Hlen ve stolici, je to kvůli rýmě? Infekci? Alergii?

miskapav
27. led 2016

Ahoj maminky, předem se omlouvam, ze přidávám i fotku, ale neumím to popsat :-/ můj 3 mes. chlapeček, plne kojeny, dost trpí na prdiky - bolení bříška, pres den ani tolik ne, hlavne vecer a rano, dokáže neutisitelne plakat několik hodin, ani nakojit nemůžu, po 2 minutách řev a uz nechce, nakojit se nam podaří treba po pul az po hodině, dávám několikrát odrihnout behem kojeni ale nepomáhá to, zkoušeli jsme espumisan, ten byl o neco lepsi nez ted kminovy odvar, ale toho nejspíš dávám málo. Dnes jsme byli u mudr, ta ho prohlédla nic nenašla, od minule trosku přibral i kdyz o dost méně nez pribiral dříve. Ukázala mi polohy, jak masírovat a doporučila fenykl. Podle popisu stoličky nic neshledala, i kdyz rano tam tolik hlenu nebylo. A ma rýmu, i kdyz ze by to bylo z rýmy takové? Nevypadá to dle me moc zdrave, zitra tam budu samo znovu volat, ale do te doby nevydrzim a chtela jsem znat neco nazor, zkušenost. Muze to byt infekce? Alergie? Nebo vám to přijde v poradku? Moc dekuju a jeste jednou se omlouvam za tu fotografii.

kommarova
27. led 2016

Dobrý den, dcera měla stejné příznaky, bolesti břiška. Nakonec z toho vyšla alergii na bílkovinu kravského mléka, držela jsem bezmléčnou dietu a trošku to pomohlo, ale žádný zázrak. Nyní má dva roky a po testech jí alergie již nevyšla. Jen jsme opatrní na mléko jako takové, ale jogurty, máslo normálně jí a bez problémů.

cica002
27. led 2016

Meli jsme stejnou plinku a byla to alergie na bkm,laktozu a psenici ☹

miskapav
autor
27. led 2016

Moc dekuji za odpovědi, toho jsem se tak trochu bala, i kdyz mohlo by byt samozrejme i hůř, za posledni tyden se mu ty bolesti dost zhoršily. Mléka moc nepiju, ale predpokladam, ze stačí trocha. Takze alergie časem vymizela? Nebo uz je to napořád? Dekuji

miskapav
autor
27. led 2016
cica002
27. led 2016

No nemusi to byt Tvuj pripad. Spolykana ryma dokaze pekne potrapit. Zajdi k mudr.a po dohode nasad eliminacni dietu.Nam zatim alergie nezmizela,pry snad kolem 4let. Aspon zmizela ta na vajecny zloutek 🙂

cica002
27. led 2016

@miskapav Zatim nasad probiotika. Bud kapky,nebo kapsli rozmichej v trosce mm a podej lzickou

miskapav
autor
27. led 2016

@cica002 moc dekuju za rady, doufam, ze bude v poradku prdola ☹ zitra znovu zkonzultuju s doktorkou. A vám preji, aby vám alergie zmizela 🙂

kommarova
27. led 2016

Taky jsem dávala probiotika a byla jsem na bezmléčné dietě - opravdu jsem nejedla ani to, co obsahovalo stopy mléka. U dětí se alergie na BKM dá přesně zjistit až po jednom roce, dříve nemá cenu dělat testy, dělají se, ale jsou neprůkazné. U většiny dětí prý alergie zmizí nebo se zmenší. Jinak nám taky pro jistotu dělala různé testy na bakterie. Hodně štěstí 🙂

miskapav
autor
27. led 2016

@kommarova ale predpokladam, ze jestli se mimco zlepšilo, tak nebylo treba delat testy na alergii ne? To je pak asi jasne.. No tak uvidíme, snad to nebude nic vážného, moc dekuji 🙂

kommarova
27. led 2016

Měla hleny i přes mou dietu a byla často nachlazena, hleny přestaly az kolem roku a půl. Dětský lékař doporučil kompletní alergologicky rozbor.

