Dobrý den maminky. Já sama jsem maminkou poprvé a tak si jdu pro radu k Vám, co už zkušenosti máte ;)
Zajímá mě, jak poznám jestli se mi ztrácí mléko. Malý mi totiž poslední týden během kojení neustále prso pouští, vzteká se.. Když zkusím odstříkat, vytáhnu max. 15-20ml. Když se mi začne u krmení vztekat a zkusím dprs zmáčknout, jestli něco poteče, psát kapiček a pak nic.. Malý má teda plenek počutanych dost a nijak zvlášť zatím neplace.. Je nám 9 týdnů..
Moc děkuji za každou radu či odpověď..
@veverice27 jestli má dítě dost mléka, zjistíš podle plenek a jestli přibírá. Můžeš si ho třeba obden zvážit na kuchyňské váze. Vztekat se u kojení může dítě z různých důvodů, bolí ho bříško, je mu horko, blbá poloha... a odsáváním to taky nepoznáš, je spousta ženských, co kojí dlouho, ale odsávačkou nic neodsajou.
a může mít růstový spurt..
Ahoj, podle toho, co jsem za poslední dobu o kojení načetla je to nejspíš takto...děti reagují na proud mléka. Pokud se pouští, opět zase chytá a evidentně se rozčiluje, zvláště pak po chvíli, kdy spokojeně pije, tak to vypadá na to, že v průběhu kojení teče méně mléka. Pomáhá na to stlačování prsu při kojení. Více si o tom přečti např. na www.mamila.cz. Když už jsi si jistá, že z prsa nic neteče i po té, co si stlačila prso, tak se doporučuje nabídnout druhý prs a tak pořád dokola...častým přikládáním, vzájemným kontaktem tělo na tělo s miminkem se během dvou dnů množství mléka upraví. Kolem osmého týdne je tzv. růstový spurt, děti si navyšují množství mléka a tak to bývá normální. Nám je teď devět týdnů a je to už zase lepší. Minulý týden mi na prsu visel pořád🙂.
Omlouvám se, ale ten odkaz není ta mamila (je to organizace mamila a tak jsem myslela, že jsou takhle ty stránky a teď jsem zjistila, že ne🙂 )...je to www.kojim.cz
moc Vám děkuji za názory 🙂 @kocour1 taky jsem ted vyčetla, že tak děti často reagují na pomalý tok mléka.. snad to bude lepší..moc děkuji
také bych se přiklonila k růstovému spurtu
Tvorba mléka se nezastaví ze dne na den. Mléko se tvoří i rok po skončení kojení. Často přikládej, střídej několikrát prsa během jednoho kojení. Přes den přikádej klidně každou hodinu a v noci co 3 hodiny. Já kojilm už 6 rok a když chci odstříkat tak se mi podaří odstříkat max 5 ml a děti mi přibírali kilo měsíčně.
@veverice27 Ahojky, mám dve deti-u prvního -syna-jsem mela mléka dost, kojila jsem 15mes a prsa se nalivala porad hodne, malý hodne čural, pekne přibíral.Přestala jsem, protože jsem chtela prestat.
U dcery přesný opak- prsa se nalívala už od začátku velmi pomalu, malá málo čurala, málo přibírala.Prsa jsem mela měkká, málo nalitá i po nekolika hodinách od posledního kojení.Takže už od 4mes jsem musela malé dávat ke kojení Sunar.V 8mesicich jsem prestala kojit uplne, mličko proste nebylo.Takže poznáš to jednoduše-málo nalitá prsa, málo počuraných plinek, nepřibírání miminka
Doporucuku ti pridat se tady na konikovi do skupinu Kojeni a tam si precti o spurtu a o bojkotu kojeni. Taky jsme to meli a s informacema z kojeni.cz a tady skupiny to urcite prekonate 🙂
Maminky děkuji míč za radu i já. Právě jsem se sem chystala napsat obdobnou problematiku. U nás je ale navíc háček , že kojím přes kloboučky. Do včerejška jsem kojila úplně suprove, prsa na dotyk plné ale teď mi připadají prázdné. Nicméně prcek nekrici hlady a plínky má pocurane. Takže i já děkuji za vaše zkušenosti.
Mi to taky delala jednu chvilku, vzdy jsem prso mackala, po par dnech to preslo. Hlavne ze čurá dost. Vysaje si vic nez ty idsavackou neboj