a tect mlezivo...no a ted je to tyden,prcek krasne pije,skvele si prisava ale...mleko mu porad nestaci,nevim kolik toho kdy vypije...kdyz ted odsavam z obou prsou odsaju max 50ml😞😞😞to je hrozne malo..vsichni mi tvrdi ze po cisari je to vsechno zpozdene a mam byt trpeliva..me uz ale energie dochazi,nehlede na to ze si prcek dela z prsa dudana...kojit a pak jeste dokrmovat strikackou..mam chut uz to vzdat,ale kdyz ho prilozim s vidim jak pije..😞😞je mi z toho uzko a moc bych si prala plnohodnotne kojit ale...

merope
9. srp 2021

@nagojka Co máš chuť vzdávat? Je plno dětí, kterým mléko nestačí a jsou dokrmovány UM, to ale neznamená, že MM pro ně není dobré a není to to nejlepší, co můžou mít (nehledě na finanční stránku věci). Jinak já kojila syna plně necelý rok - od cca 5 měsíců věku do 16 měsíců. Před tím potřeboval i UM. Jo a první 3 měsíce se mi nepřisával, skoro vše měl přes odsávačku. Takže úplně v klidu - co je, to dej a co není, no stress, UM je taky dobré.

Jo, já tomu dala 3 měsíce s tím, že po 3 měsících už jsem to přestala tak hrotit a v těch cca 5 měsících jsem prostě prohlásila, že pokud mlíko chce, ať si nasaje. A naráz si nasával 🙂.

nagojka
autor
9. srp 2021

@merope uprime?nedokazu si predstavit ze budu prcka dokrmovst jeste 3mesice strikackou...uz sem jednou sahala po lahvicce ale clovek pak slysi ty keci ze se.mi nebude prisavat ze lahvickou to vsechno zkazim...Dala bych cokoliv na svete za to abych mu mohla dst to co je pro nej to nejlepsi..

eviicka
9. srp 2021

Myslím že jste na dobré cestě, já přestala dokrmovat až asi 14 den po porodu, před tím se napil hrozně málo a byl víceméně plně na Nutrilonu. Lámat se to začalo až ten desátý den, nevím jestli to není náhoda, ale v té době jsem zkusila Ricinus Comunis.
Jinak to bylo hodně náročné, nedělala jsem nic jiného než zkoušela kojit, odsávala (5 ml byl zázrak), chystala UM a dokrmovala... V mezičasech a chvílích volna ještě tedy přebalovala...
A to jsem byla po přirozeném, nekomplikovaném porodu. Jak jsem se rozkojila už to pak bylo dobré 🙂. Držím palce.

betysch
9. srp 2021

Ahoj.Malá se narodila taky císařem.Pořádně jsem se rozkojila až po 10dnech,když jsem šla domů.Odsávala jsem a krmila přes stříkačku -asi po 20dnech se naučila pít z prsu.A ještě nějakou dobu trvalo než začala pořádně přibírat.Asi po 3měsíců si to sedlo a teď ji pomalu odstavuji.V prosinci jí budou 3roky.Zkus být v klidu nenervovat se(Vím jak je to těžké).

merope
9. srp 2021

@nagojka Tak můj drobek měl flaštičku už z porodnice (byl tam skoro měsíc) a stejně se pak normálně kojil na prsu. Pokud je problém jen ta stříkačka, dá se to risknout. My měli MAM, jsou antikolikové a saje se z nich dost blbě, tak možná proto mu to prso šlo možná i líp.

dixi86
9. srp 2021

Občas sem dávala MM i v lahvi a normálně jsem kojila do 2let a rozkojila se. Tělo potřebuje chvíli čas a pak nebudete vědět, co s mlíkem. Riskla bych lahvicku, at si odpocinete a prcek se naji a prsa se mezitim dopripravi. A kdyz ne, tak se svet nezbori. Kloboucky, ani lahev mi kojeni nezkazilo. Ani u jednoho. Drzim pesti, at je lip

slunea
9. srp 2021

50ml mi na týdenní kojení nepřijde málo, ještě k tomu odsátého. Syn měl tolik na jedno kojení (8. den, kdy jsme odcházeli z porodnice), přibíral dost. Proč vlastně odsáváš? Nebudeš víc v pohodě, když budeš jen kojit a kdyby vypil vše a měl hlad, tak pak dát UM?