zuzapra
27. led 2016

Bezmlecna dieta u Vas se u mimi projevi cca po trech tydnech, urcite bych to zkusila. My meli to stejny. Mela jsem taky strach z alergie, ale muze to byt jen mlecna intolerance. Nektere deti jeste nemaji natolik pripravene zazivani a projevuje se to i takto. Nebojte se!, to se casem upravi. Mala ma ted 14 mes., ji naprosto vsechno co se tyka mlecnych vyrobku a hlen se obcas objevi i ted a to treba ve spojeni s nachlazenim. Urcite to bude v poradku! Ulevite ji tou bezmlecnou dietou. (Zakysane veci muzete).

zuzapra
27. led 2016
petrasipkova1
28. led 2016

@kommarova Dobrý den, a jak dlouho jste dcerku kojila ? Dcera má právě taky hlenovitou stolici i přes mojí dietu bez lepku, mléka, vajec, soji, kakaa. Navíc ekzém. Na alergologii požadují přestat kojit a nasadit hypoalergenní UM.

kommarova
28. led 2016

Dobry den, kojila jsem 14 měsíců, ale zhruba od 8 měsíců jsem si sem tam něco obsahující mléko dala. Ale dceři jsem nedávala nic z mléka, az kolem roku jogurt, ale kromě něj nic. Vyhýbala jsem se maslu,čokoládě. ..

cica002
28. led 2016

@petrasipkova1 Zajdete si s malou nekam na biorezonanci,tam ty alergie vypadnou temer vsechny. Upravite jidelnicek a treba zachranite kojeni. Nam to fungovalo u obou deti.

abundia1
28. led 2016

@miskapav Nepanikarte, me prijde vzhled stolice i popis k ni uplne normalni, vzhledem k tomu ze je chlapecek jen kojeny. Moje dcerka mela tenhle hlen uplne bezne do doby nez jsme zacali s prikrmy a tim padem stolice postupne menila konzistenci na tuzsi. Prvni 3 mesice zivota se nedokazala ani sama vyprazdnit, ale naucili jsme ji na REKTALNI ROURKU, pomahali ji a pak najednou zcistajasna hovnajs v plince sam od sebe a pak uz to zvladala sama. Ono jak se zacne moc po doktorech, mate pacienta ajn cvaj. Zkuste pohledat nejake ulevove techniky pri nadymani, kolikach. Nam pomahalo nahrat brisko, pomasirat krouzive kolem pupicku mam pocit ze dokonce kremem PUPÍČEK, a potom nozicky pritahovat smerem k brisku, aby se pomohlo prdikum ven. ty jo, ted jeste vzpominam, co pomahalo nam. Espumizan a INFACOL, ten pomahal dceri vic. 😉

petrasipkova1
28. led 2016

@cica002 díky za info, na tohle já moc nejsem.

cica002
28. led 2016

@petrasipkova1 Taky jsem nebyla,nez jsem na detech videla vysledky 🙂 Ale nic Vam nenutim,jen jsem psala,co fungovalo nam. Preji Vam,at je ditko brzy v poradku🙂

klickalu
31. led 2016

Maminky, prosim o zkusenosti - dcera 4,5 mesice ma uz 2,5 mesice stale hleny ve stolici i pres mou bezmlecnou, bezvajecnou dietu i bez soji, davam velky pozor na slozeni potravin. Problem konzultujeme na gastru i alergu. Na gastru rikaji dale kojit a dieta, na alergu se spis priklaneji k UM Alfamino. Nyni zaciname prikrmy, do jednoho jsem ji zamichala i jednu odmerku Alfamina - stejne jako Neocate akorat od Nestle. Mela takovyto prikrm 4 dny. A mela opet horsi stolici - po te hustejsi prikrmove, ve ktere jsou sice take hleny, ale mene....byly zase jen hleny a ridka az vodnata stolice...prislo mi, ze i takova jen zelena voda. Mate,prosim, nekdo take takovou zkusenost - hleny i pres dietu a takovato reakce na Alfamino/Neocate? Po vysazeni Alfamina stav opet lepsi. Moc dekuju za odpovedi.

