Holky, vím o všech výhodách kojení, a pro mě samotnou je to super...ALE, moje psychika je uz na hranici sebevraždy a uz se potřebuju po 3 letech vyspat....
Dcera má 16m, kojí se v noci často, spí max 3 hodiny v kuse, přes den většinou po obědě na uspání, někdy si říká k přes den, někdy dám, někdy nedám....
Už fakt nemůžu... Tak já nevím, jak na to. Starší se odstavil sám asi v 15m (mléko došlo díky těhotenství), ale ten byl z části i na um, takže nebyl problém, měl láhev, dudlík...
Mladší nevezme ani láhev, ani dudlík, usíná u prsa.
Něco na zastavení laktace? Nějaké zavázání prsou? Nevím, fakt uz nemůžu, jsem ko fyzicky i psychicky
Děkuji moc
@inah91 jedine co musis udelatje se rozhodnout a uz proste nedat. Bud jen v noci, anebo vubec. Ja zkusila v roce zrusit nocni kojeni , ale u nas to neklaplo. Budicek ve 4 rano (misto standardni 6.h) fakt nechces. Takze jsem v 15.m odstavila uplne. Holka se jen kojilaani moc nejedla, nepila krom mm nic. Cca lzici nebo panaka vody za den nepocitam. Po odstaveni se celkem rozjedla, s pitim to bylo horsi, ale slo to. Um ani jine mleko nevzala v zadne tekute podobe. Pila jen vodu. Malo, ale pila (cca 3dcl az 6dcl za den maximalne) Polivky, ovozel a proste pestrou stravu.
Proste to prso nedáš, bude par dni peklo a pak si zvykne.
Nedat. Vydržet. U nás se v 15 měsících druhou noc vzbudil 1x kolem půlnoci, třetí noc spal celou.
Odjeď na víkend, zasloužíš si to se normálně vyspat.
já ukončila kojení v 18 měsícíh, řekla jsem že už není, asi 2 noci byli horší, ale pak si zvykl, že mléko není, tulili jsme se vše jak dřív. Laktace ustane, já asi ještě 2x odstříkla, jen torchu do úlevy, prsa se nalejou a bolí, takže chce to odstříknout, ale později se to upraví a mléko se samo přestane tvořit.
Nám teda v buzení kojení nepomohlo, dále se budit co 3hod
Takže asi není moc jiná možnost, než prostě prorvane noci, že 🫣
Mám to úplně stejně a dcera taky 15 měsíců. Taky jsem se už 4 roky nevyspala 🫠 Zkoušela jsem nedat a vydržet jednu noc, ale řvala a řvala a řvala, až jsem to nad ránem nevydržela a nakojila jí. Trhalo mi to srdce a navíc nevyspaná..nevím, zatím jsem k tomu asi nedozrála. Ale držím ti moc palce, jsem stejně zoufalá, v dobách největšího temna se budila i co 30 minut 😱
Plánuju pít šalvěj až seberu odvahu skončit s kojením. Dcera 21měs 🙈🤦♀️😂
Syna jsem postupne naucila na Um, misto kojeni jsem nabidla lahev. Nekdy vzal, nekdy ne, pak si ji vzal casteji a behem cca 14 dnu hotovo. Dcera lahev i dudlik odmitala, tak jsem nabizela vodu, tulila, hladila a nekdy to stacilo a nekdy jsem nakonec nakojila. Asi ctvrty den se jen vzbudila, trochu se vztekla a spala dal. A byl konec kojeni. Pres den jsem odstavila uz driv, nocni kojeni mi vzdycky zustavalo nejdele. Pres den proste nabizet jine jidlo/piti, aby bylo zajimavejsi
No jen nemáš tu jistotu, že ti pak začne líp spát a ještě se ti může stát, že příjdeš o snadný rychlý způsob, jak dítě uspat. Já měla doma to samé co ty a odvahu jsem nesebrala a nějak to přežila do 2 let. Snažila jsem se přestat kojit v noci dřív, ale pořád tam byly nějaké nemoci, nebo očkování a v takový moment odstavit samozřejmě nešlo. Pak jsem se prostě rozhodla a v noci nedala, čerstvě douleté dítě to pochopilo, že v noci ne a pak jsem ještě asi 2-3 měsíce kojila večer na uspávání. Ze spánkové deprivace jsem se pak dostávala půl roku. Těžko radit, ale bylo to šílený období.
Za mě na spánek to vůbec nemusí pomoct a člověk se připraví o nejrychlejší a nejpohodlnější způsob, jak dítěti v noci pomoct usnout a bude vystreslý ještě víc. Ale tvorbu mléka omezuje šalvěj a bazalka, tak zkusit si vařit čaje.
@majena39 nic. V noci nabidnes vodu, dudlik. Nechce, tak smula. Obejmout utisovat, vysvetlovat. Bysvetlit uz predem, ze v noci mliko nebude. Nebo ze uz nebude vubec. 1 az dve noci se nevyspis a pak to uz bude dobry🙂 Ale musis byt sama rozhodnuta a vydrzet to aspon den , dva, jinak to nema cenu zkouset
@skarol ono pry ty deti mezi 1.a2.rokem na tom kojeni dost visi. Ale v ramci vlastniho psych.i fyz.zdravi maminky je nekdy lepsi holt odstavit i v tuto "blbou" dobu.
Jako jo dcera se mi cca 1x az 2x za noc budila i po odstavu az do 3 let, ale bylo to pro mne mnohem lepsi a snesitelnejsi, nez kdyz jsem kojila.
Tak zastavovat laktaci nepotřebuješ, ta se zastaví sama, už zas tak moc nekojíš. Jde o to nedat a vydržet to, no. 🤷♀️