Dostinex na zastavení laktace. Máte zkušenost?

veronikaanon
28. lis 2022

Dobrý den,

mám holčičku rok a 8 měsíců a je stále kojená. Bez prsa neusne a kojím i 7x denně. Lékař mi předepsal Dostinex, tak se chci zeptat, zda s tím máte zkušenost? Zda jste to braly, když jste měli doma závisláka na prsu 😄♥️. Neumím si představit, že by dítě, které je na mě takhle upnuté najednou nechtělo kojit.
Jak to probíhalo? Chtělo dítě pak prso i bez mléka? Jak začalo usínat? Mam hodně otázek, tak budu ráda za odpovědi. 🙏🏽😊

marge_s
28. lis 2022

@veronikaanon to fakt nejaky doktor udela? 😱 ups .
Je to hormonalni zasah
Dite bude v soku, prijde najednou o tuleni i jidlo
Hodne stesti

A ted to zkusim empaticky 🤣 vykasli se na hormony, odstavuj postupne, hodne trpelivosti a hodne lasky.

veronikaanon
autor
28. lis 2022

@marge_s Ja už to právě zkouším pul roku a ona se fakt nedá 😄 Za chvíli mě čekají nejaky kurzy ohledně práce a budu 10 hodin denně během víkendu pryč. Tak nevím jak by usínala. V kočárku nevydrží ani sedět. 😭😄 Recept si vyzvednu a nechám ho zatím v šuplíku a dám tomu ještě čas. Neumím si představit, že bych za dva dny byla bez mléka. 😳

jjasmina
28. lis 2022

@veronikaanon hele tohle by byl masakr, jak dítě jí? Ja prvně dost omezila kojení přes den, pak v noci postupně. Tohle bude fakt šok no a myslím, že ty to nedáš psychicky jakmile ti dítě proplace celou noc.

hezz17
28. lis 2022

@veronikaanon dite prepije i dostinex 😉 budes si ho muset vzit a opravdu nedat.

moonulka
28. lis 2022

Já jsem teda o mléko přišla v těhotenství a dvouletá dcera se vesele kojila dál i na sucho. 🤷‍♀️ Má dva a půl a taky bez prsa neusne, jen teď už k tomu má zase hektolitry mléka. 😄 Myslím že prášky tohle nevyřeší, chce to nastavit pravidla, přidat k usínání jinou asociaci - pohádka, zpívání, hlazení... a po nějaké době zkusit bez prsa.

veronikaanon
autor
28. lis 2022

@jjasmina Ona jí docela hodně. Sní vše co vidí, tak proto se divím, ze chce tolik to prso. Tak Ja to zkusím nejdřív během dne také. Děkuji.

azanka
28. lis 2022

Já synovi někdy po druhém roce utnula kojení přes den a přes noc. Dostával jen před spinkáním. Není to o lécích, ale o rozhodnutí. A síle vydržet i když to není přijímáno úplně pozitivně 😅. Taky jsem ho měla na klíně pokaždý, co jsem si sedla a už mi hrabal do výstřihu.

jjasmina
28. lis 2022

@veronikaanon nejlíp je to omezit nějak postupně, nicméně to závisí na vás hlavně, rozhodnout se a nedat i přes natlak

marge_s
29. lis 2022

@veronikaanon 👍

Hele chce to testnout. V tomhle veku to uz u nas bylo tak, ze kdyz jsem byla-bylo mleko, kdyz ne-nevideli me-nebyl problem. Tak je nadeje, ze treba tech 10h nebude drama 🙂 zkusila bych to natrenovat-prodluzovat odchody z domu. I ta prsa se prizpusobi. Moc drzim palce. Mne se nechtelo stresovat, tak jsem jela u vsech do samoodstavu, bylo to nejpohodlnejsi 🤭 odchody nevadily-nesedela jsem 11let doma 🤭 Jen na noc by blbe usinaly, to jsem radsi vzdycky byla.

Me teda sokuje pristup toho lekare

levandule_k
29. lis 2022

@veronikaanon A ty chceš přestat kojit, nebo by ti stačilo kojení omezit, nebo se bojíš, že když budeš pryč, tak malá bude tesknit za prsem, takže chceš postupně - vezmeš kojení, ale bude maminka a pak bude i pauza od maminky?