Dobrý večer, mám 2 měsíčního chlapečka, je moje první miminko, od porodnice je kojený, ale nemám pocit, že mám dost mléka. Neměla jsem nalití prsou, ani nepotřebovala velké množství prsních vložek, mléko mi samo teklo je občas. Kojíme jak malý chce, v noci po 3,5-4,5 hod., ve dne po 2-3hod. Roste pěkně, ale od 7. týdne začal byt velmi neklidný přes den, málo spal, hodně plakal. Takže výměna vigantolu, masáže bříška, Espumisan, probiotika, já jsem omezila sladkosti a mléčné výrobky. Efekt plus minus, nakonec mi přišlo, že nechce sám spát, tak jsem ho měla týden pořád na ruce, uspávala jsem ho cíleně po cca hodině bdění a už jsem si výskala, že dobrý. Před par dny však zase řev přes den, nepomohlo nic, při uspávání strašný řev a začal se vrtět při kojení a odtahovat od prsu, jakoby chtěl tahat ale neměl na to trpělivost. Navíc se nově přidaly večerní řevy- víceméně obden. Nakonec jsem zkusila dat 2x Nutrilon, po kterém se na chvíli zklidnil, ale ne do úplně spokojenosti, dala jsem po kojení z obou prsů, vypil 50 ml Nutrilonu. Jsem z toho už na nervy, nevím co se děje, jestli mám opravdu málo mléka a má hlad, nebo prostě prdíky, nebo jen přetažený a unavený ?? Mám pocit, že výsledkem mého celodenního snažení je prořvaný den a řvoucí mimino i večer a to mě ničí. Máte zkušenosti ? Díky za všechny reakce.
@janaax mám dvě děti, ani u jednoho se mi nenalila prsa a prsní vložky posílám dál. První dceru jsem kojila do 2 let, druhou teď aktuálně 3 měsíce. Starší řvala po Vigantolu, mladší řve, když jí cpu prso, protože mi přijde, že už by měla mít hlad, a ona ho nechce. Důležité je, jestli přibírá a má za den aspoň 6 počuraných plen. Nutrilon bych vyhodila a případně pozvala laktační poradkyni
A když vypil ten Nutrilon tak se sklidnil?A přibírá?
Můj tip je, že ho bolí bříško. Jak se kojí a saje, začnou mu víc pracovat střeva, bolí ho to a brečí. Já kojila s nozkama pritlacenyma k tělíčku, aby byl víc v klubíčku a vyprdel se. Nevím co všechno mu dáváš na prdíky, ale někdy méně je více, protože pak se to mezi sebou bije a je to spíš na škodu, než na užitek.
@janaax to budu prdy v kombinacii napr s bojkotom kojeni.. druha dcera rvala kazdy den hlavne vecer fakt hodne, od cca 1 do 3 mesiacov, plus asi 3 tyzdne takmer odmietala prso. Nakojila som ju len v spanku alebo za zvuku vysavaca, aj napriek tomu priberalo hodne. Prsia sa mi nenalievali takmer vobec
@janaax ja bych neřekla, že má hlad. Intervaly kojení máš uplně normální. Mě se malej taky jakoby trhal od prsu jednu chvili. Myslim, ze je to normalni a vyroste z toho.
@barussska1 Děkuju !
@janaax Taky si nemyslim, ze ma hlad, kor kdyz normalne pribira. Podle me ho trapi prdy. Mam 3 mesicniho kluka a je to podobny. Kdyz se mi takhle zacne kroutit u prsa, tak kojeni prerusim, dam ho do klubicka, on chvili jeci, pak se vykadi, prebalim a jdeme kojit znovu. Nejhorsi je to vecer, to cca od 20 do 23 delam tohle porad dokola, uz toho mam celkem dost a vubec to neprechazi, zadny kapky nepomohly. Vetsinou se mi u toho jeste pozvraci, takze ho celeho x krat denne prevlekam. Asi nezbyva, nez to proste nejak vydrzet. Naliti prsou a mnozstvi spotrebovanych prsnich vlozek nevypovida o mnozstvi mleka. Jestli pribira a ma dost pocuranych plen, tak ma nejspis mlika dost.
@janaax me se maly (mesic) taky odtahuje a taha a vzteka se a breci....prvnich 10minut saje krasne a pak to zacne. Jsou to prdiky...pracuje mu to tam a vetsinou se mi u kojeni pokadi nebo vyprdi. Pak jdem prebalit a je vsechno zase zalite sluncem. Akorat u toho kojeni to chce vydrzet, protoze se odtahne kvuli boleni briska, ale pritom by jeste papal. Taky jsem si prvne myslela, ze nemam mliko....
@janaax Prsa se mi nikdy nenalila, prsní vložky jsem nepotřebovala, taky mě to překvapilo. Neznamená to, že člověk nemá mléko (já jsem si to taky myslela, ale byl to omyl). Podle mě máte bojkot kojení, odpovídá tomu to odtahování od prsa. Přejde to, jen je potřeba to vydržet, případně víc kojit, když je prcek v polospánku. Navíc ho může bolet bříško. Podle mě to není o hladu a Nutrilon bych nedávala, ať nepřijdeš o mléko. Přední ani zadní mléko neexistuje, to je hodně rozšířený omyl. Interval kojení se postupně zkracuje, je to normální, prcek se naučí jíst rychleji. Pokud přibírá, tak rokem Nutrilonem je zbytečný.
