Maminky, prosím o radu, jak mám 7mi týdenní holčičku nechat odříhnout. Znám klasické polohy, ale když nedržíme hlavičku, nezdají se mi šetrné.
@belleelle Mě v porodnici učili klasiku "na srdíčko" s držením hlavičky a hlazením po zádíčkách a pak trochu krkolomnou variantu, která se hodně špatně popisuje..syn byl v porodnici 3 týdny, tak jsem ji měla možnost okoukat - princip je v sedě držet hlavičku a mírňoulince tlačit dlaní na břísko, ale to jen v případě, že poloha na srdíčko nezabere
Já jsem si malou dávala na rameno s tím, že jsem hlavičku jistila. Dítě má buď hlavičku položenou na rameni dolů, což může mít a nebo se ji pokouší zvednout, což také nevadí. Jediná nebezpečná poloha je záklon - zvláště nekoordinovaný - proto jsem jistila rukou.
@belleelle tak syn říhal hned od malička tak, že se všichni otáčeli - prostě říhá jako chlap po 7 pivech a to mu zůstalo 😀 Ale je to asi vyjímka, některá miminka mají takové slabé brk..někdy s ním chodím i 5min..i když teď se už přetáčí, tak si často odbrkne při přetočení na bříško, tak už to tak neřeším..Pokud si neříhne, tak se rozbrečí a jakmile ho zvednu, tak si brkne..Když byl malý, bylo to podle kvality přisání...ne vždy si brknul.
Poloha na tygříka - pohledej na netu, jak má vypadat. Nám ji doporučovali už i v porodnici místo klasiky....
jéééjda, to mi připomělo, jak já u našeho mimíska čekala pokaždé třeba hodinu i hodinu a půl než si brkl a tak ze 70% si přesto nepobrkal- byla jsem tak vyplašená, že ho nemůžu položit dokud si neuleví a tak jsem i v noci třeba seděla a čekala a brk nikde🙂
některý dětičky prý říhaj a nekterý prostě ne, taky záleží na tom, jak moc to mlíko hltá- jestli nabere hodně vzduchu- třeba vůbec...
dávala jsem též přes rameno a nebo "na pejska" přes stehna- s tím že jedno stehno bylo krapet výš, jak už tu bylo psáno... prý se má čekat tak 10 min a když nic, tak uložit. mno asi to fakt taková věda, jakou jsem z toho dělala já, nebude😀
přeju lehké brkání🙂
Mě doporučila PA normálně posadit na klín-na nohu.Jednou rukou se mimčo zapírá o moji roku a je trošku nakloněné dopředu-kvůli hlavičce a druhou rukou jemně klepat po zádíčkách.Dcera si při klasické poloze nikdy neodříhla.
Syna si dám normálně na sebe (jsem opřená třeba o polštář) a zase jemně klepu na zádíčkách a hned si odříhne.A když ne,tak se pak vyprdí..na bříško naštěstí vůbec netrpí 😉
A prý pokud si neodříhnou do půl hodiny,tak pak už nemá cenu na to čekat..
Moje dcera si většinou neříhla. Z počátku jsem čekala a pak jsem to vzdala...kojila jsem vleže a prostě ji nechala usnout a neřešila to. Ani neblinkala. Prostě ji to evidentně nevadilo.
@belleelle já malého normálně opřela o stehna - mírně ze šikma.