Maminky, může se Bepanthen Extra taky mazat na bradavky stejně jako Bepanthen Care (obyč.)? Bez potřeby umýt před kojením, má stejné hojivé účinky?
Díky.
Já používala Purelan a je super i na opruzený zadeček.Umývat se nemusí.Ten Bepanthen extra by jsi na bradavky mazat mohla,ale umývala bych ho.Ale to zase bradavky zatěžuje,jak je to mastné,tak se to hůř smývá.
Lepsi nez bepanthen je weleda....ve vsem.
Pouzivam a spokojenost. Puralen dobry,ale jen na klasicky podrazdene bradavky. Na kousanec mi prave zabral Bepanthen. Jinak ja neomyvam pokazde.
Bepanthen jsem si na bradavky namazala po porodu jedinkrát. Pak mi ta představa, že by zbytky (sebeméně závadnější nebo aspoň tak představované) mastičky mělo moje dítě olizovat, zvedla kufr... Olízla byste třeba některá z vás několikrát denně ruku namazanou bepanthenem? 🤐
Nejvíce se mi na vše osvědčilo potírat vlastním MM.
za mě jedině mastička na bradavky v DM od Babylove..stojí do 60Kč a použíáme ji do dneška na odřeninky, dokonce i přítel si ji mazal na tetování a neměl ani stroupek :D Když jsem kojila malou co hodinu, trpěla jsem jako... vyzkoušela jsem všechno možné, něco bylo i hodně drahé...pak jsem objevila tuto mastičku a nedám na ni dopustit 🙂)) Vřele doporučuji 😉
jo a nemusíš ji před kojením oplachovat 🙂
Za mě nejlepší Purelan, uplne se mi pri kojeni kroutily prsty u nohou jak jsem mela rozpraskane bradavky a tohle jediné mi pomohlo.
Ne, bepanthen extra se na bradavky dávat nemá, pouze ten normální bepanten🙂...jinak já jsem si mazala prsa bepanthenem, v porodnici mi říkali, že se omývat nemusí a později jsem s ním mazala dětem (mažu dodnes ) popraskané rty i sobě a je to jeden z mála přípravku, který je opravdu chuťově neutrální🙂.
Tím Bebanthenem extra nemažu, protože by se právě měl omývat před kojením. Takže jedeme jen v Bepanthen care a ten vyhovuje. Jak malýmu na zadeček tak mě na prsa a v zimě i na rty a popraskanou a podrážděnou kůži pod nosem od věčného frkání :-/
Mě ten Bepanthen prostě vadí, na zadek fajn, ale když tu samou péči zvládnou bylinky a včelí vosk, tak si myslím, že příroda má přednost....
ahoj.. ja som si ho davala.. a celkom pomahal. ale davala som si aj obklady z byliniek.. a homeopaticku mast cicaderma sa myslim volala. to pomahalo najviac 🙂