Jak být jednu noc mimo domov a nezničit si kojení?

soda365
3. pro 2015

Ahoj holky, nevím jestli nedávám diskusi do špatné kategorie - pokud ano pak se omlouvám...manžel mě požádal abych ho doprovázela na firemním večírku - je za 14 dní.. jenže - za 2 dny budou synovi teprve 2 měsíce a já ho plně kojím.. bydlíme s tchýní - asi by pohlídala, já bych se třeba teď 14 dní pokoušela odstříkávat, aby měl syn moje mléko, ale jak mu to dát a nezničit kojení - láhví ne - u té se bojím, že se kojení pokazí.. prosím poraďte kolik mám tak odstříkat - šlo by asi o 2 až 3 kojení (večírek je v Praze a my žijeme cca 30km za Prahou) a jak eventuelně mléko malému dát..

prosím potřebuju radu k tématu - nepište mi tedy prosím abych zůstala sedět doma i když mě manžel požádal o doprovod...

všem děkuji za rady...

hojda
3. pro 2015

Medela soft cup, ale většina babiček na to jde postaru, takže to dají prostě lahvičkou. Doporučuji to vyzkoušet, některé děti prostě jinak než z prsa nechtějí, aby nebyl hlady. Obdivuji tvůj elán, já bych 2 měsíce po porodu poslala manžela do háje, s tím se chci vyspat 😀

maare
3. pro 2015

Já jsem ze začátku měla málo mléka , takže jsem po každém kojení musela nějaký čas dokrmovat UM . Dělala jsem to stříkačkou přes prst ( tak se to dělalo i v porodnici , dítě si nasává samo a reguluje tok mléka), lahev jsem taky nedávala. Vždycky vypil i s kojením dle vážení v tomhle věku cca 120 ml .

23363
3. pro 2015

Ahoj, najdi si na netu kolik toho plus mínus má takto staré dítě vypít a podle toho budeš vědět, kolik toho mléka plus mínus připravit. Taky záleží, jak často se budí.Pokud má mimi dudlíka, tak bych se nebála, že si za jednu noc s láhví kojení zničíš. Jinak bych doporučila stříkačku. Nějakou velkou. Já tak malou přikrmovala, protože flašku odmítala. Po chvilce byla schopna z toho sama tahat...

rsr
3. pro 2015

Alternativních metod pro dokrmování je víc, nejčastěji injekční stříkačkou po prstu, nebo existují flašky, kdy musí dítě tahat stejně jako z prsu (např. Calma od Medely), nebo takovým pohárkem. Mně kluci vypili na jedno kojení tak cca 130ml, ale jak kdy, radši mít v zásobě trošku víc.

mau9
3. pro 2015

Ahoj, já bych se láhve nebála, zvlášť pokud je jen jednorázově. Po porodu jsem trávila spoustu času u doktorů a malý byl doma s tátou, takže u nás jednou týdně tak půl dne láhev od tří týdnů. Používala jsem láhev Medelu pro kojené děti a žádný problém s kojením pak nebyl. Spíš bych zkusila, jestli si to z láhve vůbec vezme, některé děti to nechtějí.

verusky
3. pro 2015

@soda365 nevim, zda ma rada nebude hloupa, ale ja bych se te flasky nebala... urcite odstrikavej, at ma Tve mleko a hlavne bud v klidu, nestresuj. mela jsem s prvni dcerou problemy s kojenim a tri tydny pila z flasky, nez jsem ji naucila jen na prso... kdyz budes Ty klidna a duverovat sobe i ji, dobre to dopadne 🙂

andelka
3. pro 2015

Zkusila bych tu flasku od medely. Po skoro 3 měsících už by bojkot nastat neměl. Ale určitě nepodcen přípravu,odstrikat dost,a zkusit jestli lahev vezme. U nás neklaplo ani jedno,nezvládala jsem mezi kojením odstrikat a flasku sabotovali obě děti.
A ještě pripomenu, že budeš delší dobu bez obvyklého kojení. Pozor na naliti prsou,ať nemáš zánět. To by ten doprovod fakt nestál za to.

