Jak odstavit dvouleté dítě v noci?

hanka_12345
4. zář 2019

Ahojky prosim o radu, chystam se odstavit 2 lete dite v noci, pres den mame jiz vyreseno, ale jen tak neco neji. Rano dostane jogurt, potom obed, jde spat (asi na 3 hodky) jak se vzbudi, ma ovoce a vetsinou jeste zmoula rohlik ale jen kousek. Pak vecer dostane kasi kolem pul 7 a v 9 uspavam kojenim. Zajima me co davate vasim detem k veceri? Kdyz nechce snist pecivo. Chci mu dat nejakou veceri v tech 6-pul 7 a pak k 9. kasi a spat...ale nevim co mu dat.kdyz pecivo nechce.

hezz17
4. zář 2019

U nás frčí husté polévky 😉

konidana
4. zář 2019

Brambory s tvarohem, těstoviny, rizoto, michana vajíčka, cokoli...

karlajasmine
4. zář 2019

@hanka_12345 a co vecerite vy? Moje děti jí prostě to, co my.. Saláty, vajíčka, těstoviny, placky, jogurty..prostě to co my.

karlajasmine
4. zář 2019

Nebo rizoto, brambory s něčím a nakrájet čerstvou zeleninu..občas třeba párky se zeleninou..

kittyy17
4. zář 2019

Na druhou večeři jsem dávala hutnou polévku

areh
4. zář 2019

Synovi budou v říjnu 2 a jí normálně, co my. Krom pečiva - vajíčka, těstoviny, polévky, různé zapečené zeleninové placky. Jí mezi 18-19 hodinou, před spaním má ještě MM. V noci nekojím.

hanka_12345
autor
4. zář 2019

@karlajasmine prave ze chleba nebo rohlik, ale malej se v tom rype a sni 3 kosticky, obere syr 😀 nebo sunku a tim to konci

hanka_12345
autor
4. zář 2019

@kittyy17 jake treba? U nas vede vyvar ale zelebnnove nebo koprova, to moc taky nechce

karlajasmine
4. zář 2019

@hanka_12345 tak mu dát třeba šunku, sýr, uvařit vajíčko natvrdo a brambor, nakrájet okurku a rajče? 🙂 něco na ten způsob..rychlýho ale místo pečiva brambor, omeletu, třeba kvetakove placky, rybí prsty apod..?

karlajasmine
4. zář 2019

Nebo ty těstoviny..

kittyy17
5. zář 2019

@hanka_12345 top je masový vývar s hodně zeleniny, a semolinovy písmenka. Zeleninová, fazolová, čočková, dýňová, ... Jakákoliv polévka, je to jedno. A když zrovna moc nejela, hodila jsem jim do talíře kuličky do polévky, smažený hrášek 😉
A pečivo s něčím, to jsem řešila tak, že jsem dala nejdřív suchý rohlík, a potom sýr a šunku 😎

kittyy17
5. zář 2019

@hanka_12345 vlastně, ty písmenka dávám i do zeleninové a čočkové, díky pismenkum snědí téměř všechno 😎

katgatoo
12. zář 2019

U nás to podle mě vůbec nebylo o hladu, ale místo dudlíku. Taky jsem odstavila ve dvou letech. Byla velká závislačka. Nejvíc mi pomohlo s ní o tom mluvit. Byly to asi tři horší noci, ale pak se to uklidnilo, proběhlo to mnohem víc hladce, než jsem čekala.

sdu
12. zář 2019

@katgatoo taky mě to čeká a mám z toho hruzu 😳

mirinda35
12. zář 2019

Ja odstavila tak,ze jsem na dvě noci ,,odešla,, spát k rodičům a o malyho se staral tatínek. Vůbec se v noci nebudil,kojení nevyžadoval. Nesnáší dudliky a UM. Občas se v noci napije vody. Po mým návratu úplně v pohodě. Zvládli to lip než já 😀. Večeři to,co my. Miluje ale nejvíc zapeceny toust a k tomu salatovou okurku. Často taky dávám krupicovou kasi

blondynka400
12. zář 2019

@hanka_12345 dvouleté dítě už by mělo mít "normální" večeři". Já tedy model pečivo + něco nepochopím ani u dospělého, není na tom nic vhodného. Takže za mne normálně teplé jídlo 🙂 A neznamená to, že člověk musí u plotny strávit hodiny.... Co jí k obědu?
Žádnou druhou večeři a nebo mléko už bych nedávala, když ho tedy vyloženě nevyžaduje. Ve 2 letech není potřeba.
A odstav v noci, prostě nedat, když to nepůjde po dobrém, tak nabýt v místnosti a ať chodí tatínek.

