Jak odstavovat miminko a kdy ?

papaja89
11. črc 2016

Ahoj maminky poraďte nevím kdy je vhodné začít odstavovat miminko od prsu? Do kolika měsíců je dobré kojit a jestli po ukončení kojení musím začít dávat sunar nebo to není potřeba? Jak to máte vy?

panickatlamicka
11. črc 2016

Nejprirozenejsi a nejlepsi pro dite je kojit do damoodstavu,tedy cca do 2,5-4 let. Prumerne se deti samoodstavi cca ve 3 letech. A nac davat sunar? Ten leda,kdxz se kojeni nepovede,ale cilene odstavit dite ( coz je dost stresujici),abych dala sunar,je proti logice. 🙂

micaella23
11. črc 2016

Jde o to kdy chces odstavovat, nemuzes? Citis uz ze prisel spravny cas? Chces?.. Kdyz to bude ve 4m tak UM dat musis davkovani viz krabice, kdyz odstavis ve 2letech tak to dite uz ji snad vsechno takze UM ani neni potreba (nevim presne nemam nastudovano) jinak res stravu podle veku ditete, na webech je milion receptu, postupu, rad kdy zacit s prikrmy, kdy davat caj atd

papaja89
autor
11. črc 2016

@panickatlamicka jde mi jen o to když např. V 10.měsících přestanu z ničeho nic kojit např. přijdu o mléko tak jestli je nutné dát jako náhradu sunar nebo jestli uz to není zapotřebí? Takto jsem to myslela nechci úmyslně přestat kojit

papaja89
autor
11. črc 2016

@micaella23 jj vim recepty jsem viděla dávám prikrmy atd.. šlo mi o to jak dlouho se cca kojit ma a jestli se po kojeni musí najed na sunar

panickatlamicka
11. črc 2016

@papaja89 v 10 mesicich opravdu o mliko neprijdes,neboj. Max z dusledku obrovskeho soku,coz se ti doufam nestane. Laktace poklesnout muze,ale pokud dodrzis zasady pro zvyseni laktace,melo by byt vse v poradku. Jinak k tomu sunaru: zalezi,jak dite jinak ji. Pokud ma zdravou a vyvazenou stravu ,nejspis bych sunar nedala. Pulrocnakovi jo,ale treba u rocniho bych to nehrotila.

micaella23
11. črc 2016

Koj jak sama uznas za vhodne, doporucuje se co nejdyl, jinak samozrejme kdyz uz prestanes musi se nahradit MM tim UM

micaella23
11. črc 2016

@micaella23 + predchozi odpoved- podstatny je vek ditete starsi uz um nepotrebuje🙂

olga_
11. črc 2016

K tomu věku - u nás bych v případě ztráty mléka v 10 měsících nebo i roce UM nebo jeho alternativy dát musela. Syn byl v tu dobu v podstatě stále plně kojený a jídlo ochutnával (= normální stav, dítě je plus minus do roka kojenec). Rozjedl se pořádně až tak ve 14 měsících. Až teď v roce a tři čtvrtě bych odhadem řekla, že tvoří MM v průměru čtvrtinu a jídlo tři čtvrtiny jeho příjmu.

A k odstavu - nejlépe přirozeně. Vidím na synovi, že kojení je pro něho stále důležité (výživově, "chuťově" i emocionálně), ale stále více se "osvobozuje".

papaja89
autor
11. črc 2016

Děkuji Vám všem za užitečné rady a tipy 🙂