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
soda365
autor
4. pro 2015

děkuju všem za rady - jsem z toho trochu nesvá.. na jednu stranu chci podpořit manžela a vlastně i prožít zpestření koloběhu kolem dítěte - byť jen na pár hodin, ale zároveň mám strach abych to udělala správně a neuškodila mu - jakkoli.. Je to pro mě těžké..

olga_
Autor odpověď smazal
Zobraz
anetka1701
4. pro 2015

kupila bych lahvčku pro kojené děti - dělá se to - a jeden den kojení nezničí... Hlavně je důležité odsávat nebo odstříkávat mléko!! jako kdyby malý pil od tebe.

soda365
autor
4. pro 2015

mám to mléko odstříkat a zamrazit nebo ho mám jen nechat v lednici? a jak dlouho bych ho vlastně mohla v lednici nechat aby bylo čerstvé?..

rsr
4. pro 2015

v ledničce je možné skladovat 24 hodin (některé zdroje ale uvádí i víc) a nemělo by být ve deřích, kde se teplota mění s otevíráním.

mau9
4. pro 2015

já nechávala v lednici max 48 hod.

akankeo
4. pro 2015

@soda365 zamrazit, nevydrzi tak dlouho. Lahvicka nutne neuskodi, ja bych svemu diteti a prirode duverovala trosku vic 🙂 . Moje deti byly napriklad radsi hlady nez aby pily umele mleko, ale materske z lahve byly ochotne polknout, kdyz hold prso nebylo nadohled... Jestli budou po vecirku nejake problemy, tak spis z toho, ze se citite uz predem vystresovana a prijde mi, ze mate vycitky, dite to vyciti a bude vystresovane taky, tak si tu jednu noc dovolte a bude vsem dobre.

hojda
4. pro 2015

@andelka Ta lahvička od medely není žádný zázrak, je docela drahá a co tu psala laktační poradkyně, tak je to stejně lahvička, takže pro jedno použití, bych koupila asi normální, pokud uvažuje o lahvičce.

anazuzzuzana
4. pro 2015

Nemyslím si, že jedna noc na lahvičce u 2m miminka zničí kojení... já bych být vámi ale vyzkoušela, jestli to vůbec půjde. Můj malej savec si bez problému vzal lahvičku, když měl asi dva týdny a já si šla vyřídit rodičák a pak jsme si v jeho necelých 2m zašli s mužem na jídlo, on se vzbudil, dostal hysterák a prostě se nenapil a nenapil, až jsme se museli vrátit. Od té doby jsem to ještě párkrát zkoušela a dopadlo to vždy stejně... po deseti minutách když lahvičku odmítal, jsem byla povolána zpět... a to trvá až do dnes, kdy má rok 🙂

loc
4. pro 2015

@soda365 Ahoj, je dost možné, že lahvička na 1 noc kojení nenaruší, ale zaručit to nikdo nemůže, každé miminko je jiné. Pokud jste měli na začátku s kojením nějaké problémy, raději bych doporučila dát synovi mm (případně i um, pokud bys nic neodsála či odsála málo) přes stříkačku, pokud bude tchýně svolná... Pokud malý krásně a s chutí saje, asi mu lahev pro jednou neublíží, je i dost možné, že ji nebude chtít, takže stříkačku určitě mít v záloze... U mého syna, který už sám o sobě špatně sál, lahvička kojení definitivně zničila:(. Kvůli této zkušenosti bych to já už neriskovala, ale u vás být problém nemusí, záleží čistě na vašem uvážení. Jinak co se množství týče, oficiálně má kojenec v tomto věku vypít 150 ml/kg/den, já si pamatuju, že syn vypil v tomto věku cca 120 ml na dávku a pil cca 6 dávek denně (už byl bohužel částečně na um), je možné, že plně kojené dítě, které pije víckrát než 6x denně, vypije na 1 dávku méně než 120 ml. Nicméně já bych odsála min. 400 ml, lépe 500, sice tam asi bude velká rezerva, ale lepší, než aby měl malý hlad. A pokud se nepodaří odsát dost, raději bych měla v záloze um, to pro jednou kojení určitě nepokazí, větší riziko představuje ta lahvička. 🙂

elu
4. pro 2015

@soda365 ve dvou měsících dítě umí sát dobře z prsa...takže že dostane dvakrát nebo třikrát flašku, to nemuže pokazit v tomhle věku...ja chodila od trech mesicu jeden den v týdnu do práce....mlíko pila z lahve, která je součástí odsávačky....kojily jsme do dvou let, i když měla od třech měsíců na jeden den v týdnu na dopoledne flašku...

elu
4. pro 2015

jak píše loc....do zálohy stříkačku...ted mam druhýho a šla jsem do divadla a ten flašku nehctěl...musel mu to dat manžel stříkačkou

karlajasmine
4. pro 2015

ja jsem malymu (1 mesic) 2x dala pit z flasky a kojeni mi to rozhodne neznicilo... za mesic pribral 900g.. asi jak ktery dite ale u toho myho bych se toho nebala..

vicky007
4. pro 2015

já bych se nebála. Byla jsem po porodu 1 dcerky týden v nemocnici, na operaci bylo jí tehdy 6 týdnů a nemohla jsem kojit, takže jsem odstříkávala, byla chvilku na sunaru a po mém návratu z nemocnice jsem zase normálně kojila, a vydrželo nám to až do 13 měsíců