Dostinex - nalévání prsou. Odezní to?

barunkiss
9. říj 2022

Dobrý den,

Dnes jsme první den doma z porodnice a odešli jsme na UM jelikož jsem dostala Dostinex na zastavení laktace. Včera jsem začala lék brát večer a mám brát 1/2 tabletky ráno a 1/2 večer. Prsa se mi ale prsa začaly i presto nalevat. Nejsou úplně tvrdá ale cítím, že težknou a trochu začínají být pevnější.

Poslední půlku léku beru zítra.
Zastaví se to postupně, nebo mám kontaktovat lékaře ?
Děkuji!

jjasmina
Autor odpověď smazal
Zobraz
kamino
9. říj 2022

Zastaví, já jsem ho také brala a zafungoval dobře.

barunkiss
autor
9. říj 2022

@kamino děkuji za odpověď. Trochu jsem se vyděsila, když se mi dnes prsa začaly nalevat. První prášek jsem si vzala včera večer, další dnes ráno a večer a zítra ráno mám poslední. Tak nevím jestli další dny bez těch prášku ta laktace ustoupí, nebo mám raději zavolat o více léku gynekoložce.

kamino
9. říj 2022

@barunkiss Nevolala bych, má to dojezd. Já jsem byla chodící mlékárna a fakt to zafungovalo. První den jsem musela ještě odstříkávat a pak se to začalo mírnit..

barunkiss
autor
9. říj 2022

@kamino děkuji ☺️. Raději nezacnu ani odstrikavat, když mi mléko neteče. Jen se prsa plní, ať to zbytečně nepodporuji 👍🏻

kamino
9. říj 2022

@barunkiss stejně se odstříkává jen do úlevy - pokud nemáš bolesti, tak v pohodě

jjasmina
10. říj 2022

@barunkiss na to upřímně pozor z nalitych prsou může být velmi bolestivy zanet, ucpany mlekovod... A to vám řeknu to bolí jako prase