Jak rozkojit prso?

sanyy22
3. led 2022

Ahoj holky, syn 6 měsíců, od narození mi pil z obou prs, ale asi poslední 3 měsíce mi pije pouze z levého, když mu ho dám k pravému tak začne řvát. Jelikož má už 6 měsíců tak pije víc a víc, zeleninový příkrm dávám dopoledne. Z levého prsa mi jakž takž mlíčko teče, když nekojim 4 hodiny tak se celkem nalije.Ale třeba večer před spaním mi ho malej vycucne a nic z něho už neteče, a jde vidět že by malej pil dál, UM plive ven. Ale problém je vtom že pravé prso mám o dooost menší a vymackam z něj sotva polévkovou lžíci, a ještě to mlého je žluto-hnede. Takže nevím zda to není náznak toho že se mi brzy ztratí (snad ne) nemáte někdo podobnoit zkušenost? A radu jak ho "rozkojit"? K laktační jdu koncem týdne

treasurka
3. led 2022

@sanyy22 No, přikládat jako první k neoblíbenému prsu, vnoci, když je rozespalý, taky začít tímto, zkoušet různé pozice. Jinak bych si být tebou zašla s tím prsem na mamograf, jen pro jistotu...

luckavobo
3. led 2022

@sanyy22 Myslím že je to naprosto normální, každé dítě má své "oblíbené".
Syn má 9 měsíců, kojím ho jen ráno a zásadně jen z jednoho prsa. Druhé prostě nechce a přesně jak píšeš - řve.

palja
3. led 2022

@sanyy22 já jsem taky kojila jen z jednoho prsa, asi od roku a půl a pak se jednou malá napila z toho druhého taky to bylo už žluté mléko a ona to hned plivala, to mléko bylo hustší a takové nakysle. Ale ona se kojila z jednoho prsa déle, asi 8 měsíců.
Takže nevím jestli není lepší z toho prsa napřed zkusit odsavat když už je laktace rozběhla a mléko v tom nekojenem prsu není dobré. To by mě zajímalo co poradí LP.
Já jsem tedy s mlékem problém neměla, takže jsem dceru pak až do tří let kojila jen z toho jednoho prsa a to druhé bylo tak o dvě čísla menší, mně to nevadilo a po ukončení kojení se to srovnalo.

sanyy22
autor
3. led 2022

@palja no u mě to už jde vidět, když nosím tričko že jedno prso mám o dooost větší a to druhé malinké. Já ho právě zkoušela odsávat i odsávačkou a to jsem odsala 15ml asi za 10 minut. No uvidím co ta LP.

delphine1
3. led 2022

Ahoj, pomůže pouze rozkojeni- pravděpodobně ty sama pomoci odsavačky.
Bude to nějakou dobu trvat, to co odsaješ bude zpočátku slané, možná i horké, sama píšeš že to bylo až žluté. Tak se nediv že to dítě nechce pít 🙂
ja takto svoje ochutnala když jsem odsavala třeba po 2 dnech jak jsem prestavala kojit, a bylo fakt slané jako mořská voda, no hnus 🙂

Vydrž teď třeba 2-3 dny poctivo odsavat každé 3 hodiny, vydrž to i v noci, i když nic moc nepotece. Prso funguje na poptávce a nabídce, jestli ho nebudeš pravidelně vyprazdňovat až “dosucha” tak se mléko tvořit další nebude. Postupně bys měla sama vidět že odsaješ víc, pak už nabídni i dítěti. Idealne v noci když tolik nevnímá jak už bylo řečeno, nebo tohle jako první a až pak to oblíbené. Ještě se to muže srovnat 🙂

sanyy22
autor
3. led 2022

@delphine1 děkuji za radu 😊

purplerain
3. led 2022

Neporadím s kojením, ale zcela jistě bych být vámi zašla pro jistotu na sono/mamograf. Pravděpodobně se nic neděje, ale jistota je jistota

lilian2111
3. led 2022

@sanyy22 taky doporučuji mamograf. Ta barva není obvyklá ..

sanyy22
autor
4. led 2022

Holky a to musím mít zadanku od gynekologa?

purplerain
4. led 2022

@sanyy22 zkus si někam na mamograf zavolat a zeptej se. Tam, kam chodím já být žádanka nemusí, stačí se objednat. Ale asi záleží na každém pracovišti.

sanyy22
autor
4. led 2022

@purplerain děkuji, dneska jsem volala na gynekologii protože mi to nedalo, a řekl mi doktor že si mám vzít na to paralen a dávat bylinkové obklady na prsa, a pokud se to nespravi tak zavolat. Ale zítra určitě zavolám a optam se na to.