Ahoj holky, mám doma 4měsíční holčičku, včera jsme byly u doktora na vážení. Malá přibrala za 14 dní pouhých 400g zhruba, což je asi málo, takže máme začít přikrmovat UM. Mě ale nepřišlo, že by byla po kojení hladová. Má 6 kilo. Vůbec netuším, kolik by mělo dítko v tomto věku vypít. Kolik by měla být ideální váha. Zkoušela jsem jí vážit a pokud vážíme dobře tak z prsou vypije tak tu 50. Takže prosím o rady kolik by toho tak měla vypít? Když jí ale dám UM moc se mi na to netváří. Tak nevím. Prosím o rady děkuji
a i kdyby hůř mimčo přibíralo, tak než um i Česká pediatrická společnost doporučuje po ukonč. 4. měsíci raději nemléčné příkrmy (zeleninu, masozeleninu)
6 kg na 4 měsíce mi přijde akorát, to měly moje děti taky 😉
Řiď se podle sebe a svého dítěte. Pokud je holčička spokojená a nepláče hlady, tak není důvod přidávat UM 😉
aaaa omlouvám se moje chyba 400g přibrala za měsíc ne za 14 dní nevím na co jsem při psaní myslela 🙂
ve třech měsících měla zhruba 5,6 kilo a tem po měsíci má 6 kg
Ahoj maminy resim ted stejny problem se zitra 4 mesicni holci . Prijde mi ze mam malo mlika kdyz zkusim prso pred kojenim krasne strika vsude mala spokojene taha tak 5 minut ale efektivne neprdi se s tim az kolikrat zapomina dychat :D ted uz snad bude mit 6 kilo minuli mesic mi o 200g zhubla behem mesice mohlo to byt tedy pred kontrolou dostala jsem to a ta se vstekala a trvalo ji nez ji doslo ze nic jineho bohuzel nebude za tyden jsme sli na kontrolu a normalne mela 100g nahore . Treba je to muj pocit ze ted si odtaha neco kolem 10 minut a pak se vzteka a ja za tim vidim ze by chtela jeste ake kdyz zmacknu prso s tezi se vali jedna kapka bud je lina tahat nebo ji to nestaci .. ve stredu jdem na kontrolu tak jsem zvedava co mi rekne uvazovala jsem o dokrneni UM ale po precteni prispevku klidne zacnu se zeleninkou aj ...
@verunkasvejdovaa a dáváš obě prsa, říká se jedno kojení jedno druhé kojení to druhé > já syna kjila co 1-2h a pak na radu laktační poradkyně dávála obě a zlepšilo se to > doteď je střídám.
Po 4m se může začít s příkrmy - ale my začali spíše ochutnávat koelm 5m > 2-4 lžičky a pak dokojit.
Nedostala jsi MS? To někdy děti odmítají mléko a i to poznají dřív než ty
a kolik pak dr. bere provize od výrobců um? 200g/týden je bohatě nad tabulkou, hraniční přibírání je 100-125g/týden, v tomhle věku i méně by bylo ok.