Tak zkus rektální rourku když by bylo nejhůř.Dcere to vždy pomohlo.
To je bojkot kojení, případně růstový spurt. Upravuje se tok mléka, miminku se nelíbí, že se musí při kojení více snažit, z flašky si toho vytáhne více lehčeji, ale dokrmovat je zbytečné. Zažila jsem to několikrát, ale protože jsem věděla, oč jde, prostě jsem si počkala a kojení se po pár dnech, max. dvou týdnech zase ustálilo.
Klasický bojkot, hlad nemá, max více pracují střeva a jsou to prdiky nebo spurt. Um určitě nedavej jen si pokazis kojení.Srovná se to po 3 měsíci.Malá mi kolikrát u kojení brečela, odtahovala no jeeeeje , jen když si vzpomenu. Pokud budeš dávat um je to spíš cesta , že mimi ssi pak radši vezme láhev, tak je potřeba se rozhodnout v tomhle
@janaax Já už mám nervy taky na pochodu, nechápu, jak někdo zvládá děti dvě 😅. Ten můj ani nechce dudlík, který jsem mu ze zoufalství už taky zkoušela dávat. UM bych brala až jako nejkrajnější možnost, ať si nepokazíte kojení. Navíc si myslím, že je to fakt těmi prdečky a stejně by UM nepomohlo, možná i spíš naopak. Zkus ho hodně dávat do toho klubíčka a vydrž, většinou se vykadí a uleví se mu. Zkouším to třeba i bez plíny nad umyvadlem. Jinak já jsem zkoušela několikrát šátek a zatím v něm syn nechce být. Je takovej nesvůj, šije sebou a nelíbí se mu to. Hodně lidem to pomohlo, příp. to nosítko, ale doporučuju si ho zkusit nejdříve někde půjčit, ať to pak kdyžtak nejsou vyhozené peníze 🙂.
@katule1990 já bych dvě děti bez šátku nedala 😂 mladší v něm doma spí, jinak spí jen v jedoucím kočáře nebo jedoucím autě 🙈
@katule1990 Děkuju 🙂 Zkusíme 🙂 Včera nově večerní uspávání trvalo hodinu, dneska odpoledne taky, takže vidím, že může byt i hůř 🤦♀️
@janaax Ano, u nás včera uspávání od 20:45 do 23:00 v kolotoči: prso-> kroucení-> řev v klubíčku-> kadění+blinkání-> přebalení+převlečení -> prso. Nevím, kdy to skončí, ale jednou snad jo 🙈.
@katule1990 A kolik mu je ? Ty jo... Nejhorší je, že nemá kdo pomoct, tatínek tyhle situace nevyřeší..
@janaax 3 měsíce a týden. Přesně tak, nemá s tím kdo pomoct. Prý je to nejhorší první tři měsíce, ale u nás zatím zlepšení není. Děsí mě, že mi několik známých řeklo, že jejich děti prdy trápily půl roku. Syn když se několikrát večer tímhle způsobem nevykadí, tak se pak strašně kroutí i v noci a vůbec nespíme 😨. Pak už jsem vždycky zoufalá a nadávám, že všechny kapky jsou jen tahání peněz ze zoufalých rodičů 😅.
Ahoj, mám téměř dvouměsíční holčičku a taky se mi u prsa mrská a odtahuje, je to opravdu podle mě tím, že miminkům začínají pracovat střeva a začne se to hýbat 🙂. Po Kojení je u nás téměř vzdy křik a tlačí o 106 večer většinou přichází koliky, to k tomu prostě patří do těch tři měsíců 😣. Malou u kojení nechavam usnout u prsa, když je v polospánku, dám odříhnout a umístím do Hojdavaku. To je mimochodem bozsky vynález, doporucuju všem !😃 hezky se v tom zklidní a já ji nemusím houpat na balonu několik hodin, jako tomu bylo do teď 🙏🏻.
@katule1990 Hmm, tak to mě asi klepne ☹️ A jak vypadá váš den ? U nás v 7 vstávání, do půl 8 krmeni, pak 15-20min. spokojenost pod hrazdičkou/v lehátku, pak už na ruku, chodíme po bytě a koukáme do skříní, do špajzky, pak kolem půl 9 usne s větším či menším řevem, pak do půl 10-10hod.na ruce spí - nesmí to postýlky jinak do 10 min.řev- pak vstává a znovu to samé, koukáme a nosíme. Cca kolem půl 12 další krmeni, kolem 12 si na hodinku na ruce pospí. Pak o půl 2 krmeni a jdeme ven, to spí klidně do pul 5 když se jede. Pak na hrazdičku, koukání... ideální je ho ještě na půl hodky do půl 7 v náruči uspět, jinak stojí večer za h...pak v 7 koupání, masáž, jídlo a do postele... do 10hod. většinou pobrekává, ale nemusí se nosit. V noci kojime ve 12 a ve 4. Přes den prostě spí jen na ruce, jakmile si všimnu že se budí tak podrncám a spí dál, v postýlce se budí a je po spaní . Když spí kratší dobu, tak je unavený.
@janaax Napada me, jestli to nemuze byt rustovy spurt, ten by se mel casem sam upravit a mleko by se melo tvorit podle potreby prcka. Jestli pekne roste a pribyva, tak by mleka byt malo nemelo.