Ahoj mamky,prosim poradte jak odstavit rocniho zavislaka?uz chci prestat kojit(nekamenujte me,je to moje rozhodnuti)Koji se pres den tak trikrat a v noci i petkrat😑.Dudlika nema.Nevim cim mu nahradit uspavani.predem.moc dekuji za rady😊
Na ukonceni laktace je super Dostinex . BEHEM 3 dnu jsi bez mleka.
Jo je na predpis.
dej flašku s čajem (nebo UM) Malému je tedy 15m - v noci sjem kojila 3x -4x a pak přes den někdy pořád.
Přes den ho zabavím - chvíli se vztekala a dobíval - dudlík tedy po mě hází, ale flašku si vezme napije se a ok. Noci jsem čekala, že budou horší. 1 noc chvíli brečel (ár minut) chovala jsem ho a říkála si to nedám to nedám 😀 > dostal flašku s vodou napil se a zase usnul. Pka se ještě vzbudil a dopil zbytek flašky . pak jsem k babičce, další noc nemohl zabrat a usnul až ve 23h a spal až do půl 5 > bez kojení! jsme zvědavá na dnešek.
Obecně ho budeš muset asi nehcat brečet - záleží hlavně jak ty jsi rozhodnutá stačí zavánání a on to pozná. Podle mě není řešením jenom brát prášky ať nemáš mléko > on i může cucat i tak. Někdo to vezme rázně a nedá ze dne na den nic, ale já začala postupně (a to nedávno) Odbourala jsem den/noc, ale kojím ráno, po obědě, a před spaním. Za pár dní až si na tot zvykne zase vynechám nějaké kojení, pak zase a tak se postuně dostanu na nulu 🙂. Doufám, že to výjde
Co zpívání,položit k sobě do postele,hladit.. Bez pláče to nepůjde.Jinak na zastavení laktace je skvělá šalvěj,pila jsem jí 3x denně,za par dní jsem měla klid.Pokud prsa hodně tvrdnou,nahřála jsem pod sprchou a odstříkala jen do úlevy.Pak jsem také ledovala.
ja mela odsatvit ze zdravotních duvodu před dvema měs. ale zatím se nepovedlo a to sem zkusila asi vše čim víc jiho chci vzit tím vic se chce kojit
Pritel s prckem odkel na chatu, prvni noc asi ,30 min rev, druhy den uz 5 treti nic..
@martina468 nekamenuji te,ale tobe prijde dite,co se v roce koji 3 krat za den a 5 krat v noci jako kojozavislak??? 😀 kdyz uz tedy na tom trvas ,tak neodstavuj,ale zkoriguj pocet kojeni. vynechavej pomalu a postupne,prvne kojeni pres den. Kojeni pres noc neutinej. Zvys kontakt s ditetem,nedovol uplakane odlouceni. Az bude dite zvladat treba jen jedno kojeni pres den,pomLu a citlive reguluj nocni kojeni. I zde plati zadna lecba sokem,prbnich pR dni vynech jedno nocni kojeni,pak druhe..az zustane jedno kojeni ve dne a jedno v noci.. V roce se deti na kojeni uplne normalne budi klido i co hodinu. Je to prirozeny proces ,ktery sam casem vymizi. A dalsi vec: odstav ( zvlaste "nasilny") ti nezatuci,ze ti dite bude spat celou noc.
https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek/
@martina468 Ahoj. Já bych tedy zatím ponechala to denní kojení. A začala řešit noční. Vstávat pětkrát za noc k ročnímu skřítkovi, to je asi dost co 😒 Nejmladší taky neusnul jinak než u prsu, ale potom jsem už odmítla vysedávat s nim hodinu a čekat, jestli už je dost tuhej na přenesení do postýlky 😠 Takže odvykačka nebyla žádný med, ale dali jsme to. Chce to hodně trpělivosti. Nakojit,-ale nenechat usnout, dát do postýlky-řev, pomazlit, znovu do postýlky, no koloběh, když nebylo zbytí, tak jsem si ho vzala do postele a u mě usnul v pohodě. Flašku ani dudlík nikdy nechtěl. No a až se naučil usínat sám, tak jsem vynechala i to večerní kojení. Je fajn, když může k němu vstát v noci tatínek, s tím, že maminka spí jinde- jinak ji ten zlobřík stejně ucítí a bude vyžadovat.
