Jak šetrně ukončit noční buzení?

miskaa31
4. říj 2022

Ahojte maminky,

rozhodla jsem se, že ukončím noční kojení....nevyspíme se ani přítel, já ani malej...ještě teď poslední týden kalibruje malej tím, že chce prso neustále v ranních hodinách od 3 do 8 snad pořád a když mu ho nedám, tak je řev a pak mi nechce jíst pořádně jídlo.

Doktorka říkala že už je to kontraproduktivní, že nikdo z Nás se nevyspí(spíme společně)tak nemá cenu to dál prodlužovat...navíc v těch ranních hodinách když furt to prso vyžaduje, tak má zas prdíky a kroutí se.

Prosím o radu jak šetrně odstavit v noci?Malej má rok a 4 měsíce

Děkuji

veru181
4. říj 2022

U nás pomohlo místo kojení jen pochovat a dát na usnutí dudlíka (toho měl od začátku, ne jako náhražku po odstavení 🙂).

agneska7
4. říj 2022

Tak to se přidám 🪑 můj malý má 1r a 5 měsíců , kojit přestat úplně nechci, ale ty noci jsou šílené budí se co půl hodiny - hodinu. Když si ho vemu k sobě tak se nemůžu ani hnout protože je hned vzhůru a na jedné straně vydržím tak půl hoďky , takže nakojim a vrátím do postýlky ( mám ji u postele ) a stále přemýšlím jak to ukončit , takové to že se chce ujistit že jsem tam a chce se ,,potulit,, to není protože on vyloženě hltá , dat napít vody nepomáhá a jen tak ho pohladit uhojdat taky nejde a řve . Tak teď babo raď 😁 jo a cumel nechtěl nikdy

areh
4. říj 2022

@miskaa31 ani u jednoho dítěte mi odstav k lepšímu spánku nepomohl 🤷🏼‍♀️ nicméně jsem to taky zkoušela. Kojila jsem pak dál jen před poledním a před večerním spánkem. V noci jsem prostě nedala mléko. Nabídla jsem vodu a dudlík. Je potřeba pár nocí vydržet, ale s každou nocí se to lepší. První je nejhorší. To jsme moc nespali... Ale fakt si mimčo rychle zvykne.

eithelwing
4. říj 2022

@miskaa31 Dcera nebyla prsomil, dudlik ji stacil. Ale syn, to bylo jine. 😄 Kojil se 10x za noc, nad ranem nonstop. Spal se mnou. Ale spal. Jenže když zacal misto toho ještě blbnout, utla jsem to. Měl asi rok a pul. Musel tedy nastoupit tatinek, spal s nim cely vikend, ja odstrikavala. Prvni noc narikal cca tri hodiny dost, dalsi noc lepsi. Po vikendu jsem se vrátila já. Museli jsme najit novy styl uspavani. Chvili usinal na mě vleže, pak u mě a do půl roku spal ve sve posteli.
Na kojení už neprisla rec, uz si nevzpomněl.

hvezdicka09
4. říj 2022

@miskaa31 byli jsme na tom stejne a ja už jako zombie z toho kojení nad ránem, on už se a i nekojil, jen byl pricicnutej ale nedejboze abych se mu pohla. Takze unavená a zada v háji. Nevěřila jsem ze by šlo zrušit noční kojení a ponechat na uspani. Tyden s nim spal jen manžel. První noc asi dvakrát cca 15 minut dost plakal ale každá další noc byla lepší. Potom už se vzbudil jen jednou dvakrát za noc a napil se vody a hned zase spal dal takze spánek mu to zlepšilo takto 90%. Ted už chci zrušit i kojení na uspani.

konidana
4. říj 2022

u nas odstaveni pouze na noc nefugovalo. V noci se stejne budila tak 2x s revem, pak teda usnula, ale postupne zacla vstavat misto v 6 rano uz ve 4🙄😅V noci jsem prestala kojit v roce. Na to ranni vstavani pomohl uplny odstav ( v 15m) , ale v noci se budila stejne az do 3 let ( skoro kazdy den 1x az 2x za noc rev)

vikinkav
4. říj 2022

Ja jsem obe deti odstavovala mezi rokem a rokem a pul na noc, v roce a pul spaly celou noc a kojila jsem jen pres den. Odstavovala jsem postupne a starsimu jsem 1 za noc nabidla UM, to chtel tak mesic a pak uz nic. Vzdycky jsem pocitala kolikrat za noc kojim a postupne snizovala pocet. Doufam, ze to podobne pujde i s nejmladsim, je mu rok a v noci se nakoji a pak stejne krici, krouti se, leze pryc 😕 uz me to dost stve, je nacase to utnout 😬

jjasmina
4. říj 2022

@miskaa31 v 8 mes je brzo, pokzd ti nejí plný jídelníček toho, co by měl. A v 8 mes bych zkusila pokud ti vůbec vezme lahev a umko, já postupně odstavila po 1r, dřív to prostě nešlo noční kojení jsem utnula jako první. Večer poradna večeře a prso a pak kojila ráno, nicméně počítej s tím, že teď to šetrné nebude, já kojila i 3x do hodiny, nejdyl mi spala v noci 1,5h max

jjasmina
4. říj 2022

@miskaa31 a jinak jak odstavit v noci? Rozhodnout se a prostě prso nedat, ale asi řvát v 8 mes prostě bude a bude tlačit abys mu to prso prostě dala no
Musíš odvést pozornost, nabízet vodu, u nas zabiralo očko tv 🤣

miskaa31
autor
6. říj 2022

@jjasmina Ahoj Jasminko, kde čteš 8 měsíců?Malej má rok a 4 měsíce

jjasmina
6. říj 2022

@miskaa31 ajooo tak to se omlouvám 🤣