prejeta_zaba
12. zář 2019

@blondynka400 já zas nepochopím vyvařování xkrát denně. Vařené večeře (a kolikrát i snídaně) chce manžel a mně se prostě nechce stát 3/4 dne v kuchyni a pořád něco chystat, kuchtit, následně umývat. Neříkám pořád jíst rohlíky se salámem, ale dá se klidně udělat i po studenu různé tousty, kaše, pečivo se zeleninou, saláty, sýry, občas párek, vajíčko na tvrdo, pomazánky. Nicméně odstavení od nočního kojení vůbec nesouvisí s hladem, dítě má kojení jako prostředek uklidňování, jako dudlík. Což bude pár nocí asi s křikem. 😝

blondynka400
12. zář 2019

@prejeta_zaba tak každý to máme jinak. Pro mne je výživa zásadní věc a se studenou kuchyní se to drží fakt špatně. A to, že teplou stravou člověk stráví nějak hodně času je za mne blbost, záleží co se vaříš a ne umývání je myčka 🙂
To co píšeš bych k večeři fakt jíst nechtěla, mám svoje tělo a svoje děti ráda .-) Neříkám jednou za čas, když to "nevyjde" ale rozhodně ne každý den.
S čím souhlasím, že odstav v noci u dvouletého dítěte není o nočním hladu.

rebe
12. zář 2019

Jestli nechce polévky, zkoušela jsi krémové? Prostě víceméně jakoukoli polévku rozmixovat dohladka a přidat krutony. U nás absolutní večeřový hit už roky! Květák skoro ani v jiné úpravě nejedí, ale krémovou květákovou by jedli obden.

prejeta_zaba
13. zář 2019

@blondynka400 Jasně, tak jestli hodně řešíš výživu, věřím, že, s pečivem a ostatním, co jsem napsala spokojená nebudeš. Já bohužel neznám osobně nikoho, kdo by stravu celé rodiny řešil do posledního kJ, spíš jsem v okolí za divnou, že vůbec řeším nějaké složení nebo omezuji cukr apod. Jdu na to jen svou úvahou, necpu děti uzeninami a polotovary, ale zase že bych řešila každý minerál, to ne.

blondynka400
13. zář 2019

@prejeta_zaba mne nejde ani tak o energii, minerály 🙂 Spíš o to, aby to bylo vyvážené po nutriční stránce, správně rozložené ve dni, čím méně chemie a polotovarů a "moderních" potravin, tím lépe. Zase ale na druhou stranu člověk žije jenom jednou a děti jsou děti... Ale asi proto se i snažím, aby děti měli hlavní část jídel správně a ten zbytek mne už tolik "netrápil" 🙂
Každopádně když tazatelce pečivo jíst nechce, chtěla jsem tím říct, že jsou i jiné a vhodnější alternativy 🙂

petaov
13. zář 2019

Starší syn pečivo vždy odmítal a od mala jedl jen kukuřičné a rýžové chleby s lučinou a zeleninou. Tohle teda jedl až později. Do tří let pil jen mléko, byl prostě nejedlík. Na večeři mu stačila jen láhev UM, později přešel na rostlinná mléka. Případně ho zasytil banán. Večeřím moc nedal. Druhého syna jsem odstavila domluvou a prostě jsem řekla, že mléko není. Mléko jsem nahradila normálním kravským, pil z hrnku. Na večeři má nejradši kaši, ale sní všechno, takže tam se můžu vyřadit a večeře střídat.

baraskaska
13. zář 2019

Vsecko mozny polivky, vajicka testoviny, ryze, bramborracky, cuketacky, proste co je zrovna po ruce, chlebik s lucinou, maslem, na chlebik jeste treba mrkev nastrouhanou😂 vcera treba varena kukurice.

kata267
14. zář 2019

Mala bude mit 2 az v zime ale ji vsechno co my, na veceri jim davam.vetsinou podruhe to.co meli na obed (polivku nebo jidlo), obcas I ten rohlik, toast s necim, nebo jogurt...ji kolem 7 hod, spat chodi vetsinou v 9...druhou veceri nedavam a mliko.nechce tak ma caj nebo vodu

katgatoo
16. zář 2019

@sdu Podle mě je hrozně důležité, aby o tom byla hlavně přesvědčená maminka. Když budete mít pochyby, pozná to na vás a bude zkoušet, jestli povolíte. A tím se to může celé natáhnout a znepříjemnit.