Ahojky, prosím o radu. Chtěla bych přestat kojit. Je to pro mě obtěžující, nepříjemné a poslední dobou to bolí. Nehledě na to že poslední půl rok nemáme s partnerem skoro žádný čas na sebe kvůli náročnému miminku tak jedeme na prodloužený víkend kdy hlídat malou bude chůva a prarodiče. Chtěla bych poradit jak zastavit laktaci, jestli musím k lékaři nebo existují nějaké osvědčené metody které můžu vyzkoušet i sama. A jak mám odnaučit malou na má prsa? Je to strašnej mlékoupír i když už běžně jí i příkrmy. Děkuji za rady.
vim,ze jsou homeopatika Ricinus Communis ted nevim cislo 30CH?
jsou na zastaveni laktuce..
Koukni ma net..
Ubírat jedno kojení co 3-4dny, prsa netvrdla, nebylo nutné odstříkat, za 3 týdny bylo po kojení.
@markyyytka1991 holčičku máš půlroční, ta ještě mléko potřebuje. Víc než na tvoje odstavování bys měla myslet nad náhražkou pro dcerku. Pokud ji kojit nechceš, tak přejdi na jiné mléko, tím se tvoje pomalu přestane tvořit. Píšeš ale, že tvoje mleko má moc ráda, tak je to na zvážení...
@markyyytka1991 Taky se přimlouvám dceru ještě neodstavovat - půl roku je opravdu velmi málo. Vezmi si, že příprava UM je o mnoho otravnější, než mimčo zkrátka jen přiložit k prsu. Taky jde o imunoglobuliny, které žádná jiná potravina než právě MM neobsahuje. Možná. že si je tvá dcera už zvládne vytvořit v dostatečném množství, ale možná taky ne a zbytečně tak bude náchylnější na nejrůznější virózy..
@ivular Vždycky mně zajímalo, co vede některé lidi k tomu, aby udíleli nevyžádané rady....
@kassandra1 Snaha předejít tomu, aby se někdo dopouštěl kroků, kterých by později mohl litovat 😉
ja skoncila v 7 mesicich, vyuzila jsem laktacni krize, kdy mala se sama zacla u kojeni vztekat, nejdriv jsem nasadila vecer kasi do lahve, pak jsem dala misto dopoledniho kojeni lahev a mala jak zjistila, ze to z lahve jde lip nez z prsa, tak uz ani kojit nechtela. tou dobou uz jedla k obedu a k veceri prikrm. Hned asi po 2-3 dnech jsem nahradila UM i odpoledni kojeni pak to ranni kasi na lzicku. Nocni kojeni slo odbourat lehce, soupli jsme ji do jejiho pokojiku a uz prvni noc, co spala sama, se nevzbudila ani jednou - ale v tomhle jsem mela asi kliku, ze je takovej spavec. odstavena byla komplet asi za dva tydny, s laktaci jsem nic nedelala, zpocatku jsem odstrikavala do ulevy, kdyz zacly bolet prsa, ale pomerne rychle se to ustalilo samo.
A za me se vykasli na ty reci o tom, ze se ma matka div neprerazit, aby kojila dite co nejdyl. To si musi kazda zvazit a rozhodnout sama a ja te chapu, nemela jsem s tim takovy problemy, ale otravovalo me to, vadilo mi, ze nemuzu od ditete na vic nez par hodin, odstavenim se mi hrozne ulevilo. Umely mliko neni zadnej jed a v pul roce uz dite taky zvladne leccos. Proste pro nekoho je kojeni dulezity a pro nekoho ne, nesoudila bych matku podle toho, jak dlouho kojila.
Dobry vecer,ja jsem synovi chtela dat obcas UM,ale odmital. Vyskousela jsem ruzne znacky,odmital i lahvicky,vyskousela jsem ruzne savicky. Tak jen nez zacnete zastavovat laktaci,vyskousejte,jestli vase mimi je schopno pit neco jineho nez materske mleko a z neceho jineho nez z prsu. Sym ma 20.mesicu a stale UM odmita(i kravske mleko), takze stale kojim pac malo papa....
@markyyytka1991 Myslím, že nejlepší bude postupně nahradit prso lahví. Já v 5ti měsících začala dokrmovat lahví a byl to začátek konce. Prso už pak chtěl minimálně. Jak míň pije, je míň mlíka a za chvíli je po mlíku. U nás asi dva dny, u někoho to pár dní týdnů může trvat, ale odstavila bych určitě postupně.
@ivular já to chápu, s první jsem přišla o mlíko bolestí za pár dní a um bylo vysvobození, syna jsem zvládla kojit 5 měsíců ale byl to šílenej boj o každou kapku. Pak už jsem to nezvládla a dala flašku a věř, že i přes to vstávání a peníze je to opět vysvobození. Né každému je dáno kojit v pohodě... jo a nemocnost se spíš zlepšila, připadá mi silnější, ale to samozřejmě může být věkem a né stravou...
@alishka111 To víš, že vím, že někdy to nejde, i kdyby se mamina rozkrájela na sto kousků.. Jen mi prostě příjde škoda vzdát to v případech, kdy to kojo zachránit jde..
@markyyytka1991 Já ted taky odstavovala malej má rok a půl. Přestala jsem tedy kůli těhotenství. Doporučují se šalvějové a mátové čaje ( kůli těhu jsem nemohla) Takže prostě jsem přestala kojit, večer jsem měla prsa plná a tvrdá. Do úlevy jsem odstříkala. a další den zase. přez den jsem chladila gelovým polštářkem. Ted to bude 14 dní a už se mi nenelévají a je to v cajku. I malej to zvládal dobře ku podivu. V noci když se probudil a chtěl pít dala jsem mu lahvičku s čajem nebo vodou. První den řval, ale musíte být tvrdá a nedat mu prso. když viděl že nic jiného nebude vzal na milost lahev, napil se a spal. Třetí noc to už jen zkusil a sám si lahvičku vzal. Dnes už v noci ani nepije 🙂 chce to být tvrdá a nedat se. 🙂