nagojka
autor
10. srp 2021

@slunea odsavam vlastne jen obcas abych vedela kolik mlika malej dostane ode me je to jen tak pro muj prehled...vzdycky v prvni rade nakojim prcek u toho stejne vetsinou usne chvili spi,pak se vzbudi a vyzaduje UM...dnes sme byli u doktora a prospiva taky paradne...kdyz vydrzi 3-4 hodinky bez jidla mliko se mi krasne dotvori a UM si vezme treba jen jednu strikajdu...ale po hodine z nich nedostanu ani kapku...tak asi pro to,hlavne abych vedela jestli vubec naky mliko mam i kdyz to asi mam kdyz pije hezky🙂

nagojka
autor
10. srp 2021

@dixi86 kdyz sem ukousela klouboucky tak nebyl schopnej to pres ne nasat...i kdyz je pravda ze to bylo hned po prichodu z porodnice kdy mliko skoro zadny nebylo...asi mate pravdu...nebylo by spatne si chvili dachnout,z lahvicky se urcite naji krasne a lepe nez pres strikacku...nehlede na to ze si pres ni nabere hodne vzduchu s ja se vzdycky bojim ze ho utopim🤦🤦

nattt
10. srp 2021

@nagojka z vlastni zkusenosti poradim hodne (ale opravdu hodne) pij tekutin. Ja kojim ted 4.5 mesice (porod cisarem) a posledni dny jsem malo pila (jen 1.5 l za den) a hned se to projevilo, odstrikala jsem z obou prs tak 30ml (predtim bez problemu za stejnej cas 120ml). Takze takove 3-4l denne jsou fakt potreba. A taky zkusit se nestresovat (i kdyz je to nekdy tezke, chapu). Drzim palce 🙂 (jo a ne ze bych chtela propagovat kloboucky, taky jsem byla proti nim, ale nakonec pomoci nich jsem se rozkojila, v porodnici mi je proste daly, ze zacatku se male neslo prisat, bradavky moc male a jemne, nedosahly ji na patro, ona pusinku malou, kojila jsem s nimi 3 mesice, malou to nijak nepoznamenalo a pak jednoho dne jsem je odlozila a kojim vesele dal, takze jsem se akorat zbytecne stresovala, jak tim vse pokazim. Ale beru, ze nekdo s tim muze mit treba problem, takze toť moje zkusenost).

nagojka
autor
10. srp 2021

@nattt s klobouckama sem to prave zkousela ale bylo to asi moc brzo protoze chudak tahal tahal a vsechny kapky mlika zustali v tom kloboucku....ted by to treba bylo mozna lepsi musim zase vyzkouset..ano s tim pitim...to mi rikali uz v porodnici no a je pravda ze s tim mam trochu problem...budu to muset vic sledovat a hlidat...dekuji za radu urcite to vyzkousim...

slunea
10. srp 2021

@nagojka já musela synka během kojení škrabkat, budit, aby u toho neusínal a napil se. Měl žloutenku, tak byl dost spavý.

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
nagojka
autor
10. srp 2021

@slunea to ten muj prdola je taky a to zloutenku nema😂😂parkrat si cucne a je ze me dudlik😂😂coz na ty moje bradavky je docela peklo a odtrhnout ho a treba prendat na druhy prso tak😂😂

marge_s
10. srp 2021

@nagojka hele, jak vis, ze mas malo a tak. Nejsem poradkyne, ale na tvem miste bych se hodila do klidu, prestala odsavat (nebo odsala do zasoby pro strycka prihodu) strikat, resit, vazit, zalezla s nim do postele, nechala se obskakovat a kojila jak bude chtit. I kdyby melo mimino jen pozuzlavat.Mliko mas, priroda blba neni. Zkusila bych den dva, jestli uvds rozdil v laktaci, dokrm muzes dat vzdycky. Nemyslim, ze je na tom co zkazit. Zvazila bych to. (Odbornik teda nejsem, ale mam odkojeno dohromady deset let, tak trochu tusim jak to funguje 🤔)

nagojka
autor
10. srp 2021

@kelerub mi mame z porodnice BEBU...ale zda se mi ze ma po ni hrozne boleni bricha kdyz se naji trva mu hodinu nez zabere vselijak se krouti a nemuze se vykadit...😞ted rano se ale napil jen ode me v sedum a usnul az po pul devaty celej rudej jak tlacil😞😞😞😞ale uspech nerval hlady a a krasne spinka😂😂😂tak sem zvedava jak dlouho to jen po kojeni vydrzi

edolka
10. srp 2021

S císařem nemám zkušenost, ale v prvé řadě bych doporučila zavolat si laktační poradkyni z Mamily, která zkontroluje přisátí. Pokud je přisátý správně, nepočítejte, kolikrát se už kojil, prostě kojit, jak si mimčo řekne. Pokud se zdá, že se nedaří dost odsát, neznamená to, že tam mlíko není. Lahvím, kloboučům a dalším náhražkám se vyhnout. Zalézt do postele, kontakt kůže na kůži, hodně pomoct může i šátek/nosítko.

