Jak nahřát prsa před kojením?

beldame
21. dub 2017

Ahoj. Možná pokládám hloupý dotaz, ale jak nahrivate prsa před kojením? Co k tomu používáte? Nahrivate bradavky nebo samotné prso? Za jak dlouho je prso nahrate? Pomáhá vám tato technika k lepší tvorbě mléka? Budu rada za jakékoliv tipy k tomuto tematu.

radkamorrisova
21. dub 2017

Ahoj, já jsem nahřívala ve sprše teplou vodou. Jednou rukou jsem sprchovala a druhou jakoby masírovala/hladila. A nahřívá se prso jako takové, ne bradavka. Myslím, že to pomáhá. Trochu se to tam uvolní a rozproudí.
Jinak jsem na lepší tvorbu mléka pila kojící čaje, jedla homeopatika a hoooodně často kojila. To pomohlo ze všeho nejvíc. Měla jsem malého u sebe v posteli a nechávala jsem ho přisát jak často a na jak dlouho chtěl.
Postupně se to upravilo a kojili jsme po 2-3 hodinách. Chce to vydržet a pokud možno se moc nestresovat. 😉

horsiee
21. dub 2017

Mlíčko se potom lépe ,, teče,, ne že by se ho tvořilo více. A pro mě nejlepší způsob byl teplou vodou při sprchování. 🙂

beldame
autor
21. dub 2017

Sprchu používám také, ale pouze večer před spaním - lézt do sprchy před každým kojením je trochu nepraktické 🙄 Kojici čaje a Meltu piju na litry, homeopatika jsem také zkoušela (Ricinus Communis 5CH) a na zacatku mi perfektně zabírala, ale po každém vysazeni byla prsa jakoby prázdná, tak jsem je začala brát porad (2 x 5 kuliček). Problém je, ze teď mam pocit, ze uz mi tolik nezabiraji 😕. Byla jsem zvykla ze sestinedeli na napěchovaný prsa a ten pocit měkkých prsou me dost znervózňuje. Poslední dva měsíce to porad řeším. Kojim tak po 2-3 hodinach, někdy driv, někdy později, jak si malá řekne. Přibírá hezky, tak je to možná jen v moji hlavě 🙁

radkamorrisova
21. dub 2017

Prsa vždycky pak splasknou. To jen ze začátku jsou takhle nalitá. Jestli kojíš podle potřeby dítěte a malá hezky přibírá, tak bych to vůbec neřešila a užívala si to. Víš, kolik maminek s tím bojuje? A vám to s malou jde vlastně krásně ☺. Měla bys na vás být pyšná 😉

guinea
21. dub 2017

@beldame Já jsem taky nahřívala sprchou, ale třeba by stačily jen takové ty gelové polštářky, co se rozlomí a hned hřejou? Mě to nenapadlo. Měla jsem doma úžasnou laktační poradkyni, která mimo jiné doporučila před každým kojením masáž šíje a ramenou od manžela. Prý když má člověk stuhlá ramena a krk, tak je to všechno v křeči a mléko teče míń... nebo tak nějak. Měla i několik klientek, které si tím vypěstovaly něco jako Pavovův reflex - manžel jim kráce pomasíroval ramena a jim hned mléko stříkalo z prsou samo 😀 Pro mě by to byl býval ráj na zemi, krátká masáž před každým kojením, ale manžel šel do mdlob jak to slyšel... on mě masíruje hrozně nerad. Tak třeba tvůj muž bude ochotnější 🙂

A mimochodem, já jsem v názvu tématu četla "Jak nahřát PSA před každým kojením", proto jsem se sem podívala... 😝😀😅

anaema
21. dub 2017

Na nahrivani sprcha nebo polštářek z drogerie. Mám gelový i s obilim uvnitř. Ohřeje se v mikrovlnce. Používá se i na koliky kojenců. Přikládala jsem na prso, když bylo nality hodně až bolestive. Pak mléko při kojení lépe teklo. Pokud teče moc. Může se naopak chladit. Podpora laktace - časté kojeni, kontakt tělo na tělo, dostatek spánku, neflakat stravu. Pocit splasklych prsou je po čase normální. Taky ted mam. Pokud dítě nestrada, je to jen pocit. Mléko se totiž už pak tvoří přímo namiru. Pokud by bylo dítě nervózní, plactive, ubiralo na váze, řešila bych s laktační poradkyni. Ať se daří.

lv
22. dub 2017

Sprcha je nej, ale nepraktické, lézt do sprchy 100x za den, zabere to moc času 🙂 tak jsem pila horký čaj, žehličkou nahřála, přejela ručník..

garlic
22. dub 2017

Nevím, jestli už to bylo napsáno, ale ohřát ručník nebo plinu v mikrovlnce. ..

rousse
22. dub 2017

já používala nahřívací polštářek s pecičkama z DM - na bříško jsme ho vůbec nepoužívali, ale v mojí podprdě byl jak doma (malá věčně bojkotovala prsa, že jí to málo teklo, takže jsem jí to musela vždycky nastartovat😀 )

beldame
autor
22. dub 2017

@guinea Hahaha, ta masáž před každým kojením zní fakt dobře, ale ani se nemusím přítele ptát a vím, že by to neprošlo 🙄 A s tím nahříváním PSA jsi mě vážně pobavila.

Jinak moc vám všem dekuju za tipy. Za týden a něco jdeme na 4mesicni prohlídku a pokud malá bude prospivat jako doteď, tak ty svy kozy hodím za hlavu 😆

majdaptak
23. dub 2017

Krom výše zmíněného ještě přidám - napustila jsem si do umyvadla nebo lavoru horkou vodu a v něm namáčela měkkou žínku a masírovala se. Bylo mi to příjemnější než suchý teplo.

anaema
23. dub 2017

@majdaptak jj, taky jsem používala, máte pravdu. Je to moc příjemný a stačí to bohatě.

martinanollova
27. dub 2017

Ja si namacela latkovou plenu do horke vody prilozila obklad a po kojeni studeny. Asi tyden jsem to praktikovala a pak uz to slo samo pekne. Po 3mesicich uz jsem nepotrebovala ani vlozky do podprdy.