Myslím, že Ti asi tak nevadí kojení přes den, jako to v noci a to se nedivím!
Ještě možná jedna malá rada: když se v noci vzbudil a chtěl dudlat a vztekal se, tak jsem se ho snažila "rozptýlit"- šli jsme třeba k oknu, podívat se, že je tma, že všichni spinkaj, nebo jsme pustili "hvězdičkovač" a povídala jsem mu ...to je jedno, i ptákoviny 🙂 No a někdy prostě zvítězil nade mnou 😀
Dekuji za rady!!!Nechci dopadnout jak se starsi dcerou,kojila jsem ji do 3 let a pomohlo az to,ze jsem sla do prace a mela odpoledni.A moc dobre vim,cim starsi bude,tim to bude horsi
@martina468 Ahoj ,jsem na tom uplne stejne☹ Zitra bude maly rok a prez den kojim 4x a v noci nekdy i 6x...Prez den mi to nevadi,spis v noci kdy me kouse a dost to bolí..Dnesni noc byla hrozna,nespi mi dele jak 4 hod v kuse☹
@laskonka85 presne u nas 😞tuhle noc,co hodinu vzhuru .
@martina468 vsak do 3 let je to v pohode 😉 no uvidis. Zkus si tady na mk nastudovat clanky ohledne spanku a tak,to by ti mohlo pomoci v ujadneni si,co muzes ocejavat. Pokud se ti budi tak casto ,muze to byt skokem v pm vyvoji ,zoubky... No uvidis,jak to cele dopadne. Urcite je lepsi ( muj nazor) kojeni zkorigovat,nez v roce ukoncit a dat umely mliko. Drzim ti palce,at vse dopadne dobre. 🙂
@martina468 u nas taky..po pulnoci co hodinu vzhuru...
Malá bude mít na konci července rok a v noci teda spí hezky, ale přes den kojím po každém jídle. Když ji měl manžel na hlídání a já jsem lítala po úřadech, tak jí dal jídlo, pak čaj a měla problém, protože chtěla prso a s flaškou si spíš hraje (dá si čaj do pusy a prská ho). Zatím ji odstavit nechci, ale trošku omezit bych to potřebovala. A další věc - uspává se u prsa (k manželské posteli je přiťuknutá válenda, takže se jen v noci převalím). Nevím, jak ji navyknout na něco jiného. Nechci ji separovat, ale třeba budu nemocná a bylo by fajn, kdyby mohl zaskočit i manžel.
@martina468 já jsem malému redukovala kojení tím, že jsem začala místo prsa dávat MM z flašky, ale vždycky tak, aby nebyl řev (z prsa jsem ho nechala pít jen ráno a večer při usínání, takový náš rituál). Pak mě u flaškování začal střídat manžel, pak jsme mléko postupně nahrazovali čajem. Trvalo to asi měsíc, ale proběhlo to bez větších problémů. Ale skutečně dobré spaní přineslo až vystěhování mláděte do vlastního pokojíku 😉
@dancamich co slychavam,tak tyhle veci ( nemoc kontra kojeni) se vetsinou vyresi samy za pochodu. Nehlede na to,ze i nemocna muzes kojit.
@panickatlamicka od roka se muze uz kravske ne?
@terezapetrova jo,ale k cemu je dobre?