jiss
10. srp 2021

Nemám zkušenost s císařem, ale podle mě je to na devítidenní dítě úplně normální vývoj situace. Jestli vydržíte ze sebe dělat dudlíka, tak ho nechte dudat, prý je ve slinách miminka něco, co při kontaktu s bradavkou ovlivňuje tvorbu mléka. A mně hodně pomohlo ten kontakt na kůži, asi po čtrnácti dnech, když jsme se přitulili, tak to teklo z obou naráz samo 🙂

nagojka
autor
10. srp 2021

@jiss tulime se co to jde🙂je pravda ze asi vic teda ja naha a on napul obleceny protoze nahote zatim nak neprisel na kloub...dudlat ho nechavam co jen moje bradavky snesou mam je uz tak zdevastovany ze kolikrat tecou i slzy...a dekuji za hezkou vetu s normalni situaci...🙂

mdch91
10. srp 2021

Kojeni by bradavky fakt nemelo devastovat. A ze si dite tela z prsa dudlik je nejvetsi nesmysl na svete. Dudliky jsou nahrazka prsa, ne prso nahrazka dudliku. Z me zkusenosti bolelo na zacatku jen prisati. Pokud boli cele kojeni, mel by nekdo zkontrolovat techniku. S odsavackou se jen stresujes, dite si prave tim dudanim stimuluje tvorbu dalsiho mleka, samo dite je genialni, my maminky k tomu nemusime pristupovat jako vedkyne, aneb to, kolik z prsa odsajes, nevypovida vubec nic o tom, kolik od tebe dokaze dite vypit.
Jinak syn po cisari a pobytu v inkubatoru byl krmenej nejdriv sondou, pak z lahve a pak velmi rychle jen kojen. Jsi par dni po cisari a dokazes odsat nekolik desitek mililitru, vubec neni duvod,.proc by to nemelo jit, tak hlavu vzhuru

nagojka
autor
10. srp 2021

@mdch91 dekuju moc za podporu...jansem se spatne vyjadrila...ano boli prvnich par tahu kdyz se prisaje pak uz ne pak to zacne trochu bolet kdyz prestane sat a prace dasnickama tu bradavku cumlat..🙂obcas se mi stane ze kdyz saje z jednoho prsa z toho druheho to odkapava samovolne...coz beru jako dobre znameni...dekuji za povzbudiva slova

marge_s
10. srp 2021

@nagojka neboj, za chvili budou prsa z oceli. Kdyby se ti neco nezdalo, tak laktacni a zkontrolovat techniku, jak to tu uz padlo. Udelat kosmeticke upravy. 🙂 Nejhorsi na tom vsem je ten stres. A tlak casto ze strany zdravotniku: musite nadojit tolik a tolik, za tolik a tolik hodin a nesmite driv a nesmite pozdejc a musite vazit a musite toto…

marge_s
10. srp 2021

@mdch91 presny ☝️

mdch91
10. srp 2021

@nagojka v takovym pripade se krasne spousti laktace a asi bych jen kojila, kdyz bude mit hlad, tak to poznas.

sirinfirst
10. srp 2021

Já si myslím, že jeste vlastně úplně v pohodě, jen v tom hledáš vědu 🙂. Já mám za sebou zatím dohromady čtyři roky kojení. Když jsem potřebovala odsát jednu dávku, aby mohl nakrmit manžel, když jsem musela být několik hodin pryč, trvalo mi to celý den. Mléka dost, ale odsávačka není miminko, a moje prsa to poznají asi 😀. Úplně bych se vyprdla na nějaké přikrmování, kojila podle potřeby, když po hodině, tak po hodině, no a co.. Pokud si teď hlídáš 3 hodiny a mezitím dáš UM, tak prsa neví, že mají vyrobit víc 🙂

jipe
10. srp 2021

já u prvního dokrmovala 14dní, pak jsem se hodila do klidu a kojila, jak si prcek řekl, prospíval taky dobře. Když se po chvíli od kojení vzbudí, tak mu dej nejdřív zase prso, až když by u toho brečel, že mu ani z jednoho už nic neteče, tak až pak um. Na hodiny nekoukat. Ono seto rozjede, fakt to vypadá na dobré cestě. Kolik odsaješ, to nic nevypovídá, já ze sebe vydojila vždy jen trošinku, ale dítě prospívalo.

slunea
10. srp 2021

Ještě pomáhá prso mačkat. Když třeba teče pomalu a prckovi se to nezdá, tak zmáčknutím prsa tomu trochu pomoct.
A narvat mu do pusinky celou bradavku i s dvorcem. Nejdriv polozit bradavku (v miste, kde konci dvorec) na dolni ret a pak prckovi vpacit do pusinky i ten zbytek.

izz76
10. srp 2021

@nagojka Nechápu, v čem je problém, kojis,pises dítě se krásně prisaje.. Proč myslíš, že mléko nestačí, jak víš kolik vypije? Prostě koj na požádání a zbytečně to neřeš.

nagojka
autor
10. srp 2021

@izz76 protoze po kojeni vzdycky zacne plakat a honi pusinkou tak sem si domyslela ze ma proste jeste hlad...kdyz ho znova prilozim tak se akorat vzteka a z toho usuzuju ze mu nic netece...no ale nejspis ten plac nebude hlady...

nagojka
autor
10. srp 2021

@slunea dekuji za radu...snazim se mu davat do pusinky tak jak mi ukazala laktacni v porodnici...prisaje se opravdu moc hezky ale po chvilce se unavy a zacne to flakat...budim ho,simram...kdyz si odrihne tak okamzite usne ale jakmile ho polozim tak je hned vzhuru a place...