Elektrická odsávačka, zvýší laktaci?

mala_zabka
12. únor 2018

Ahoj holky. Mám 1,5 měsíčního prcka. Už nějakou dobu mám problém s kojením (málo mléka). Zatím jsme měli fakt krizi 3x, kdy neustále řval a utišil se až po Nutrilonu. Zatím mu plus mínus stačilo to, co natahá, ale je toho fakt málo. Piju cca 2,5-3l denne, zkouším Caro, nahřívám sprchou....Jsem z toho už zoufalá, někdy si bezradností už i pobrečím... Pro představu, práve jsem ručne (a slušně bolestivě) odstříkala 20ml, z OBOU prsou, což je žalostně málo. Malý zatím přibírá, ale tohle mu nebude stačit napořád... Našla jsem, že používáním elektrické odsávačky možno zvýšit laktaci. Moje otázka zní, zda máte osobní zkušenost se zvýšením laktace takýmto způsobem, případně jakou byste mi doporučili. Manuální jsou prý pro tvorbu laktace k ničemu, prý to chce pořádný tah. Oplatí se investovat? Dívala jsem se, že popř. Medela - 4 000kč. Dík za odpovědi.

mala_zabka
autor
12. únor 2018

Jo a taky piju 1l čaju na kojení denně.

andrejka_je
Autor odpověď smazal
Zobraz
anakolut
12. únor 2018

Měla jsem Medelu, onen mercedes mezi odsávačkami, nebo, jak to nazývají. Za mě vyhozené peníze. Laktaci to nezvýšilo. Odsávala jsem pravidelně a nikdy jsem nedala více jak 20ml. Taky jsem zkoušela kde co. Pitný režim, meltu, karo, čaje, homeopatika, masáž, nahřáváni prsou a prostě nic.

ginnyw
12. únor 2018

Ahoj zabko, ja dopadla tak, ze po sestinedeli jsem uz byla odkazana jen na odsavacku a do ctyr mesicu byl maly plne na materskem mlece, ted v sesti mesicich, stale odsavame. Mam odsavacku.od Lovi. Je levnejsi, ale za me naprosto spolehliva. U nas jednu dobu jela i sedmkrat denne a porad funguje jako na zacatku. Laktace se mi upravuje podle potreb mimi, takze jde i odsavackou zvysit. Dokazala jsem odsat na jeden zatah i 210ml z jednoho prsa. Tedy po ranu... Ale jde to.

bbn
12. únor 2018

@mala_zabka jako laktaci lze zvýšit i manuální odsavackou nebo manualnim odstrikanim. Ale za mě je teda lepší elektronická odsavacka, ideálně dvoufazova. Top je dvoufazova medela. Já u 2 předchozích děti měla manuální odsavacku, pak jednou vyzkoušela tu dvoufazovou od medely a je to úplně o něčem jiném. Teď u třetího už jsem poridila zrovna tu zmiňovanou medelu. Co se tyče ceny, tak se dá taky půjčit v některých lékárnách nebo koupit použita z bazarku za část ceny. Já mám třeba z bazaru a podle mě to stačí, je funkční.

aktakd
12. únor 2018

Mne elektricka odsavacka pomohla kojeni rozjet hned v porodnici. Myslim, ze mi zachranila kojeni.

lucievitackova
12. únor 2018

@mala_zabka
Za me rozhodne ano,vyplati.
Ja jsem se s pomoci odsavacky v porodnici rozkojila,i ted ji pouzivam,protoze maly jsou 3 mesice a mliko mi ze dne na den temer zmizelo,pomoci odsavacky,caju,cara a pitnyho rezimu mam zase mlika vic a muzu Nutrilon stridat se svym mlikem.
Zkus se zeptat v lekarne,jestli ji nebudou pujcovat,u nas to tak delaji,pujci ti ji na 10 dni,vyzkousis a popripade poridis vlastni.

arzakon
12. únor 2018

S elektrickou odsávačkou Medela mám jen nejlepší zkušenost. Mléka jsem měla díky pravidelnému odsávání dost (i do mrazáku jako rezervu). Koupila jsem si zde na bazaru starší za "pár korun" a dokoupila pouze nový nástavec, a to z hygienických důvodů. Investovat několik tisíc mi přijde zbytečné, i použitá poslouží skvěle a až ji nebudete potřebovat, můžete ji zase poslat dál.

absintka19
12. únor 2018

Hlavne to ze neodsajes neznamena ze nemas mleko!!!! Prikladej, jez, pij, nestresuj. Tvorba se prizpusobi potrebam prcka.

