Stále v noci kojím syna, který má něco málo přes 2 roky a nevím jak ho odstavit. Večer, když jde spát tak usíná na prsu a v noci se několikrát budí, aby se přisál. Spíž mě využívá jako dudlík a sem tam to má i s bonusem (mlíkem). Ráda bych ho to už nějak odnaučila, ale nevím jak na to😕
@areh Já se právě nejvíc bojím toho řevu. Už jsem to párkrát zkoušela a vždycky to vzdala🙈🙉
@aneta_effe86 to nesmíš, dítě pak ví, že ustoupíš. Fakt se to bude zlepšovat s každou nocí! 🙂
Řeším úplně to samé take s 2letym. Ten řev nedávám. Asi na týden zmízím a pak uz proste nedám..
@sinicka no ale to pak chudák ten co zůstane doma😂 Mě by asi bylo líto i prcka řešit to takovým šokem
Odstavovala jsem dcerku postupně. Jako úplně poslední jsem vzala to uspávací. Když se v noci vzbudila, aby se přisála, jedno z kojení jsem odmítla. Odmítala jsem ho pak cca týden s tím, že mlíčko není/prso bolí, prostě něco proč ne a nabídla místo toho čaj nebo vodu (z učícího hrnku, už jsem nezvykala na flašku). Někdy si pití cucla, někdy ani to ne. Místo toho kojení jsem vždy přešla na mazlení, hlazení...dokud zase neusnula. Takhle jsem týden či dva ubírala každé z nočních kojení (začala jsem už na roce a půl, takže nočního kojení u nás bylo ještě víc - 5cx- 6x). Na to, jaká byla dcerka kozomilka se to celé obešlo bez pláče ma scén 🙂 Za mě postupně menší šok jak pro dítě, tak i pro prsa 🙂
Hlavně být přesvědčená, že to je dobře pro vás oba. A pak neustupovat, pak je to dítě zmatené, že mu to někdy vyjde a někdy ne. Jasně že se to líbit nebude, ale u nás to byla otázka asi 2 nocí, kdy to bylo horší, ale ne tak moc jak jsem myslela.
@sinicka no já jsem odstavovala dohromady půl roku :D Nejdřív denní - to nahradily svačiny, křupka a tak a pak noční...to úplně poslední, před spaním večer už tak nějak nakonec dcerka snad i očekávala, jak těch kojení ubývalo. Takže když jsem jí pak jednoho večera řekla, že prsa už mlíčko nemají a že místo toho bude pohádka, tak se na mě sice mračila, ale dala to...:D Musím teda říct, že před spaním mě pak zkoušela přemlouvat ještě tak dva týdny :D
@sinicka taky bych malou potřebovala odstavit, má dva roky a 5.měsíců. každou noc si říkám, že to dám, ale zatím mi to nejde. Budí se cca 6x :( 😥
My zrušili nejdříve noční kojení, dvě noci proknoural, ale třetí noc uz si ani nevzpomnel.. Zůstalo nám pak chvíli kojení na uspani, ale asi po měsíci mne při kojení kousnul, odtahl se a už nechtěl vůbec 👍přeji pevné nervy 🙏
Ve 2 letech, to je šílený celkem. Myslim, ze ve 2 letech uz rozumi slovicku, NE. 😊👍
@aneta_effe86 odstavovala jsem dceru 2+. Pak jsem ze zdravotních důvodů musela přestat,ze dne na den. 2dny se večer a v noci dožadovala, mazlila jsem, tulila, vysvětlovala....3.den mnohem lepší a 4.den odstaveno. Chce to jen vydržet a být na 100% odhodlaná to ukončit. Nicméně ještě i teď si občas na mlíčko vzpomene,ale to už jen čistě nostalgicky, bez výrazných emocí 🙂
Taky u nás byl boj odstavem. Ale jednou jsem si zavázala prsa stahovacím obvazem. Ukázala, řekla že mám bebino. A byl klid první noc proknoural ale bylo to lepší než předešle pokusi o odstav
@aneta_effe86 mladší jsem odstavila v 28 měsících. Odjela jsem lyžovat na prodloužený víkend. Doma úplně v pohodě, ani si nevzpomněla (ale byla zvyklá už usínat večer bez mléka a beze mne, ale max to usnutí). Po návratu jsem si namazala prsa octem, přelepila a řekla jsem jí, že jak jsem nebyla, mlíčko se zkazilo, bolelo by jí bříško a mne to hodně bolí. Jako první večer byla fakt smutná, pořád tak dokola smutně opakovala mlíčko není, ach jo ale dala to bez jediné slzičky a to byla fakt závislák. Následující cca 2 měsíce se občas zeptala, jestli už mlíčko je, ale nijak to nehrotila, stačilo říct, že není a šla si po svém... Za mne je to nej způsob, neumím si jí představit odstavovat a mít jí u sebe, bylo by to těžké pro obě.
@lennus je fakt, že na tom kojení do dvou let něco bude. Syn až na nějakou tu rýmu a kašel neměl žádnou děckou nemoc a antibiotika měl za ty dva roky jen jednou.☺️
@aneta_effe86 Můj syn měl ATB poprvé letos v létě, a to kvůli klíštěti. Těch vlivů bude určitě více, ale já třeba byla kojená jen asi tři měsíce, ostatně jako většina z mé generace a nikdy jsem moc nemarodila, až neposlední roky, ATB opět bohužel, ale naposledy snad na ZŠ. Posledních pět let těhotním, rodím a kojím, tak mě to asi trochu zmáhá.
@aneta_effe86 to nebude tim 😊
@aneta_effe86 rozhodnout se a vydržet. Opravdu. Synovi jsem zrušila noční kojení asi v 16ti m a do týdne spal celou noc. První byla nejhorší a postupně se to lepšilo. Někdo nabízí v noci vodu. Ve dvou letech jsem mu zrušila mléko před spaním. To jsem dala pryč křeslo, ve kterém jsem ho kojila. A jen první večer si vzpomněl, pak už ne.
Oboje šlo mnohem víc v klidu, než bych si kdy myslela 🙂