Fenyklový čaj při kojení, syn má po něm zelenou stolici

veverice27
17. únor 2015

Dobrý den, chci se zepta.. Mam doma 7 týdnů starého syna, kterého plně kojím.
Trpí dost na prdíky a bolest bříška.. Každý mi doručuje fenyklovy čaj a tak jsem ho zkusila. Přijde mi ale, že po něm má zelenou stolici a nijak nepomáhá.. Dostal ho tedy asi jen 3x..
Mam tedy zkoušet dal?
Dáváte některá taky při kojení tento čajík?
Změnila se taky stolice a nebo to byla jen náhoda? A pomáhal na bolení břicha a prdíky?
Předem moc děkuji 🙂

elielizabeth
17. únor 2015

@veverice27 ahoj. Ja dcerce i synovi od přījezdu z porodnice masírovala bříško pupíkem a od pár týdnů dávala fenyklový čaj a v pohodě. Stolici měli normální a kkojení to nenarušilo. Spoustu maminek ti řekne, ať ho raději kvůli kojení nedáváš. U nás to bylo bez problémů a bez prdíků.

mariyanka
17. únor 2015

S fenyklem nemám zkušenost, dávám od 6 týdnů (teď má 10) čaj z anýzu a funguje naprosto luxusně. Dcerka prdí jak starý chlap a bezbolestně. Každému to, co funguje na všechny, zabrat nemusí, ale asi bych fenykl tak dva tři dny dávala, ať se vidí nějaký výsledek, třikrát je podle mě málo, třeba to se stolicí opravdu byla jen náhoda. A když nepomůže, tak zkusit anýz. Ať je malému brzo líp, držte se🙂

agneszka
17. únor 2015

Nám Mudr. v rizikové poradně kam chodíme čaj striktně zakázala,že prý kojené děti pít nepotřebují , jen se jim tímto zbytečně zatěžují ledviny..takže mám čaj pít já a tak řešíme třeba i dávky železa. Jinak na prdíky dáváme baby calm ,espumizan či sab simplex a probitika...sem tam moje holky bříško bolelo,ale teď už skoro nebolí, Máme 4 měsíce.

veverice27
autor
17. únor 2015

@elielizabeth , @mariyanka moc děkuji.. kdyz nezabere fenykl, zkusím ten anýz..ještě se zeptám,od jaké značky jste zkoušeli?

veverice27
autor
17. únor 2015

@agneszka i Vám děkuji 🙂 zkoušíme i kapky..sab simplex a probiotické Biogaia .. tak uvidíme..

dasara
17. únor 2015

@veverice27 Ahoj, já jsem dcerce dávala taky fenyklový čaj kvůli bolení bříška při kojení a raději jsem jí ho dávala po lžičkách a většinou až jí to bříško bolelo. Co se týče zelené stolice, tak jsem já u své dcery vypozorovala, že to bylo právě kvůli tomu, jak jí bolelo bříško. Když jí bříško nebolelo a prděla a kakala normálně, tak i barva stolice byla normální. Zelená byla jen tehdy, když už šlo hodně do tuhého - s bříškem. Takže za mě - dávala bych dál fenyklový čaj, stačí třeba jen 20ml a po lžičkách, pro jistotu 🙂 Ať to brzy přejde. Jo a zkus zjistit z jakého jídla to je - u nás to bylo z brambor!! 😉

veverice27
autor
17. únor 2015

@dasara moc děkuji ;)
no mě příjde,že mu vadí snad už všechno 🙂 už tak máme eliminačí dietu na kravské mléko..

dasara
17. únor 2015

@veverice27 jj, moc dobře si pamatuju, že jsem nejedla už téměř nic a byla tak zoufalá!!! Snad něco zabere. U nás ještě dobře fungovalo vibrační lehátko 😉 po vypití fenyklového čaje jsem ji tam dala a max. asi do 20 minut bylo hotovo 🙂

elielizabeth
17. únor 2015

@veverice27 měla jsem ten fenyklový v sáčcích od Hipp a taky od této značky granulovaný. Ten granulovaný obě děti milovaly víc a mě také chutnal 😀

agneszka
17. únor 2015

@veverice27 držím palce at jste brzy bez prdíků 😉

evulina77
17. únor 2015

@veverice27 za mě bych mimču nedávala nic jinýho než mlíko. Ten fenyklový čaj si dávej ty. Někdy ale právě fenykl může ty prdíky spíš vyvolávat, takže všeho s mírou. Bolení bříška přejde a plynule ho nahradí bolení zubů a pak zase něco... Ale tím, že budeš malýmu dávat pít něco jinýho než mlíko, můžeš pomalu přijít o mlíko. Doporučuji tymiánovou mast od Justu, nahřívací polštářek s peckama a masírovat bříško, dávat na bříško a svičit s nožičkama...

evulina77
17. únor 2015

ještě doporučuji stránky kojeni.net, tam najdeš hodně rad ohledně kojení i třeba o prdíkách...

ojo
17. únor 2015

@veverice27 taky jsem dávala od 1 měsíce fenyklový čaj...dokonce ten granulovaný HIP 😀 mě to přijde směšné, když ho někdo striktně zakazuje...a kojila jsem normálně bez problémů 🙂
nicméně mladší měl koliku a nic se s tím neudělalo až do 3 měsíců...tak ať jsou to u vás jen prdíky 🙂

marecekavendulka
17. únor 2015

fenyklový čaj opravdu nepomáhá,dokonce někdy i přitíží. spíš bych volila probiotika,vynech ze své stravy veškeré mléko. spíš nahřívej bříško a masíruj.

schotja
18. únor 2015

@veverice27 Ahoj, dávala jsem čaj Fenykl-anýz-kmín od Alnatura, k dostání v drogerkách DM a malá byla bez problémů..