Zdravím,
čeká mě operace štítné žlázy (vyndání uzlu) a mám doma 3měsíční miminko, které plně kojím. Poradí mi někdo, jak to udělat, abych po operaci mohla nadále kojit, abych o mléko nepřišla. Stačí po zákroku použít odsávačku, jak často...a budu po narkóze vůbec schopná odsávat mléko...Máte někdo takovou zkušenost? Děkuji
Hodná, děkuju za info, za tak velký problém to nepovažuju, spíš se chci na to dobře připravit 🙂 Vůbec jsem s operací nepočítala a jsem ve fázi, kdy si teprve pořizuju odsávačku, (nenapadlo mě, že bych ji potřebovala) a taky se s ní musím naučit....a zvyknout mimi na flašku... 😉 Je mi jasné, že s analgetiky budu odstříkávat proto, abych neměla prsa na prasknutí a mléko následně vylévat.......Když si udělám zásoby mlíka pro miminko dopředu, tak je zřejmě musím uskladnit v mrazáku..a jak ho uchovám, dopravím do nemocnice, aby se nezkazilo před podáním?...a o krmení miminka se postarají sestřičky? Díky
@ilinie asi bych zamrazila a pak v chladící tašce vzala s sebou zase dala do mrazáku, dávku pak rozmrazit před podáním. Jednou se mnou byla tchýně a o krmení se postarala, potom sestřičky. Byla jsem na ortopedii a byli tam z miminka nadšení, takže fakt pohoda. 🙂
Jestli to jde, tak nadstandard je na tohle super, může tam s tebou stále někdo být a pomoci ti, zařídit ohřátí mléka atd.
Ono hodně záleží na tom, kde budeš - jak budou přístupní -možná bych tam zajela předem a zjistila předem podmínky. Dá se domluvit na spoustě věcí.
Dneska jsem byla na schůzce s chirurgem a ten mi řekl, že miminko na oddělení se mnou být nemůže, že se tam o něj starat nemůžou, ať si to domluvim na dětskym (novorozeneckym), (naštěstí jen o patro výš) že by mi ho i vozili na kojení nebo já za ním docházela...no, jen nevim, jak se budu cítit, abych to zvládla, ale zajdu se s nima domluvit, snad budou vstřícní a postarají se. Vše je o domluvě to je jasné...a taky o lidech 😉 (Bohužel s babičkama to není možné a manžel se bude starat o starší dceru)
Děkuji za rady, určitě to nějak zvládnem 🙂
ahoj. byla jsem na operaci v osmi dnech malého a pak ve třech měsících a pak v roce. vždy mi umožnili hospitalizaci malého se mnou, na ortopedii, na nadstandardu. Před operací jsem vždy odstříkala dostatek , co to šlo. Po narkoze jsem musela odstříkat ještě asi dvakrát po třech hodinách a pak jsem dál kojila.
Po narkoze jsem byla schopná odstříkávat celkem bez problémů asi tak po pěti hodinách. Ale to je asi individuální.
Problém byl s analgetiky, léky proti bolesti, které jsem odmítla, abych mohla kojit .. a to bylo teda peklíčko.
Pokud je o´to je jen jedna operace - odstříkávej předem co nejdříve, můžeš vzít s sebou do nemocnice. Pak až se probereš, odstříkáš, odpočineš si a kojení se nepokazí.
Držím palce a neboj se. Není to zase tak nepřekonatelný problém.