klickalu
31. led 2016

tak takovouhle stolici ma presne moje dcerka od 2 mesicu veku (nyni ji jsou 4,5 mesice)...zavadime kvuli tomu driv prikrmy, v tech je to takove vic schovane, ale hlen tam je porad...byli jsme na gastru - tam doporucuji kojit a ja jsem na diete bez mleka, vajec, kur. a hov. masa, soji...ale dieta je bez nejakeho velkeho efektu - hlen je porad...i jsem ji mohla vysadit, ale pak byly bile hrudky ve stolici a i kakala jen vodu a kysele to zapachalo...tak dieta znovu...ale je otazka, jestli by to nenastalo i pri te diete...takze me drzeni diety je hodne s otaznikem...na alergu zase doporucili prejit na UM Alfamino, zatim jsme to neudelali, protoze se zda byt problemem...primichala jsem ho k prikrmu a zase byla divna stolice po nekolika dnech stolice hezci...tak nevim, dle primare gastra ale nemuze byt na Alfamino reakce...ale po vysazeni Alfamina zase stolice lepsi...takze jak se rika "babo rad"...drzim palce, at se vam to srovna, jsou to nervy, jeste jsem se nenaucila nad tou stolici mavnout rukou...porad si rikam, co to male je...dejte vedet, jak se to u Vas vyviji...

klickalu
2. únor 2016

@kommarova davali jste po ukonceni kojeni nejake UM? pokud ano, jake prosim a jak vam vyhovovalo? jak dlouho jste kojila? dekuju moc za odpoved

kommarova
2. únor 2016

@klickalu Ne, už jsem umělé mléko nedávala, kojila jsem do zhruba 14 měsíců. Potom už jsme používali například rýžové nebo ovesné mléko - dělala jsem něco jako "kakao" - rostlinné mléko a karob. Semtam jsme dávali obyčejný bílý jogurt, ten jí nevadil. V současné době taky nedávám kravské mléko, malá má dva roky, jen jogurty, máslo, sem tam kousek sýru.

lajla
2. únor 2016

@miskapav jo takovou jsme taky měli vždy při ryme...🙂 žádnou alergií nemáme... Ale že zdravotního hlediska bych určité vše co obsahuje mléčnou bílkovinu vyřadila

miskapav
autor
2. únor 2016

@klickalu
@lajla
Teď má prozměnu žlutou vodovou (většinou) s hrudkami, zitra jdeme k lékaři konecne, tak jsem zvedava.. Snad to bude v poradku a bylo to tou rýmou, dame vedet jak jsme dopadli a děkujeme.. 🙂

klickalu
2. únor 2016

@miskapav tak budu drzet palce, at je to dal v poradku...u nas to bylo to same i s tim kojenim, jak pisete...hrozny trable, dvakrat zatahla a pak uz nechtela...musela jsem ji hodne zklidnovat, fixovat v kombineze na ven, jit treba k vysavaci, ktery hucel a ona pak pila v polospanku....nebo manzel ji vzal do auta, uspal a ja pak kojila...no to bylo neco...trvalo to skoro 2 mesice...ted je lip, vetsina kojeni bez problemu, ale taky obcas protestuje a vypije hodne malo...zda se mi, ze se ji vraci stavy a ze ji to v tom jicnu drazdi...tak se drzte a at je to dobre

priefi
1. kvě 2019

@miskapav ahoj, je to uz delsi doba, co jsi zalozila diskuzi, ale jak to dopadlo? Mame stejnou stolicku, dr.nezajem.