Ahoj mamči. Zajímalo by mě, jestli taky jako já tak těžce nesete přechod od kojení na jinou stravu. Já jsem zatim nahradila jedno kojení obědem, teď jsme začli papat ovoce a už se dostáváme na plnou dávku, takže asi odpadne další kojení....nějak je mi z toho těžce 😅 Je mi jasný že už mléko nestačí, ale je to zvláštní, když najednou už mimčo začíná být na mě méně a méně závislé....asi mi to bude hrozně chybět ☹ Jsem divná nebo to cítíte taky tak? 🙂
Já jsem teda kojila jen 8 týdnů.Bohužel nebylo mlíčko ☹ a taky jsem to hodně špatně nesla.Oplakal jsem to.V životě mě nenapadlo že bych nekojila.Brala jsem to že je to samozřejmost a opak byl pravdou.
Je to úplně normální,že tě to mrzí a bolí.Někde jsem četla,že kojení připomíná jak mamince tak miminku období v bříšku a kdo by na to rád nezavpomínal že??
Ber to z té druhé stránky budeš si moct dovolit dobrůtky,které si předtím nemohla a když budeš potřebovat tak taťka dostane papání a mimi a ty máš buď čas pro sebe nebo cokoli jiného. 😉
ahoj, mne to naopak vyhovuje 🙂 my sme mali s kojenim same problemy ☹ koliky a pod. ale ciastocne kojenie sme vydrzali az do 8.mesiaca
Nikos, cítím to úplně stejně ☹ . Šimonek už papá 4x denně, kojím přes den kdykoli si vzpomene, ale pije taky š'távičku, takže už to moc často není (asi 3-4x denně, 1-2x v noci). Navíc si teď trochu zvykl na dudlík, rostou mu zoubky, předtím ho nechtěl vůbec. Taky se naučil spinkat v postýlce, jinak spával celou dobu se mnou. On to zvládá v pohodě, ale já se budím, kontroluju ho a prostě mi chybí. Na druhé straně jsem pyšná a šťastná, jak nám krásně roste. O to víc se mazlíme, jsme prostě závisláci. 😵
ahojte. my sme ešte s príkrmami nezačali, ale chcem sa Vás opýtať, či sa ešte po príkrme nemá dať napiť dieťaťu z prsníka? alebo le zo začiatku, kým málo (príkrmu) spapá?
no ja som citila ulavu - konecne som sa prestala citit ako mliekarenska kravicka 😀
prasiatko: mne ten samotny proces kojenia ani nevadil, skor tie koliky a ze som nemohla norm. jest-ziadnu zeleninu 😒
lubkaa: samozrejme, ked este nepapa celu porciu, mozes dokojit 😉 prip. pred papanim nakojit.
🙂
já musím teda říci, že nejvíce se mi kojení libilo, když mu bylo cca 4-6 měsíců, začátek hrůza: cca do třetího měsíce samá bolest, ted mu rostou zuby, trochu teda kouše a všelijak se u toho taky kroutí, odtrhává, takže nicmoc, už se mi to tak nelíbí, ale to přitulení je občas ještě také pěkné...
Nikkos, nie di divna, aj mne to bolo luto a oplakala som si to, tak, aby ma nikto nevidel... 🙂
Ja by som už rada skončila s dojčením cez deň, ale malá príkrmy stále odmieta, takže si ešte počkám. 😒
No ja budem medzi vami asi nejaka divna, ale uz mi to kojenie ide mierne "na nervy", kedze kazde 2 hodiny mala cuca, prikrmy velmi nechce, tych 10 lyziciek co zje, to je ako nic a ja sa nemozem od nej ani len vzdialit, lebo nevypije nic ani len z flasky 😢 Takze uz by som rada kojila len tak 4x za 24 hodin, no mozem snivat 😖
No,já ještě kojím a doufám,že to doklepem až do 6.měs.Ale když si představím,že pak už mě nebude tolik potřebovat,je mi z toho smutno.Je to zvláštní pocit.Asi to taky obrečím.Je úžasné sledovat jak ten náš prcek roste a že to je právě to moje mlíčko,co mu tak prospívá... ☹ Jsem asi závislák na vlastním dítěti. 😔
Tak koukám že závisláčků nás je mnoho 😀
I když je fakt, že tak má mamina konečně více volnosti. Na to jsem se hrozně těšila, naše kojení od začátku provázeli také samé problémy a já vždy říkala "už aby jedl normálně" ! A teď je to tu, kojení už nám celkem klape a já se ho najednou nechci vzdát 😢
Je to strašný strašný strašný jak to letí a ty dětičky nám hrooozně rychle rostou 🙂 🙂 🙂
ahojte, je krasne, ked mala cucka mliecko, hadze na mna usmevy, tuli sa a dava mi pocit, aka som pre nu dolezita.
no na druhej strane, ked papa a vkuse sa vrti, v noci vyzaduje cuckat 5-6 x, nie je to az taky uzas
Ahoj nikkos, mě to bude taky chybět...taky se mi to moc líbí, jak na mě u toho kouká, culí se a jak se na to těší 😵 . My už kojíme jen ráno, večer po kaši a v noci. Doufám, že to nějakou dobu ještě vydrží 😎