Je pravda ze pri plnem kojeni neni ms ?
Není. Je to individuální. Já jsem dostala první MS hned po šestinedělí. 9 měsíců po porodu jsem otěhotněla a i tou dobou jsem kojila stále skoro plně.
Zatím nemám osobní zkušenost, ale co vím od kamarádek, tak je hodně induviduální. Někdo má, někdo nemá.
Jak kdo. Syn 17měsíců stále kojen a ms jsem dostala v březnu a tento měsíc zase nic.
indi vindi. Dostala jsem při plném kojení hned po šestinedělí a pak nepravidelně každý měsíc, nic moc teda.
Někde jsem četla, ze cyklus se obvykle nastartuje, bývá-li pauza mezi kojením cca 6 hodin nebo při kojení 5x za den a méně. Nevim, jestli na tom něco je, mně MS přišla už měsíc po porodu a od té doby pravidelně a je pravda, že dcera ze začátku v prvních měsících spala běžně i 5-6h v kuse.
Ja to zatim po kazdem porodu dostala hned po sestinedeli a plne jsem kojila vsechny tri mladatka, takze jestli je to nejake pravidlo, u me nefunguje 🙂
Dostala jsem to, na konci šestinedělí :-/
Kojila jsem na pozadani mnohokrat denne,pauzy i v noci max. 2 hodiny,a presto jsem to dostala,uz kdyz bylo synovi ctvrt roku.
Jak u koho, já jsem to štěstí měla. 🙂 MS přišla, až když jsem kojení značně omezila.
kojila jsem plně do 14m a menstruovala pravidelně od synova 3m (v té době kojení co hodinu)
Kojila jsem do 11 mesicu a MS si pockala az dva mesice po uplnem ukonceni kojeni,a to jeste dost nepravidelne.
Obe deti plne kojene , ms hned po 6nedeli .... zalezi na hormonech
zcela a naprosto individuální. ja ms poprve dostala 18m po porodu, kdy uz o plnem kojeni nemohla byt rec.
To je hodne individualni. Syn ma 15m stale hodne kojeny a MS se dostavila kdyz mel 7m
Neni. Ja ji dostala v 5.mesici,plne jsem kojila do 5,5 (pak jsem zacala s prikrmy). Znam i pripad, ze ji kocena dostala uz po sestinedeli (i kdyz kojila o sto sest).
Je to opravdu pokazde jinak. Prvni syn se mi odstavil v necelych 6timesicich a ms dorazila za cca 6 tydnu. Druheho syna jsem vylucne kojila asi 10 mesicu, pak vzal konecne na milost i prikrm a ms dosla v jeho roce, kojila jsem do 16ti mesicu.
U tretiho dosla ms asi v deviti mesicich, s prikrmama zacal v sesti a hodne mu chutnaly, kojila jsem 15 mesicu. Jinak mi kluci zacli spavat od 8-9 mesicu celou noc, takze to si myslim ze na to melo asi nejvetsi vliv, ze mi vypadlo kojeni v noci.
Ale znam holky co jim dycky dosla 4 mesice po porodu at kojily jak kojily a znam i takove co po dvou letech jeste ms nemaji...
Já mám 8 měsíční miminko, stále kojím a menstruace se ještě nedostavila 🙂
@lenkas1982 ja nemela Nikdy pauzu delší než tři hodiny v noci. Párkrát možná čtyři. Stále kojim co dve - tři hodiny. Ve dne i v noci. Tož tak. Jo a MS mám pravidelně. 😒
Já kojím malou 10.měsíc a MS mi začala po šestinedeli a chodí opravdu pravidelně .
Syn 10 měsíců, tak z 80% kojenej, několikrát přes den, i v noci. Menstruaci už mám 4 měsíce 😉
Naší malé byly čtyři měsíce, když jsem dostala menstruaci. A byla plně kojená.
Je to různé.
U mě tedy 2X po 11 měsících po porodu. Bylo to období kdy dítě víc jedlo přes den a kojila jsem už jen ráno,večer a v noci.
Já dostala ms při kojení, 2 měsíce po porodu.
není. 2 měsíce po porodu jsem to dostla (jak jsem začala brát antikoncepci) Kojila jsem plně .
Kojim uz skoro 6mes. a dokrmuju UM a menstruaci zatim nemam.
Dceru jsem kojila 18 měsíců z toho do jejího 8.měsíce jsem neměla MS.
Plně kojená bez příkrmů byla 6 měsíců.