Jak jste přešly z kojení plně na UM?

nikoleichlerova65
16. črc 2024

Ahoj
Dcera má měsíc, zatím se mi nepodařilo pořádně rozkojit (zkusila jsem už všechno) dáváme um 2x/3x za den, kojení pro mě začíná být velice stresující a chtěla bych plně přejít na um
Jak to udělat plynule ?

linusha
16. črc 2024

@nikoleichlerova65 jak na um přejít nevím ale nevzdávejte to.
Např mě se nedařilo rozkrojit po porodu 3 týdny (bylo furt málo mléka) a pak se to rozjelo a teď na skoro 6 měsících má za den max 2* trochu um. Bylo to furt přikládat, přikládat a zkoušet různé polohy, byla jsem i u laktační poradkyně.

nikoleichlerova65
autor
16. črc 2024

@linusha přikladáme skoro furt (i kvůli těm horkům se dcera hlásí často), homeopatika vitaminy mi pomohli jen trochu, různé polohy jsme taky zkoušeli, děláme i to že spolu ležíme a ona si jenom ,,duda” , jedeme od porodnice kůži na kůži, stridam i prsa.. nedávám hned um vzdy nakojim a pak pozorujeme.. opravdu přes den min 1 a max 3 (jak kdy) děláme um
Už je to docela pro me stresující i dcera je neklidná

radecka1
16. črc 2024

@nikoleichlerova65 Pokud už kojit nechceš, tak dávej UM a nakoj, jen když to ty (prsa) budeš potřebovat a jinak dávej UM.

skarol
16. črc 2024

A jaké má přírůstky?

nikoleichlerova65
autor
16. črc 2024

@skarol
(17.6)Porodní váha 3200
Spadla na 3040
(24.6)Kontrola 3150
(3.7) Kontrola 3220
(8.7) Kontrola 3500

hasara33
16. črc 2024

@nikoleichlerova65 měla jsem to stejně, přisátí bylo skoro nemožné (mám ke všemu velká prsa a když byla nalitá mlékem, byla ještě dvojnásobná), takže jsem alespoň odsávala, ale to odsáté mléko hned po vypití i vyblila 🙄 po 14 dnech cca bylo mléka čím dál méně, protože samotné odsávání není dostatečný stimul pro tvorbu 🤷🏼‍♀️ takže plynule jsem přešla na UM aniž bych nad tím musela nějak přemýšlet - prostě jsme ho dávala častěji, častěji až byla malá plně na UM 🙂 nehledej v tom vědu a prostě už dávej jen UM 🙂 je-li kojení pro tebe takto stresující a přes snažení to nejde, nemá to cenu 😉

skarol
16. črc 2024

@nikoleichlerova65 no, ale tak to už se tento týden hezky rozjíždí 😉, byla bych v klidu a nepanikařila

pampeliska1313
16. črc 2024

Zkoušela jsem kojit a neslo to už v porodnici. Sestry protivny, laktacni neměla čas atd. Kojila sem chvíli s klobouckama, jenže doma zase pruser a to byl na prsu furt. Pak už neměl ani sílu plakat, zhubnul, přešlo se na um/mm… to byl takovej další kopanec. Pak to šlo dolu, mne se kojení fakt přestalo “líbit” byla sem z toho v úzkosti, proste jsem se snažila a neslo to. Musela sem domu pořídit váhu, abych ho vážila a proste jsem se pozvracela, když ji manžel přinesl, jak jsem z toho byla v nervu.. Bylo to velký špatný. Po asi třech dvou měsících měl už jen um. Doteď nemám srovnany jak se kilem toho cítím. Ale dlouho mě mrzelo, ze usem to nezvládla. A asi mě to mrzí i teď a to mu jsou tři.

martulka88
16. črc 2024

@nikoleichlerova65 A zkoušela jsi LP? Já jsem si ji pozvala 4 týdny po porodu, kdy mi přišlo, že syn málo pije. No a nakonec jen poupravila držení prsa (mám hodně velká) a krásně papal.
Jinak my museli ze dne na den ukončit a přejít na UM (měl silnou abkm a já bych stejně nakonec ukončila kojení skrze kortikoidy).