Ahojte holky,
jak odbourat kloboucky při kojení. Malý má 3 měsíce. Někde jsem četla, ze se má postupně kloboucek odstrihavat. Ale v jaké části? Bez kloboucku se malý vzteka a nechce bradavku.
Děkuji za pomoc 🙂
@hanka_12345 Jak byla bradavka zvetsena, tak ji přesto odmital. 😕
Odbourat kloboučky není snadné, zvlášť pokud se odmítá bez nich přisát. Ale je to určitě dobrá cesta je odbourat, protože málokdo s kloboučky kojí delší dobu (z důvodu menší stimulace prsu)
Můžeš ho zkusit motivovat k přisátí pomocí přirozených instinktů, které by měl mít, za sebe, co fungovalo u nás můžu doporučit:
1. Kojit v šátku / nosítku, vysvlečená do půl těla (neboj, miminko tě zahřeje) kontakt kůže na kůži jim pomáhá.
2. Společná koupel a zkusit přisátí tam (raději savčí poloha bříškem na bříško)
3. Tulení v posteli - sobě i miminku sundej tričko, zalezte si do postele pod teplou deku, ideálne zase bříškem na bříško, pokud se mu to bude líbit. Nic nenutit, jen zkoušet nabízet.
4. Houpat miminko na gymnastickém míči a při tom zkusit nabídnout prso (doporučuju ale jen v krajní nouzi, dost špatně se to odnaučuje.
Ty první 3 věci nám fungovaly, když se v tom stejném věku odmítal přisát. Nejvíc ale ten šátek, ten byl skoro tutovka, zabral téměř vždy.
Taky byste měli odbourat i to, co klobouček připomíná tzn.: dudlíky a lahve.
Nicméně, nejlepší je, zavolat si domů laktační poradkyni. Opravdu, umí zázraky 🙂 když ode mě odcházela poprvé, měla jsem po dlouhé době spokojené a nakojené dítě a konečně věděla, jak na to. Naučila mě právě to kojení v šátku. Koukám, že jste ze Zlína, tam bych doporučila paní, co má na fb jméno Radka podpora rodičů. Je ze Zlína a prý výborná 🙂
Ja len chcem ukľudniť, že aj keby ich odbúrať nešlo, tak kojiť sa dá. Aj dlho. Naša malá sa bez kloboučku neprisaje a tečka. Kojím ju už 22 mesiacov a v blízkej dobe neplánujeme prestať 😊
Dcera koji pres kloboucky 24 mes a v pohode.Naopak je skvely ze se ji mala vubec "nesape"do vystrihu😊ale kojeni ma spojeny s klobouckem tak kdyz ma chut😋tak popadne kloboucek a prinese si ho.
@alcaa7 ja jsem kloboucky odbourala postupne asi behem tydne. Zkousela jsem kojit bez nich, ze zacatku to vubec neslo, maly nebyl schopny se prisat, mliko bylo naprosto vsude, ale vzdycky jsem ho nechala at se snazi. Teprve kdyz to vubec neslo, opet jsem je nasadila. Behem par dnu se to zacalo zlepsovat a po tydnu jsme byli bez kloboucku
Ahoj, ja jsem kojila pres kloboucky kvuli bolesti, s nima to slo lip a kdyz jsem odbouravala tak jsem to stridala...jednou bez,parkrat s, potom treba 1x s klobouckem a 2x bez a takhle az jsem ho prestala pouzivat uplne...co zkusit chvili s a jak se bradavka sanim pres kloboucek zvetsi tak oddelat? ja jsem s nim kojila dlouho, asi 5-6mesicu