Ahoj maminy,
protoze se mi, zda ze se zeny neustale natahuji, kdo a jak a proc kojil. Zajimalo by me jak dlouho jste plne kojily, kdy (zda vubec) jste presly na UM a proc?
zadne hadky, jen fakta prosim 😉
Ahojj.Taj já jsem třeba kojila něco málo přes Osm měsíců.Samozřejmě proto,že je to pro dítě to nejlepší.
kojila jsem s bídou týden - nebylo mlíčko ☹
SR-rok a pol....hrozilo nam umele mlieko...ale napokon sa kojenie rozbehlo...ukoncene pre nutene uzivanie liekov na alergiu z mojej strany
ČR-kojila jsem plně do 10měsíců, mladej odmítal příkrmy. Pak jsme najeli na normální stravu, ale stále kojím x-krát denně 😅 přechod na UM neplánuji, pokud to situace dovolí a kojení půjde dál 🙂 Je to prostě jen a jen naše chvilka 😵 a samo je to pro něj to nejlepší 😉
ČR-9m a 9dní, (do 6m plně, pak s příkrmy a čajíkem), nyní jsme na UM 1x denně, jinak klasika jídlo
Pred 15lety porodila prvni dite, a kojila 2roky 2mes. Druhe pred 5lety 1rok 6mes. okonceno bylo kvuli memu zdr. stavu.
Čr-13m.odstavila se sama,UM vubec,nechutnalo ji. 🙂
1/rok a pul z toho 9mesicu plne
2/dosud kojime bez cajicku a vodicek
14 dní 😢
SR
s problemami od narodenia, lebo sme mali slabo vyvinuty saci reflex... odsavala som 6 tyzdnov...potom sa mliecko stratilo ☹
CR-ani ne tyden neni mlicko ☹
necelých 6 týdnů
CR - 13 měsíců
ČR, 3 týdny, pak jsem dostala zánět do prsu, na to atb a při první dávce léků bylo mléko pryč - přitom se s nimi mohlo kojit na mléko to vliv nemělo, ale jak jsem vzala první tabletu tak měla moje prsa o 2 čísla menší velikost a mléko fuč. Pak UM - pěkně se prodražila, museli jsme kupovat Nutrilon HA - stál tenkrát 200 Kč balení a prvních 5 měsíců jsme dali jen za mléko 3000 Kč. Doufám, že teď mě zánět mine - je to fakt šílená bolest, horečky, myslíš, že umíráš, a já budu moct kojit co nejdéle 😉
presne dva roky a UM sme nepouzili vobec nikdy ziadne.
plne bez prikrmov len na mlieku bol 9 mesiacov.
Cca 7 měsíců...beru to jako úspěch(císař) a třetí týden po porodu jsem myslela,že s tím seknu, zánět v prsu a horečky 😔
ja som odstrekovala mlieko devat mesiacov. dlhsie som uz nevladala vydrzat lebo som bola stale chora a chodim zaroven aj do roboty. odvtedy maly pije UM.
zabudla som dopisat krajinu - Holandsko
2,5roka.
první dítko 11 měsíců
druhé 10 měsíců
oba do půl roku plně,pak příkrmy+ kojení
3,5 mesiaca..maly mal odzaciatku problem sa prisat ☹ a stale bol uplakany a nikdy mu to nestacilo potom sa mlicko stratilo 😒
18 mesiacov
6 tyzdnov, ale aj som prikrmovala od zaciatku... mala som malo mliecka, az odislo uplne
FR - 10m do samovoľného odstavenia, odvtedy UM 2x denne doteraz - výhradné dojčenie do 7m.
ČR - 6,5 měsíce plně a ukončili jsme to ve skoro 11ti měsících, syn se odstavoval a mě už stejně vysychaly nádrže 😅
Stále kojím (Karolínka má 2 roky a 8 měsíců), na UM nedošlo pro fatální nedostatek poptávky 🙂
Ladu, to si ani představit nedovedu 😝 vždyť už půjde malá do školky ne?? Ale když vám to vyhovuje 😕
Já jsem kojila rok, pak jsem přestala ze zdravotních důvodů, mám problémy se vstřebáváním minerálů a už jsem na sobě hodně pociťovala nedostatek vápníku. Původně jsem chtěla kojit tak do roku a půl.. UM jsme vůbec nedávali, malá ho odmítala, takže jsme od roku najeli na jogurty, sýry apod.
no tak ja som kojila cca 3 tyzdne,a potom som musela prikrmovat a lilianka sa odstavila sama :( bolo jej málo,
narodila sa ako hypotronická-mala málo gramov a narodeny tyzden,a to sa čudujem ako veľa papkala 🙂))
Jeste pokud muzete napiste zemi, ve ktere zemi jste zacaly s kojenim (tedy, kde jste rodily) Dikec