Ahoj maminy,
protoze se mi, zda ze se zeny neustale natahuji, kdo a jak a proc kojil. Zajimalo by me jak dlouho jste plne kojily, kdy (zda vubec) jste presly na UM a proc?
zadne hadky, jen fakta prosim
Ahojj.Taj já jsem třeba kojila něco málo přes Osm měsíců.Samozřejmě proto,že je to pro dítě to nejlepší.
kojila jsem s bídou týden - nebylo mlíčko
SR-rok a pol....hrozilo nam umele mlieko...ale napokon sa kojenie rozbehlo...ukoncene pre nutene uzivanie liekov na alergiu z mojej strany
ČR-kojila jsem plně do 10měsíců, mladej odmítal příkrmy. Pak jsme najeli na normální stravu, ale stále kojím x-krát denně přechod na UM neplánuji, pokud to situace dovolí a kojení půjde dál Je to prostě jen a jen naše chvilka a samo je to pro něj to nejlepší
ČR-9m a 9dní, (do 6m plně, pak s příkrmy a čajíkem), nyní jsme na UM 1x denně, jinak klasika jídlo
Pred 15lety porodila prvni dite, a kojila 2roky 2mes. Druhe pred 5lety 1rok 6mes. okonceno bylo kvuli memu zdr. stavu.
Čr-13m.odstavila se sama,UM vubec,nechutnalo ji.
1/rok a pul z toho 9mesicu plne
2/dosud kojime bez cajicku a vodicek
14 dní
SR
s problemami od narodenia, lebo sme mali slabo vyvinuty saci reflex... odsavala som 6 tyzdnov...potom sa mliecko stratilo
CR-ani ne tyden neni mlicko
necelých 6 týdnů
CR - 13 měsíců
ČR, 3 týdny, pak jsem dostala zánět do prsu, na to atb a při první dávce léků bylo mléko pryč - přitom se s nimi mohlo kojit na mléko to vliv nemělo, ale jak jsem vzala první tabletu tak měla moje prsa o 2 čísla menší velikost a mléko fuč. Pak UM - pěkně se prodražila, museli jsme kupovat Nutrilon HA - stál tenkrát 200 Kč balení a prvních 5 měsíců jsme dali jen za mléko 3000 Kč. Doufám, že teď mě zánět mine - je to fakt šílená bolest, horečky, myslíš, že umíráš, a já budu moct kojit co nejdéle
presne dva roky a UM sme nepouzili vobec nikdy ziadne.
plne bez prikrmov len na mlieku bol 9 mesiacov.
Cca 7 měsíců...beru to jako úspěch(císař) a třetí týden po porodu jsem myslela,že s tím seknu, zánět v prsu a horečky
ja som odstrekovala mlieko devat mesiacov. dlhsie som uz nevladala vydrzat lebo som bola stale chora a chodim zaroven aj do roboty. odvtedy maly pije UM.
zabudla som dopisat krajinu - Holandsko
2,5roka.
první dítko 11 měsíců
druhé 10 měsíců
oba do půl roku plně,pak příkrmy+ kojení
3,5 mesiaca..maly mal odzaciatku problem sa prisat a stale bol uplakany a nikdy mu to nestacilo potom sa mlicko stratilo
18 mesiacov
6 tyzdnov, ale aj som prikrmovala od zaciatku... mala som malo mliecka, az odislo uplne
FR - 10m do samovoľného odstavenia, odvtedy UM 2x denne doteraz - výhradné dojčenie do 7m.
ČR - 6,5 měsíce plně a ukončili jsme to ve skoro 11ti měsících, syn se odstavoval a mě už stejně vysychaly nádrže
Stále kojím (Karolínka má 2 roky a 8 měsíců), na UM nedošlo pro fatální nedostatek poptávky
Ladu, to si ani představit nedovedu vždyť už půjde malá do školky ne?? Ale když vám to vyhovuje
Já jsem kojila rok, pak jsem přestala ze zdravotních důvodů, mám problémy se vstřebáváním minerálů a už jsem na sobě hodně pociťovala nedostatek vápníku. Původně jsem chtěla kojit tak do roku a půl.. UM jsme vůbec nedávali, malá ho odmítala, takže jsme od roku najeli na jogurty, sýry apod.
no tak ja som kojila cca 3 tyzdne,a potom som musela prikrmovat a lilianka sa odstavila sama :( bolo jej málo,
narodila sa ako hypotronická-mala málo gramov a narodeny tyzden,a to sa čudujem ako veľa papkala ))
Jeste pokud muzete napiste zemi, ve ktere zemi jste zacaly s kojenim (tedy, kde jste rodily) Dikec