Jak odstavit batole?

slunickova123
18. kvě 2015

Milé mamky, prosím Vás o radu. Mám holčičku 15 měsíců a teď na léto bych ji ráda pozvolna odstavila od kojení. Teď se kojí 3 x denně - ráno po poledni, večer před spaním. Prso funguje skvěle i jako uspávadlo -krásně u toho usne večer, po obědě a i ráno kolem té šesté často ještě po kolení zabere. Řekla jsem si, že nejdřív zkusím vysadit do polední kojení - ale to lze jen, když jdeme hned ven, v kočáru pak snadno usne i bez prsa. Když jsme doma a nekojím, hrozně pláče a vyžaduje kojení, je chudák už úplně unavená, ale bez kojení odmítá ležet v postýlce a usnout. Je mi jí líto, co mám dělat? Mám pořád chodit ven, aby si odvykla, nebo jí nechat vyplakat? :-// nebo jí místo prsa nabídnout UM? Podle mě to nebude vůbec chtít, tu lahev. A pokud se to podaří, přestat kojit přes den, co teprve to večerní? Mám pocit, že to psychicky nedáme ani jedna, to bude pláče.... ☹ a jak řešit nalitá prsa? Achjo, nevim, co dělat, ráda bych ji odstavila ale nedokážu odolat pláči. Zároveň ji nechci kojit až do dospělosti🙂) co poradíte? Díky..

radushka1
18. kvě 2015

Já pomalu zrušila odpo kojení, nenásilně, místo mléka dostala čajík, do dvou týdnů ranní kojení, MM nahrazeno UM a za další dva týdny i večerní, kdy jsem opět MM nahradila UM, a bylo. Mlíko tak i samo ubylo a bylo to takové nebolavé, nenásilné, v pohodě odstavena.

bm77
18. kvě 2015

Já plánovala kojit 10 měsíců a bylo z toho 22 měsíců. 🙂 Nalitá prsa pořád, malá byla násoska. 😀 UM odmítala a nikdy nepila, takže mi nic jiného ani nezbývalo (zkoušela jsem ji nabízet snad vše, co existuje na trhu a nic). Snižovala jsem pak co 2 týdny o jedno kojení, až zůstalo jen to před spaním. Pak jsem si musela vzít Dostinex na zastavení laktace (homeopatika nezabírala), měla jsme hyperlaktaci (nalitá prsa téměř 2 roky, jako mlíkárna). Zůstala jsem ale s malou o odstavovacím víkendu doma a řekla hele, mlíčko není (žádné vázání prsou, nic takového), hodně jsem se s ní muchlíkovala a přežila to bez pláče. Držím palečky!

evulina77
18. kvě 2015

@slunickova123 15 měsíců nění dospělost, pokud ti to nevadí opravdu moc, tak jí ještě koj, postupně omezuj, ale neruš. Je ještě malinká...

cvrcekkacenka
27. čer 2015

ahoj maminky,potrebovala bych poradit jak odstavit rocni dceru,kojim ji uz jen v noci,ale moc mi nechce pit sunarsunar,moc vam dekuji za odpoved

elielizabeth
27. čer 2015

@slunickova123 Já musela plně kojeného syna (krom obědů) odstavit z hodiny na hodinu ve 13 měsících. Šíleně jsem se bála, co bude, protože mi taky u prsa usínal a uklidňovalo ho to, on je takový umazlený... A nakonec to bylo úplně v pohodě. Nebojte se toho, když budete v pohodě vy, tak i dcerka 🙂 Před tím usnutím doporučuji vzít do náruče, pomazlit, nabídnou UM nebo teplý čajík a u toho ji konejšit, pak ještě pohladit a náš syn usnul a pak jsem ho dala do postýlky. Po pár týdnech už si tak zvykl, že vypil čaj či UM a dali jsme ho do postýlky, přečetli pohádku a u ní usnul sám.