makiszek
12. únor 2018

@anakolut ja to stejný, s tím rozdílem že 20 ml jsem dala za den 😕

dixi86
12. únor 2018

Mám Nuvitu, dvoufázovou a pomohla. Určitě je to rychlejší a příjemnější. Ale jak tady padlo, pokud odsaješ i jen minimum, neznamená, že máš málo mléka. Já odsála ruční málo, s elektrickou třeba 50ml, ale prsa byly plný mlíka k prasknutí a kojila bych x let, nebýt dalšího těhotenství. Co opravdu pomáhá dle mých zkušeností na zvýšení laktace je alespoň 1x za noc kojit. A u kojení rozhodně platí nabídka x poptávka.

swetlusska
13. únor 2018

Doporučuju si jí nejdříve vypůjčit v půjčovně na měsíc a zkusit... Medela je pohodlná, ale že by to zvýšilo laktaci, to teda podle mě ne. Malej byl od porodnice na UM i MM (prostě půl na půl), nikdy jsem neměla moc mlíka, tak jsem se tím přestala stresovat a kojila jsem spíš na uklidnění a v noci, no a přes den měl spíš falšku s UM. A byli jsme oba spokojený 🙂 Hlavně to nehrotit, když to nejde, tak to nejde...

plachetnicka
13. únor 2018

Měla jsem elektrickou dvoufázovou Medelu a nepomohla. Některé ženy, nevím proč, prostě mléko neodsají (nebo málo). Pomohlo mi se uklidnit po návštěvě dětské doktorky (je skvělá) a častější kojení nebo lépe řečeno přikládání, podumlání, i v noci.

nikyselen
13. únor 2018

holky odsavate po kojeni?nebo mezi kojenim?

loleckova
11. kvě 2018

Take mam malo mleka a prikrmuji suplementorem.pujcila jsem si odsavacku medelu a odsavam nebo kojim minimalne co 3 hodiny, nekdy i casteji, kdyz se mala vzbudi driv. Nekdy odsavam i po kojeni. Jenze v noci mam jednu pauzu dlouhou i 4 ci 5 hodin, bo jsem tak KO, że budik vzdy vypnu v polospanku. Myslite, ze i tak mam sanci zvysit laktaci? Jsem rano na nervy, że jsem zaspala, ale dalsi noc ci rano zase budik vypnu a nedonutim se vstat. Jinak kojeni v noci mame vetsinou dve.

tensorflow
11. kvě 2018

Mne elektricka odsavacka moc pomohla. S porodnice jsem sla malo rozkojena a s dokrmem, pujcila jsem si elektrickou dvoufazovou medelu a po kazdem kojeni odsavala. Zezacatku jsem dokrmovala UM, postupne castecne UM a odstrikanym MM a po dvou mesicich jsem se na dokrm uz mohla vykaslat a ted uz jen kojim.

zelenaesmolda
11. kvě 2018

Ja jsem mela uplne ten stejny problem hned v porodnici,nevystrikala jsem ale ani tech 20ml.Doktorka rikala dokrmovat po kazdem kojeni ale mala porad rvala hlady tak jsem to vzdala a jedeme jenom na nutrilonu.Zkousela jsem el.odsavacku uz v porodnici a taky nic,dokonce jsem pri rucnim odstrikavani ve sprse odstrikala vic....

dupys87
11. kvě 2018

Necetla jsem vsechny odpovedi, mam Medelu swing, dvoufazovou. Pouzivam denne cca 5x od porodnice uz 2 mesice. Malej se u prsa rozciluje, kdyz mleko tece moc nebo malo. Taky muzu nekdy zajit napr. k doktorovi a nakrmi tata. Za me super. Da se pronajmout, tak zjistite, zda a jak dlouho vyuzijete a pak event. koupite vlastni.

lucina261
11. kvě 2018

Taky mam Medelu swing 2fazovou. Mela jsem ji pujcenou, ale nakonec jsem usoudila, ze si ji koupim. Mela jsem dost popraskany bradavky a odsavacka je setrna. Malej byl na odstrikanym mlicku 2 mesice, protoze se narodil driv. Odsavala jsem po 3 hodinach a dokonce jsem mliko ani nezkrmila a musela vylit. Z jednoho prsu jsem vytahla i 250ml. Ted uz je skoro po problemu a budu ji za nedlouho nejspis prodavat. Je jeste v zaruce, tak kdybys mela zajem, muzeme se domluvit.

dupys87
11. kvě 2018

jeste doplnim- z hlediska hygieny- ze se da koupit bazarovy ten samotny strojek a k tomu dokoupit zcela novy set- ten "zvon" a lahvicku, tedy to, co prichazi do kontaktu se samotnym mlikem. Tusim, ze stoji kolem 400 kc.