Jejda holky. Tak naše malá bude mít rok 18. Manžel naznačil, že už bysme s tím kojením měli neco udělat, ale když to tady čtu, tak u nás je to procházka růžovým sadem.. V noci 2 a přes den 2-3, s tím že to je ráno a večer (na usnutí) a někdy mezi tím. Tak to mu musím říct, že máme nenáročnou "dojčanku" Mně se ještě odstavovat nechce. Je vidět, jak je u prsa spokojená. Na druhou stranu bych nerada došla do té fáze, kdy mi bude vytahovat triko a drát se na prsa, nebo křičet "prso, prso"
@kocvarovas ale i tomu drapani se do vystrihu se muzes vyhnout. Staci s ditetem nacvicit nejaky signal,kterym si bude rikat. Me dcera vzdycky jemne poplacala po hrudniku a jenne potahala tricko. Kdxz neslo kojit ( a jakoze ja kojila klidne i ve stoje ve vytahu,kdyz ji byly asi 4 m 😀),tak jsem ji rekla,ze dostane tam a tam ( Vendulko,mlicko bude hned,tamhle v parku). Ale nesmela jsem rict,ze nebude vubec. Byla ochotna s malymi protesty pockat,ale urcite ne prso nedostat. Ted uz me netaha,proste si rekne a ja ji bud hned dam a nebo proste reknu,kdy dostane a je to v klidu.
ja odstavovala tedy uz v 9 mesících. A začala jsem tím, že jsem nejdřív vyměnila kojení na noc za lahev a v noci jeste kojení. Postupne pak ze 2 nočních kojení jsem jedno davala mléko a jedno kojila. Pak to kojící přestalo a byla jen lahev. Pak skončila i lahev a ma max. vodu na žízen. A kojení přes den jsem utínala postupně potom. Bylo to tak na cca 2,5 - 3 mesíce myslím. Ale bylo to bez křiku a problemu
@panickatlamicka nechci se s tebou hádat, nemám to za potřebí. 🙂 Vím, že jsi zrovna jedna z těch prokojících. Ale proč prostě ty holky nenechat jejich rozhodnutí? Tak uz od roka nechtějí kojit, no a co? Ty si se rozhodla kojit dlouho, ja jsem odstavila celkem brzy. Kazdy mame pravo na to se rozhodnout dle svého uvazení 🙂.
Já osobně jsem ráda, že jsem to udelala tehdy a že to šlo tak, jak to šlo.
@panickatlamicka to je strasne pekne, ale ja uz 14m kojim co 1,5-2h a uz proste nemuzu! Mam starsiho syna, a oba jsou akcni a byt mam mimino u sebe v posteli jsem vycerpana, totalne. Unavena, zla, podrazdena...a kvuli tomu, ze mimin chce kojit nebudu dalsiho pul roku- rom trpet ja a hlavne starsi syn a manzel...
@panickatlamicka k čemu je dobre mléko? Treba pro vývin kosti, svalu atd?
Místo svalu mělo byt zubů
@sara84 tak to zredukuj dle vyse uvedeneho navodu. Chce to trpelivost,vetsinou staci par tydnu a dite si zvykne,ze kojeni je treba 2 krat za den a jednou v noci. Zkus se poradit na nejakem laktacnim webu. Verim,ze dojdes k reseni,ktere bude vyhovovat vsem.
A to,ze jsi pidrazdena jsi ani nemusela zminovat,to je z tveho prispevku poznat. 😉 😀
@terezapetrova od kdy? :-8
Na 2 letech jsem prestala kojit v noci, behem tydne to maly akceptoval, takze 2,5 leteho kojim rano, vecer a po spani v poledne - vzdy jen doma. Venku si na kojo ani nevzpomene a ja mu to samo nenutim. Prestala jsem byt unavena z nocniho kojeni (i 5x za noc) a o to vice me denni kojeni bavi a uzivame si ho. Nevidim duvod, proc prestavat. Zjistila jsem dokonce, ze kdyz me boli hlava nebo zada, kojeni mi i trochu pomaha od bolesti (jestli si to nesugeruju🙂)
Zahackuji se, mame totez :( a mlika, ze mi opet tvrdnou prsa :(